Inloggen met DigiD

Veilig in Mijn Menzis met DigiD

 Mijn Menzis is een beveiligde omgeving waarin u allerlei zaken  rond uw zorgverzekering kunt regelen en inzien. Bijvoorbeeld  een declaratie indienen of uw zorgkosten bekijken. Vanaf 1 mei 2013 kunt u alleen met DigiD inloggen op Mijn Menzis.

Toestemming van de Rijksoverheid

Uw DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Met uw DigiD kunt u inloggen bij websites van onder meer de Belastingdienst, gemeenten, het UWV en zorgverzekeraars. Zorgverzekeraars mogen DigiD gebruiken omdat zij met de Basisverzekering een overheidswet uitvoeren. De meeste zorgverzekeraars gebruiken DigiD voor hun klantomgeving. Menzis heeft van de Rijksoverheid toestemming gekregen om DigiD te gebruiken. De Rijksoverheid heeft gecontroleerd dat wij DigiD op een juiste, veilige manier gebruiken.

Ga naar Mijn Menzis

DigiD is veilig

DigiD wordt door diverse organisaties gebruikt. Daarom is het belangrijk dat DigiD veilig is en blijft. De Rijksoverheid test de veiligheid van DigiD voortdurend.

U kunt zelf ook bijdragen aan de veiligheid. Zo moet u nooit uw gebruikersnaam en wachtwoord aan anderen geven. En het is goed om regelmatig uw wachtwoord te veranderen. Lees ook de tips op de website van DigiD

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om

Menzis vindt het belangrijk dat uw verzekeringsgegevens bij ons veilig zijn. Daarom hebben we gekozen voor DigiD. Dat u inlogt met DigiD betekent niet dat wij ook uw belastinggegevens kunnen opvragen of weten in wat voor auto u rijdt. We mogen DigiD alleen gebruiken om u te herkennen als persoon.

DigiD voor mensen die in het buitenland wonen

Als u in het buitenland woont, kon u tot voor kort geen DigiD krijgen. Sinds 2013 kunt u op een beperkt aantal plaatsen in Nederland de DigiD aanvragen. Daardoor kunt u wel gebruik maken van Mijn Menzis. Lees meer hierover.

Meer weten?

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.