Korting op zorgproducten

Korting voor u als Menzis-lid

Bent u verzekerd bij Menzis? Dan kunt u ook profiteren van korting op zorgproducten. Momenteel bijvoorbeeld op brillen en contactlenzen. Maar hou deze pagina in de gaten, want we verwachten u zeer binnenkort weer allerlei nieuwe kortingen te kunnen bieden!

Brillen en contactlenzen

Bent u toe aan een nieuwe bril, nieuwe contactlenzen of wilt u een zonnebril op sterkte? Als lid van Menzis krijgt u bij Specsavers, Eye Wish Opticiens en Hans Anders ruime korting op een nieuwe bril of contactlenzen.

Specsavers is een van onze gecontracteerde partners voor brillen en contactlenzen. Als lid van Menzis krijgt u extra korting op een bril of contactlenzen van Specsavers. Heeft u vanuit uw aanvullende verzekering recht op een vergoeding voor brillen of contactlenzen, dan declareert deze opticien de kosten rechtstreeks bij ons, zodat u deze niet eerst zelf hoeft voor te schieten. 

Specsavers heeft ruim 1000 monturen van onder meer Tommy Hilfiger, Karl Lagerfeld, Boss Orange, Francisco van Benthum, Karen Millen, Quicksilver, Superdry, Hackett, Replay en Timberland. Hieronder leest u meer over uw voordeel bij Specsavers.

Altijd 2 brillen, zonder bijbetalen

Als u een aanvullende verzekering heeft met een ongebruikte vergoeding voor brillen, ontvangt u bij Specsavers altijd 2 brillen zonder bijbetaling. In de meeste gevallen verdubbelt Specsavers uw brillenvergoeding. Uit welke brillen u kunt kiezen is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Bekijk hier het aanbod.

20% korting op een bril

Als u geen gebruik wilt maken van bovenstaande 2 brillen-actie, kunt u uw vergoeding bij Specsavers gebruiken in combinatie met 20% korting op een complete bril. U kunt ook gebruikmaken van deze korting als u geen aanvullende verzekering heeft.

Deze korting geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen.

Contactlenzenvoordeel

Bij ieder contactlenzenabonnement vanaf € 5 per maand ontvangt u:

 • 10% korting op de eerste levering van contactlenzen 
 • Gratis proefset maandlenzen (of 5 paar daglenzen) 
 • Iedere 2 jaar een gratis bril ter waarde van € 59 (of € 59 korting op een duurdere bril)
 • Gratis thuisbezorging
 • Onbeperkte controles en nazorg

20% korting op kinder- en tienerbrillen

Als lid van Menzis kunt u kiezen voor 20% korting op een complete kinderbril of tienerbril, of een gratis 2e kinderbril bij ieder montuur vanaf € 79. Specsavers heeft ruim 100 verschillende kindermonturen van onder andere de merken Disney, Disney Princess, Frozen, Minions, Marvel, Star Wars, Minions, Winnie de Pooh en Lego en tienermonturen van onder meer de merken Quicksilver, Roxy en Converse.

Deze korting geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen.

20% korting op een zonnebril op sterkte

Als u geen gebruik wilt maken van bovenstaande 2 brillen-actie kunt u uw vergoeding bij Specsavers ook gebruiken in combinatie met 20% korting op een complete zonnebril. U kunt ook gebruikmaken van deze korting als u geen aanvullende verzekering heeft.

Deze korting geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen.

Nog een aantal voordelen voor Menzis-leden

 • Het oogonderzoek wordt altijd uitgevoerd door een volledig gediplomeerd opticien of optometrist. 
 • Altijd gratis standaard enkelvoudige glazen en inclusief sterkte, prisma en cilinderafwijkingen. 
 • 2 jaar kwaliteitsgarantie: in geval van productie- of materiaalfouten tot 2 jaar na aankoop, repareert of vervangt Specsavers de bril. Deze garantie geldt bij normaal gebruik van de bril.
 • Zichtgarantie: nieuwe glazen als de sterkte binnen 1 jaar verandert.
 • Verandert de sterkte binnen 1 jaar na aankoop met meer dan 0.75 dpt, dan krijgt u nieuwe glazen van hetzelfde type, met dezelfde opties. Gebeurt dit in het tweede jaar na aankoop, dan krijgt u 50% korting op nieuwe glazen. (Geldt alleen als u ouder bent dan 18 jaar. Niet geldig bij oogoperaties, zwangerschap, medicijngebruik of andere (medische) aandoeningen die invloed hebben op het gezichtsvermogen)
 • Varifocaal gewengarantie van 30 dagen: bij Specsavers zijn we ervan overtuigd dat u tevreden zult zijn met uw nieuwe varifocale glazen. Daarom kunt u ze bij ons 30 dagen uitproberen. Kunt u na 30 dagen niet wennen aan de varifocale glazen, dan ruilen wij deze glazen in voor andere glazen waar u wel tevreden mee bent.

