/ / Online declareren

Online declareren

Uw zorgkosten online declareren via Mijn Menzis

Geen declaraties meer per post versturen, maar gewoon online indienen! Wat u nodig heeft? Uw DigiD en een scan of foto van de nota.

Stap 1: Mijn Menzis

Online een declaratie indienen doe je vanuit Mijn Menzis. Heeft u een DigiD? Dan kunt u direct inloggen. In Mijn Menzis kunt u 24 uur per dag onder meer:

Stap 2: declaratie indienen

Bent u ingelogd in Mijn Menzis? Klik in het menu op 'Mijn zorgkosten', en dan op 'Declaratie indienen' in het menu links. Vervolgens vult u een aantal gegevens over de nota in en upload u een duidelijk leesbare foto of scan van de nota. Als u reiskosten declareert maak dan ook een leesbare foto of scan van de afspraakkaart, de vervoersbonnetjes / facturen en de machtiging die vereist is voor het declareren van reiskosten.

Wilt u meerdere nota's in één keer declareren? Vul dan eerst alles voor één nota in en klik vervolgens op 'Nota toevoegen'.

Belangrijk: Alle bijlagen van één declaratie mogen samen niet groter zijn dan 2 MB. Scan nota's op maximaal 300 dpi, dan worden de bestanden niet te groot.

Belangrijk: buitenlandse nota’s moeten nog wel per post worden gedeclareerd.

Stap 3: controle leesbaarheid

Controleer altijd of uw gedeclareerde nota's duidelijk leesbaar zijn. Zo kunnen we uw declaratie zo snel mogelijk verwerken.

Tip: Scan de nota met een goede kwaliteit, bij voorkeur een resolutie van 200 dpi of meer. Gebruik liever niet de instelling zwart-wit.

Stap 4: bevestiging van ontvangst

Als Menzis uw declaratie heeft ontvangen, ontvangt u een bevestigings e-mail. Menzis neemt de declaratie vervolgens zo snel mogelijk in behandeling. U krijgt ook een e-mail als Menzis de declaratie daadwerkelijk heeft verwerkt. We streven er naar om binnen 2 weken uw declaratie te verwerken. In augustus 2014 was de gemiddelde doorlooptijd 5 werkdagen. De status van de declaratie kunt u volgen in 'Mijn Declaraties' in Mijn Menzis.

Inzage in declaraties

U kunt declaraties indienen voor een verzekerde die bij u op de polis staat. Bijvoorbeeld uw partner of uw zoon of dochter. Is hij of zij 16 jaar of ouder, dan kunt u de details van de declaraties niet terugzien in Mijn Menzis. Dit is vanwege de privacywetgeving zo geregeld. Dat betekent dat u ook geen andere zorgkosten van die persoon kunt inzien in Mijn Menzis. Deze verzekerde kan zijn of haar zorgkosten wel zelf inzien in Mijn Menzis.