Zorg aanvragen

Heeft u toestemming of een machtiging nodig?

Om uw zorg vergoed te krijgen, heeft u voor sommige behandelingen, hulpmiddelen en geneesmiddelen toestemming of een machtiging nodig. 
 
Vraagt u vooraf geen toestemming, dan krijgt u mogelijk geen vergoeding van de kosten. Toestemming vragen is alleen nodig als dat bij uw vergoeding vermeld staat.

Hieronder treft u alle zorgaanvraagformulieren aan. Op de vervolgpagina's kunt u deze downloaden in pdf-formaat. 

 

In de meeste andere gevallen, vraagt u zo toestemming

  1. Laat uw behandelaar een schriftelijke en gemotiveerde toelichting schrijven
  2. Meestal dient u een gespecificeerde offerte toe te voegen
  3. Bij uw specifieke vergoeding staat ook hoe u toestemming vraagt
 
Verwerking van uw aanvraag
Als wij uw aanvraag ontvangen, verwerken we uw machtigingsaanvraag binnen 10 werkdagen. Meestal gaat dit sneller: in december 2017 was de gemiddelde doorlooptijd 3 werkdagen.
 
Overstappen met toestemming of een machtiging van uw vorige verzekeraar
U wilt overstappen naar Menzis en heeft een geldende machtiging van uw vorige zorgverzekeraar? In dat geval nemen wij de machtiging over.
 

  • Hulpmiddelen, geneesmiddelen of een behandeling
    U krijgt uw hulpmiddelen, geneesmiddelen of een behandeling, vergoed tot de einddatum van de machtiging. De verzekeringsvoorwaarden zijn van toepassing op uw vergoeding.
  • PGB verpleging en verzorging
    Maakt u gebruik van een PGB verpleging en verzorging? Dan heeft u een akkoordverklaring van uw huidige verzekeraar. Bewaar deze akkoordverklaring goed, want wanneer u overstapt heeft u deze nodig. U krijgt bij het overstappen gewoon uw PGB verpleging en verzorging vergoed tot de einddatum van de akkoordverklaring. Het vermelde aantal uren voor verpleging of verzorging blijft gelijk. Wel kan de hoogte van de vergoeding voor deze uren afwijken, omdat iedere zorgverzekeraar haar eigen tarieven hanteert. 
 

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.