Online declareren

Uw zorgkosten online declareren via Mijn Menzis

Geen declaraties meer per post versturen, maar gewoon online indienen! Wat u nodig heeft? Uw DigiD en een scan of foto van de nota.

Stap 1: Mijn Menzis 

Online een declaratie indienen doe je vanuit Mijn Menzis. Heeft u een DigiD? Dan kunt u direct inloggen. In Mijn Menzis kunt u 24 uur per dag onder meer: 

  • online declareren 
  • uw zorgkosten inzien 
  • uw declaraties bekijken 
  • verzekeringsgegevens wijzigen 
  • Inloggen in Mijn Menzis 

Stap 2: declaratie indienen 

Bent u ingelogd in Mijn Menzis? Klik in het menu op 'Mijn zorgkosten', en dan op 'Declaratie indienen' in het menu links. Vervolgens vult u een aantal gegevens over de nota in en upload u een duidelijk leesbare foto of scan van de nota. Als u reiskosten declareert maak dan ook een leesbare foto of scan van de afspraakkaart, de vervoersbonnetjes / facturen en de machtiging die vereist is voor het declareren van reiskosten.  Wilt u meerdere nota's in één keer declareren? Vul dan eerst alles voor één nota in en klik vervolgens op 'Nota toevoegen'. 

Belangrijk: Alle bijlagen van één declaratie mogen samen niet groter zijn dan 2 MB. Scan nota's op maximaal 300 dpi, dan worden de bestanden niet te groot. 

Belangrijk: buitenlandse nota’s moeten nog wel per post worden gedeclareerd. 

Stap 3: controle leesbaarheid 

Controleer altijd of uw gedeclareerde nota's duidelijk leesbaar zijn. Zo kunnen we uw declaratie zo snel mogelijk verwerken. Tip: Scan de nota met een goede kwaliteit, bij voorkeur een resolutie van 200 dpi of meer. Gebruik liever niet de instelling zwart-wit. 

Stap 4: bevestiging van ontvangst 

Als Menzis uw declaratie heeft ontvangen, ontvangt u een bevestigings e-mail. Menzis neemt de declaratie vervolgens zo snel mogelijk in behandeling. U krijgt ook een e-mail als Menzis de declaratie daadwerkelijk heeft verwerkt. We streven er naar om binnen 2 weken uw declaratie te verwerken. In oktober 2016 was de gemiddelde doorlooptijd 5 werkdagen. De status van de declaratie kunt u volgen in 'Mijn Declaraties' in Mijn Menzis. 

Inzage in declaraties 

U kunt declaraties indienen voor een verzekerde die bij u op de polis staat. Bijvoorbeeld uw partner of uw zoon of dochter. Is hij of zij 16 jaar of ouder, dan kunt u de details van de declaraties niet terugzien in Mijn Menzis. Dit is vanwege de privacywetgeving zo geregeld. Dat betekent dat u ook geen andere zorgkosten van die persoon kunt inzien in Mijn Menzis. Deze verzekerde kan zijn of haar zorgkosten wel zelf inzien in Mijn Menzis.

Online uw zorgkosten declareren

Downloads | Declareren


Betaal uw eigen risico gespreid

Vanaf 2017 kunt u uw verplicht eigen risico gespreid over 10 maanden betalen.

 

Meer over gespreid betalen

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.