Mentaal fit

Inspiratie, tips en praktische adviezen over mentale gezondheid.

 


De tijd waarin we leven, vraagt vaak nogal wat van eenieder. Stressfactoren kunnen ons leven behoorlijk beïnvloeden. Dat kan de nodige weerslag hebben op uw mentale gezondheid. Kunt u wel wat ondersteuning gebruiken? Menzis heeft een aantal artikelen en tips voor u op een rij gezet. En als u via uw werkgever collectief bent verzekerd bij Menzis heeft u gratis toegang tot verschillende online zelfhulpmodules of een gratis videogesprek met een mental coach.

 

Nog niet collectief verzekerd? 

Sluit u net als uw collega’s aan bij uw collectief. 

Bekijk uw voordelen

Videogesprek met mental coach

Heeft u klachten of problemen die van invloed zijn op uw mentale gezondheid, bijvoorbeeld een hoge werkdruk, geen goede werk-privé balans, spanning of stress? 

Omdat u via uw werkgever bent verzekerd bij Menzis, kunt u een gratis afspraak maken met een mental coach. In het videogesprek met een mental coach wordt uw persoonlijke situatie besproken en krijgt u antwoorden, tips en adviezen om uw situatie te verbeteren. In een (online) consult van 45 minuten spreekt u één op één met een professionele mentalcoach op een door u gekozen moment.      

Activeer uw voordeel

 

Gratis online cursus werkstress (de baas)

Een beetje werkstress is niet erg. Maar ervaart u teveel werkstress en wilt u graag weten hoe u hiermee om kunt gaan? Meld u dan aan voor de online cursus werkstress.

U kunt zelfstandig en anoniem aan de slag met tips en oefeningen tegen werkstress. Gratis omdat u via uw werkgever bent verzekerd. 

Naast de cursus werkstress kunt u nog meer modules volgen, zoals slaapproblemen, geldzorgen, mantelzorg, overgang. 

Meld u aan 

 

Workshop: vergroot uw werkgeluk 

Hoe kunt u uw werkstress verminderen? En met meer plezier aan het werk zijn?

Daarvoor is het belangrijk om te weten wat energiegevers en energievreters zijn.

En hoe kunt u zelf binnen uw functie veranderingen doorvoeren om met plezier aan het werk te zijn?

Volg de online workshop 'Vergroot je werkgeluk'!

Mensen in gesprek

De overgang kan het werkleven (behoorlijk) beïnvloeden. Vera van de Scheur, student Communication Health and Life Sciences, aan de WUR studeerde af op het onderwerp ‘Support for menopausal woman in the workplace’. Uit haar onderzoek blijkt dat kennis over de overgang vaak ontbreekt. In dit artikel deelt Vera informatie en tips over de overgang en hoe u dit onderwerp bespreekbaar kan maken op het werk.

Man op strand

Herkennen en erkennen van hooggevoeligheid.
Hooggevoeligheid is een karaktereigenschap, 1 op de 5 mensen wordt ermee geboren. De moeite waard dus om het te herkennen en erkennen. Ook al ben je zelf niet hooggevoelig, dan is het nuttig om de eigenschappen te herkennen en elkaar zo beter te begrijpen.
Wat houdt het in, hoe herken je het en wat zijn de talenten?

Ga met uw collega's in gesprek!                           

Hoe vaak vraagt u aan uw collega’s hoe het écht met ze gaat? Het bespreken van hoe we ons voelen, kan een lastig gespreksonderwerp zijn. Een tool in spelvorm biedt mogelijk uitkomst. We ontwikkelden er één waarmee u spelenderwijs met uw collega’s in gesprek gaat. Over opladen na een drukke dag, over wat energie geeft of waarvoor ze dankbaar zijn. Download en print het bestand en ga in gesprek met uw collega!

Uw werkgever en Menzis werken samen

Collectief verzekerden en hun gezinsleden profiteren van extra voordelen

  • Extra (zorg)voordeel
  • Extra informatie en inspiratie om gezond(er) te leven
  • Gratis en persoonlijk advies van de Menzis Leefkrachtadviseur
  • Lang wachten op een behandeling? We kijken waar u snel terechtkunt
  • Iedereen is welkom. We selecteren niet op gezondheid of leeftijd 

 

"Lekker in ons vel zitten, zorgt ervoor dat we positiever in het leven staan, minder last hebt van stress, beter functioneren en problemen de baas zijn. Als u mentaal weerbaar bent, betekent dit dat u in staat bent om tegenslag op te vangen”

-Mensely, adviesbureau

Vrouw zet koffie

Gratis online cursussen

Moeite met het vinden van rust in uw hoofd? Vindt u het lastig om werk en privé te scheiden? Menzis biedt u gratis online cursussen die u daarbij kunnen helpen.

Breinrust

24/7 worden we overspoeld met digitale informatie. Natuurlijke rustmomenten kennen we nauwelijks meer. Hoe zorg je er dan voor dat je brein toch rust krijgt? Gabrielle van Geffen, psycholoog bij Skils vertelt over het belang van breinrust en geeft tips.

Ontspannen met luisterboeken

Boeken lezen, heerlijk en ontspannend! Zo mogelijk nog ontspannender zijn luisterboeken. Hoe werkt dat: luisterboeken downloaden? Plus 5 tips beste luisterboeken om ultiem te ontspannen. 

Leefkracht: de positieve kracht van gezond leven

De missie van Menzis is het versterken van de leefkracht van ieder mens. Leefkracht gaat over de positieve kracht van gezond leven. Over bewust bezig zijn met uw gezondheid. Menzis wil mensen helpen bij het maken van gezondere keuzes. Zodat iedereen zo leefkrachtig mogelijk in het leven kan staan. 

Appscore Menzis 4.1
MarketResponse 2021