Vind een Specsavers-winkel bij u in de buurt;

Maak online een afspraak bij een Specsavers-winkel

Voorwaarden:
Alle acties zijn geldig op vertoon van uw zorgpas. De acties zijn niet geldig in combinatie met andere acties en aanbiedingen en zijn geldig tot eind december 2017.

Eye Wish Opticiens heeft oog voor de laatste trends en persoonlijk advies, vanuit de overtuiging dat iedereen er goed uit kan zien met een bril.

U kiest uit een eigentijdse collectie met topmerken zoals Gucci, Superdry, Carrera, Fendi, Persol en Ray-Ban. En op vertoon van uw zorgpas kunt u gebruik maken van onze speciale zorgkortingen.

Uw bril is een persoonlijk visitekaartje. Daarom wilt u een bril die goed bij u past. Een van onze stylisten geeft u graag een persoonlijk stijladvies. Dat is advies dat nét even verder gaat en geheel vrijblijvend is. De kortingen zijn niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen van Eye Wish Opticiens.

Korting op enkelvoudige brillen

 • € 60 korting op een complete enkelvoudige bril voorzien van dunne glazen op sterkte met UltraClean coating of
 • een merkzonnebril ter waarde van € 139 cadeau bij aankoop van een complete enkelvoudige bril voorzien van dunne glazen op sterkte met UltraClean coating. U kiest uit de nieuwste collecties van topmerken als Ray-Ban, Gucci of Carrera. 

Korting op multifocale brillen

€ 120 korting op een complete multifocale bril, voorzien van dunne glazen op sterkte met UltraClean coating.

Korting op beeldschermbrillen

€ 70 korting op een complete beeldschermbril, voorzien van dunne glazen op sterkte met UltraClean coating.

Korting op kinderbrillen

Gratis kindermontuur ter waarde van maximaal € 100 bij een complete kinderbril, voorzien van dunne glazen op sterkte met UltraClean coating. Deze aanbieding is geldig voor kinderen tot en met 12 jaar.

Korting op contactlenzen

15% korting als u uw contactlenzen thuis laat bezorgen met onze EyeWish@Home service én u ontvangt de eerste maand gratis. Op alle overige contactlenzen en halfjaarpakketten ontvangt u 5% korting.

Korting op zonnebrillen

Eye Wish Opticiens heeft de grootste collectie zonnebrillen. U kiest uit de nieuwste modellen en laatste trends. U ontvangt 15% korting bij aankoop van een zonnebril of zonnebril op sterkte.

Profiteer ook van extra garantie

Het kan natuurlijk gebeuren: achteraf wilt u toch liever die andere bril. Of uw ogen kunnen maar niet wennen aan multifocale glazen. Geen enkel punt, bij Eye Wish Opticiens hoort ruilen gewoon bij onze service. 

 • Staat u goed-garantie: Uw montuur moet natuurlijk naadloos aansluiten bij uw levensstijl, uitstraling, de vorm van uw gezicht en uw kleurtype. Daarom hebben wij een gevarieerd assortiment. Bovendien nemen onze opticiens alle tijd om u te adviseren. Als u tóch spijt krijgt of niet tevreden bent met uw montuur, kunt u deze met onze Staat-u goed-garantie eenmalig binnen twee maanden gratis ruilen.
 • Goed zicht-garantie: Het kan gebeuren dat u achteraf niet kunt wennen aan uw nieuwe glazen. Daarom krijgt u van ons de Goed zicht-garantie. U kunt uw glazen binnen 2 maanden omruilen, of u nu voor enkelvoudige of een multifocale bril heeft gekozen. 

Kijk op voorwaarden voor deze garanties of loop eens binnen bij een Eye Wish Opticien. Met meer dan 240 winkels zit Eye Wish Opticiens altijd bij u in de buurt.

Ook als u geen aanvullende verzekering heeft, krijgt u bij Hans Anders korting of voordeel op vertoon van uw zorgpas.

