Een betalingsregeling aanvragen

Lukt het even niet uw zorgpremie, eigen risico en/of eigen bijdrage te betalen? Bij Menzis kunt u dan een betalingsregeling aanvragen. Dit kan bij bedragen vanaf € 50. U betaalt het verschuldigde bedrag dan in termijnen terug. Wat de mogelijkheden zijn en hoe u het regelt ziet u hier. 

U vraagt een betalingsregeling aan via Mijn Menzis of via de klantenservice (088 222 40 40). U krijgt dan een voorstel voor een aflossingsbedrag en het aantal termijnen.

Lees meer over het aanvragen van een betalingsregeling.

Nee, u moet eerst wachten op de automatische afschrijving van het bedrag. Deze moet u dan storneren(via de bank terugboeken op uw eigen rekening). Daarna kunt u via Mijn Menzis een betalingsregeling aanvragen.

U betaalt uw premie, eigen risico en/of eigen bijdrage met een automatische incasso. Het kost enige tijd om uw automatische incasso te stoppen. Vandaar dat wij u nu vragen om het bedrag na afboeking te storneren (terugvragen) bij uw bank en dan de betalingsregeling aan te vragen.

U kunt het bedrag zelf storneren via internetbankieren. Of u neemt contact met uw bank.

Ja, u ontvangt van ons een storneringsnota voor € 1,50 extra kosten. Deze kosten tellen we op bij het bedrag dat nog open staat.

Nee, dat is niet mogelijk. We incasseren een betalingsregeling altijd via automatische incasso. U gaat daarmee akkoord bij de aanvraag van de regeling.Wij schrijven dan automatisch het vastgestelde bedrag van uw rekening voor het aantal termijnen dat is afgesproken.

Wanneer we een termijnbedrag niet kunnen incasseren, ontvangt u een acceptgiro. Het is wel belangrijk dat we de betaling op tijd ontvangen, anders zullen we de betalingsregeling stopzetten en moet u het volledige bedrag weer in één keer voldoen.

Zelf regelen?

Uw betaalgegevens wijzigen kan eenvoudig via Mijn Menzis. U kunt direct inloggen met uw DigiD.

Zelf wijzigen via Mijn Menzis

 

Hulp nodig?

Bellen met de Menzis Zorgadviseur

Bel 088 222 4040 Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 19.00 uur.
Of chat met ons

 

Meest bezocht

Een andere vraag?

Bekijk de veelgestelde vragen of bel met de Menzis Klantenservice:

088 222 40 40

U bereikt ons Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 19.00 uur.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.