/ Stoppen met roken vanuit Menzis in 2014

Heeft u vragen?

Bel klantenservice ma t/m vr van 08:30 tot 19:00 uur.


Voor Menzis-leden

Voor FNV/Menzis-leden

Filter op
Menzis
Menzis Menzis
FNV/Menzis FNV/Menzis
ZorgPlus
GarantVerzorgd
i
Met de filters hiernaast vindt u snel de vergoeding die u zoekt. U kunt zoeken op jaar, collectiviteit (Menzis, FNV/Menzis, ZorgPlus en GarantVerzorgd) en soort vergoeding.

Wilt u stoppen met roken?

Stoppen met roken is voor veel mensen moeilijk. Alleen als u gemotiveerd bent en blijft, zal het u lukken om te stoppen. Gedragsmatige begeleiding bij stoppen geeft meer kans op succes. U kunt kiezen voor lichte begeleiding of intensieve ondersteuning, individueel of in groepsverband. De gedragsmatige begeleiding kan worden aangevuld met effectief bewezen geneesmiddelen.

Heeft u Diabetes Mellitus (suikerziekte), COPD of kans op hart- en vaatziekten (vasculair risico), dan kan het zijn dat de vergoeding van begeleiding bij stoppen met roken onder ketenzorg valt. Informeer bij uw huisarts of hij/zij afspraken met Menzis heeft gemaakt over ketenzorg. De informatie op deze pagina is gericht op begeleiding bij stoppen met roken voor mensen die geen van bovengenoemde aandoeningen hebben.

Lees meer over ketenzorg.

Wat krijgt u vergoed?
Eigen risico Het is mogelijk dat u een verplicht of vrijwillig eigen risico moet betalen. Heeft u dit jaar minder zorgkosten gemaakt dan het verplicht of vrijwillig eigen risico? Dan betaalt u maximaal het bedrag dat nog openstaat. Heeft u dit jaar meer zorgkosten gemaakt dan het verplicht of vrijwillig eigen risico? Dan betaalt u niets.
Maximale vergoeding Als u kiest voor een zorgaanbieder die geen overeenkomst met Menzis heeft gesloten, krijgt u de kosten vergoed tot een maximumbedrag. Voor de groepstraining 'Pakje Kans' geldt een maximale vergoeding van € 300. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet de training volledig zijn afgerond.
Waar kunt u terecht?

Wilt u stoppen met roken? Informeer dan eerst bij uw huisarts of hij gedragsmatige begeleiding bij stoppen met roken kan bieden. Zo niet, kunt u terecht bij de volgende, door ons gecontracteerde, zorgaanbieders/cursussen. U kunt zich hier zonder verwijzing van de huisarts direct aanmelden:

Als u kiest voor een andere zorgaanbieder, die geen overeenkomst met Menzis heeft gesloten, dan krijgt u 60% van het tarief vergoed, dat Menzis voor die behandeling heeft gecontracteerd.

Een niet gecontracteerde zorgaanbieder moet geregistreerd zijn in het 'Kwaliteitsregister stoppen met roken' of de geleverde zorg moet voldoen aan de CBO-richtlijn Behandeling bij tabaksverslaving (pdf) of aan de Zorgmodule Stoppen met roken (pdf).

Vergoeding van medicatie

Nicotinevervangers en geneesmiddelen worden alleen vergoed in combinatie met gedragsmatige begeleiding. Aparte vergoeding van deze middelen is niet mogelijk. De medicatie moet worden voorgeschreven via het 'aanvraagformulier geneesmiddelen stoppen met roken' (pdf). Bij ieder recept en bestelling dient u een volledig ingevuld aanvraagformulier mee te sturen. Ook bij herhaalrecepten.

Voor de aflevering van nicotinevervangers en geneesmiddelen heeft Menzis een overeenkomst met de Azivo apotheek. Het recept en het aanvraagformulier kunt u (laten) faxen of mailen naar de Azivo Apotheek.

Kiest u voor uw eigen apotheek, dan krijgt u 60% van de kosten vergoed. Stuur in dat geval de nota van de geneesmiddelen én een kopie van het aanvraagformulier geneesmiddelen mee.

Lees meer over de aflevering van nicotinevervangers en andere geneesmiddelen door de Azivo apotheek

Menzis zorgverzekeringen. Altijd verzekerd van de beste zorg.

Bereken premie