 • 25% korting op alle glazen en glasopties
  Bij aanschaf van een complete bril (montuur naar keuze, inclusief glazen met kraswerende laag en ontspiegeling) 25% korting op brillenglazen, glasopties en -bewerkingen, zoals extra dunne of meekleurende glazen, Clean Coat en Blue Filter.
 • 10% korting op de hele collectie merkmonturen
  Bij aanschaf van een complete bril (montuur naar keuze, inclusief glazen met kraswerende laag en ontspiegeling) 10% korting op de hele collectie merkmonturen. Volop keuze uit bekende merken als Calvin Klein Jeans, Tommy Hilfiger, Kenzo en DKNY.
 • Let op: De 10% korting op merkmonturen is mogelijk in combinatie met de 25% korting op glazen en glasopties.
 • Een complete kinderbril voor € 99,00 (voor kinderen tot en met 12 jaar). 
  Dit aanbod bestaat uit een montuur naar keuze uit het eigenmerk assortiment, inclusief extra dunne glazen (brekingsindex 1.6), voorzien van kraswerende laag en ontspiegeling. Let op: niet in combinatie met bovenstaande kortingen op merkmonturen, glazen en glasopties.
 • 10% korting op contactlenzen
  10% korting op onze enkelvoudige en multifocale silicone hydrogel Easy Wear contactlenzen.

Voorwaarden:
De kortingsregelingen zijn geldig in alle Nederlandse winkels van Hans Anders met uitzondering van de webshop. De kortingen zijn niet mogelijk in combinatie met andere acties en voordeelregelingen van Hans Anders. Kijk op hansanders.nl voor alle acties en voorwaarden. U kunt hier uiteraard ook in de winkel naar vragen. 

Vind uw dichtstbijzijnde Hans Anders vestiging

Er zijn meer dan 200 opticiens aangesloten bij dit collectief. Met een Menzis zorgverzekering kunt u rekenen op onderstaande voordelen bij het Collectief van Zelfstandige Opticiens:

Korting op uw bril als u aanvullend verzekerd bent

 • U krijgt 25% extra vergoeding bij de aanschaf van een bril als u een aanvullende verzekering heeft. De opticien verrekent de korting op uw factuur.

Extra voordelen voor alle verzekerden bij aanschaf van een bril

 • Gratis oogmeting door een gediplomeerd opticien of optometrist.
 • U hoeft geen kosten voor te schieten, uw opticien declareert rechtstreeks bij Menzis.
 • 15% korting op de verzekering van de complete bril inclusief glazen.
 • Bij aankoop van een complete bril krijgt u 10% korting op een zonnebril (met of zonder sterkte).

Uw voordeel bij de aanschaf van contactlenzen

 • Ieder jaar een gratis oogmeting door een gediplomeerd opticien of optometrist.
 • Één maand gratis contactlenzen bij uw eerste halfjaar pakket maandlenzen (6 maanden betalen, 7 halen) (*)
 • U hoeft geen kosten voor te schieten, uw opticien declareert rechtstreeks bij ons.
 • Gratis contactlenzen reisset.

(*) indien recht op vergoeding vanuit aanvullende verzekering. 

(Kwaliteits)garanties

 • Naast alle genoemde voordelen gelden de volgende (kwaliteits)garanties.
 • Een oogmeting wordt uitgevoerd door een gediplomeerd opticien of optometrist.
 • Kwaliteitsgarantie: 2 jaar garantie op product- en/of materiaalfouten.
 • Tevredenheidsgarantie.
 • Gratis oogmeting door een gediplomeerd opticien of optometrist waarbij uw ogen worden gecontroleerd op de volgende punten:

- (kijk)klachten

- gebruik autorefractor (automatische, objectieve oogmeting) en oogdrukmeting

- bepaling gezichtsscherpte

- inclusief standaard anamnese

Zorgpas

Alleen op vertoon van uw zorgpas komt u in aanmerking voor de hierboven genoemde kortingen. Neem daarom uw zorgpas mee naar de opticien.

Voorwaarden

De kortingsregelingen (en aanbiedingen) gelden niet in combinatie met andere acties bij uw zelfstandige opticien.

Allergeendicht bedtextiel

Het bedrijf Allergiezorg ontwikkelt al jaren speciaal bedtextiel en andere producten voor mensen die last hebben van huisstofmijtallergie en astma. Daarbij kunt u denken aan allergeendichte hoezen, dekbedden, kussens en matrassen. Allergiezorg verzorgt de levering via de meeste zorgverzekeraars in Nederland.

50% korting

Menzis heeft ook afspraken met Allergiezorg. Als lid van Menzis profiteert u daarvan. Op de aanschaf van de allergeendicht bedtextiel uit het programma van Allergiezorg krijgen de leden van Menzis 50% korting. Op andere producten ziet u de korting erbij vermeld staan.

Bestellen

U kunt een bestelling plaatsen via de webwinkel of bellen tijdens kantooruren op telefoonnummer 073-612 70 31.

Ga naar de webwinkel

Zorgadvies

Stel uw zorgvraag online aan één van onze klantadviseurs.

Stel uw vraag

Wat krijgt u vergoed?

Brillen en contactlenzen worden gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering:

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.