Mentaal fit

Inspiratie, tips en praktische adviezen over mentale gezondheid. Via uw werkgever, Menzis en SamenGezond

 


De tijd waarin we leven, vraagt vaak nogal wat van eenieder. Stressfactoren kunnen ons leven behoorlijk beïnvloeden. Dat kan de nodige weerslag hebben op uw mentale gezondheid. Kunt u wel wat ondersteuning gebruiken? Menzis heeft een aantal artikelen en tips voor u op een rij gezet. En via SamenGezond krijgt u via 'SamenGezond & je werk' gratis toegang tot verschillende online zelfhulpmodules of 3 maanden gratis de mindfulness app Headspace. SamenGezond is een initiatief van Menzis.

 

Nog niet collectief verzekerd? 

Sluit u net als uw collega’s aan bij uw collectief. 

Bekijk uw voordelen

Gratis mindfulness-app Headspace

Wilt u leren ontspannen? Probeer dan eens de mindfulness-app Headspace.

De Headspace-app traint uw brein en uw gedachtes via leuke en luchtige ontspanningsoefeningen. De app is gebaseerd op mindfulness.

Bent u collectief verzekerd? Dan kunt u via SamenGezond 3 maanden gratis gebruikmaken van de populaire mindfulness-app Headspace (ga in SamenGezond naar de categorie 'SamenGezond&je werk').              

Bestel de app via SamenGezond

 

Gratis online cursus werkstress (de baas)

Een beetje werkstress is niet erg. Maar ervaart u teveel werkstress en wilt u graag weten hoe u hiermee om kunt gaan? Meld u dan aan voor de online cursus werkstress.

U kunt zelfstandig en anoniem aan de slag met tips en oefeningen tegen werkstress. Gratis omdat u via uw werkgever bent verzekerd. 

Naast de cursus werkstress kunt u nog meer modules volgen, zoals slaapproblemen, geldzorgen, mantelzorg, overgang.                             

Meld u aan via SamenGezond

 

Extra voordeel via SamenGezond

Met het online gezondheidsprogramma SamenGezond krijgt u tips en adviezen om gezond en fit aan het werk te kunnen.

En omdat u verzekerd bent via uw werk bij Menzis ontvangt u extra voordeel bij uw zorgverzekering via SamenGezond.

Op samengezond.nl/collectief leest u hoe u uw extra’s kunt activeren.

U vindt uw extra voordeel in de categorie ‘Menzis&je werk’.

Workshop: vergroot uw werkgeluk 

Hoe kunt u uw werkstress verminderen? En met meer plezier aan het werk zijn?

Daarvoor is het belangrijk om te weten wat energiegevers en energievreters zijn.

En hoe kunt u zelf binnen uw functie veranderingen doorvoeren om met plezier aan het werk te zijn?

Volg de online workshop 'Vergroot je werkgeluk'!

Mensen in gesprek

De overgang kan het werkleven (behoorlijk) beïnvloeden. Vera van de Scheur, student Communication Health and Life Sciences, aan de WUR studeerde af op het onderwerp ‘Support for menopausal woman in the workplace’. Uit haar onderzoek blijkt dat kennis over de overgang vaak ontbreekt. In dit artikel deelt Vera informatie en tips over de overgang en hoe u dit onderwerp bespreekbaar kan maken op het werk.

Man op strand

Herkennen en erkennen van hooggevoeligheid.
Hooggevoeligheid is een karaktereigenschap, 1 op de 5 mensen wordt ermee geboren. De moeite waard dus om het te herkennen en erkennen. Ook al ben je zelf niet hooggevoelig, dan is het nuttig om de eigenschappen te herkennen en elkaar zo beter te begrijpen.
Wat houdt het in, hoe herken je het en wat zijn de talenten?

Ga met uw collega's in gesprek!                           

Hoe vaak vraagt u aan uw collega’s hoe het écht met ze gaat? Het bespreken van hoe we ons voelen, kan een lastig gespreksonderwerp zijn. Een tool in spelvorm biedt mogelijk uitkomst. We ontwikkelden er één waarmee u spelenderwijs met uw collega’s in gesprek gaat. Over opladen na een drukke dag, over wat energie geeft of waarvoor ze dankbaar zijn. Download en print het bestand en ga in gesprek met uw collega!

Uw werkgever en Menzis werken samen

Collectief verzekerden en hun gezinsleden profiteren van extra voordelen

 

"Lekker in ons vel zitten, zorgt ervoor dat we positiever in het leven staan, minder last hebt van stress, beter functioneren en problemen de baas zijn. Als u mentaal weerbaar bent, betekent dit dat u in staat bent om tegenslag op te vangen”

-Mensely, adviesbureau

Vrouw zet koffie

Gratis online cursussen

Moeite met het vinden van rust in uw hoofd? Vindt u het lastig om werk en privé te scheiden? Menzis biedt u gratis online cursussen via SamenGezond die u daarbij kunnen helpen.

Breinrust

24/7 worden we overspoeld met digitale informatie. Natuurlijke rustmomenten kennen we nauwelijks meer. Hoe zorg je er dan voor dat je brein toch rust krijgt? Gabrielle van Geffen, psycholoog bij Skils vertelt over het belang van breinrust en geeft tips.

Ontspannen met luisterboeken

Boeken lezen, heerlijk en ontspannend! Zo mogelijk nog ontspannender zijn luisterboeken. Hoe werkt dat: luisterboeken downloaden? Plus 5 tips beste luisterboeken om ultiem te ontspannen. 

Waarop wilt u gecoacht worden?

SamenGezond is uw gezonde steuntje in de rug. Als je aan de slag wilt met leefstijl (én als u daar eigenlijk nog geen zin in heeft). Waarop wilt u gecoacht worden? 

Tussentijds overstappen

Dat kan gedurende het jaar als u nieuw in dienst bent en uw werkgever een collectieve zorgverzekering heeft bij Menzis. Voor alle andere medewerkers geldt: u kunt één keer per jaar overstappen. 

Menzis Leefkrachtadviseur

U wilt werken aan een gezonde leefstijl, maar weet niet waar te beginnen. De Menzis Leefkrachtadviseur is er voor u. Vraag nu een gratis persoonlijk gesprek aan.

Leefkracht: de positieve kracht van gezond leven

De missie van Menzis is het versterken van de leefkracht van ieder mens. Leefkracht gaat over de positieve kracht van gezond leven. Over bewust bezig zijn met uw gezondheid. Menzis wil mensen helpen bij het maken van gezondere keuzes. Zodat iedereen zo leefkrachtig mogelijk in het leven kan staan. 

Independer
SamenGezond