Verzekeringsdocument in het buitenland

Verzekeringsdocumenten in het buitenland

Studeren stage of wereldreis

Gaat u naar het buitenland om te studeren, op stage of om te werken voor een Nederlandse werkgever of gaat u een wereldreis maken? Neemt u dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen u met de juiste documenten.

Alles over reizen en zorgverzekering

U gaat op vakantie of u verblijft voor uw werk in opdracht van een Nederlandse werkgever tijdelijk in het buitenland, dan is het verstandig om een verzekeringsdocument aan te vragen. Met zo’n document is het eenvoudiger om medische noodzakelijke hulp te krijgen.
Maakt u kosten in een EU/EER-land of verdragsland (EHIC en 111-formulier) dan wikkelt u eventuele medisch noodzakelijke zorgkosten gemakkelijker af.
Welk verzekeringsdocument u nodig heeft, is afhankelijk van het land waar u naar toe gaat. Er zijn drie mogelijkheden:

  • EHIC: u blijft in de Europese Unie of een van de landen waar u terecht kunt met de Europese Zorgkaart (EHIC)
  • 111-formulier: u gaat naar een land dat geen lid is van de Europese Unie, maar waar wel een verdrag mee is, de zogenoemde verdragslanden
  • Verzekeringsbewijs: u reist naar Cuba, Rusland of Wit-Rusland

Bij alle andere bestemmingen kunt u uw Menzis zorgpas gebruiken. U kunt hiermee geen zorgkosten betalen maar wel aantonen dat u verzekerd bent. Het alarmnummer van Menzis staat ook op de zorgpas. Dit alarmnummer belt u als u gebruik moet maken van medisch noodzakelijke hulp en/of een ziekenhuisopname in het buitenland.
Via Mijn Menzis, kunt u het 111-formulier en het Verzekeringsbewijs aanvragen. Aan de hand van uw bestemming wordt automatisch het juiste document opgeroepen.
Alle documenten zijn gratis.

Meer weten?

Vind u antwoord over verzekeren in het buitenland bij de veelgestelde vragen.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.