Niet betaalde premie

Wat zijn de gevolgen van openstaande premies?

Als u de premie niet betaalt of niet kunt betalen, neemt Menzis de volgende stappen:

1. Menzis stuurt u een herinnering. Als u binnen 14 dagen alsnog betaalt, blijft dit verder zonder gevolg.
2. Betaalt u niet binnen 14 dagen na deze herinnering, dan stuurt Menzis u een aanmaning.
3. Als u binnen 14 dagen deze aanmaning alsnog betaalt, blijft dit verder zonder gevolg.
4. Betaalt u niet binnen 14 dagen na deze aanmaning, dan heeft dat de volgende gevolgen:

  • U blijft verplicht de premie te voldoen 
  • Betalingskortingen vervallen 
  • U moet de incassokosten betalen vanwege de extra werkzaamheden van Menzis, zoals het sturen van een acceptgiro en de aanmaningen, en de werkzaamheden van de deurwaarder 
  • Menzis draagt de vordering over aan de deurwaarder. De deurwaarder brengt u hiervoor kosten en wettelijke rente in rekening.
6.  Als u 6 maandpremies niet heeft betaald, kan Menzis op grond van de Zorgverzekeringswet u en eventuele medeverzekerden bij het CAK aanmelden voor incasso voor de bestuursrechtelijke premie. Er wordt u dan een bestuursrechtelijke premie van 125% van de standaardpremie aangeboden. De standaardpremie is te vinden in de Wet op de zorgtoeslag. Dit bedrag wordt ingehouden op uw salaris of uitkering. Lees meer op de site van het CAK - Centraal Administratie Kantoor. Tevens zal Menzis de aanvullende- en tandartsverzekeringen van alle verzekerden beĆ«indigen.

Betalingsregeling

Via herinneringen helpt Menzis klanten bij het op tijd betalen van de premie. Mocht er toch een betalingsachterstand ontstaan, dan kunt u telefonisch of online een betalingsregeling aanvragen. 

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.