De zorgpas

Uw Menzis zorgpas is geldig zolang de gegevens op uw zorgpas kloppen en u verzekerd bent bij Menzis.

U krijgt dus niet elk jaar een nieuwe pas. U krijgt ook geen nieuwe pas als u gaat verhuizen of als u een andere aanvullende verzekering afsluit. Die gegevens staan namelijk niet op de zorgpas.

 
U kunt heel gemakkelijk een nieuwe zorgpas aanvragen via Mijn Menzis. Lukt dat niet? Neem dan contact op met de Klantenservice via 088 222 40 40

U krijgt alleen een nieuwe zorgpas als de gegevens op uw zorgpas wijzigen. Uw adres wordt niet op uw zorgpas vermeld.

In het buitenland is de zorgpas niet voldoende. Bij tijdelijk verblijf in het buitenland is het verstandig om een Europese zorgkaart (EHIC) of een 111-formulier mee te nemen. Neem altijd contact op met de Menzis Alarmcentrale als u snel medische hulp in het buitenland nodig heeft. Het nummer (+31 317 455 555) staat op de achterzijde van de zorgpas. 

De levertijd voor de Menzis-zorgpas bedraagt 8 werkdagen.

BSN staat voor Burgerservicenummer (voorheen Sofi-nummer). 

Dit nummer stond altijd op de zorgpas. Vanwege de privacywet staat dit BSN nummer niet meer op uw nieuwe zorgpas.

Elke zorgverzekeraar heeft een eigen UZOVI-code. De UZOVI-code van Menzis is 3332. Aan de hand van de UZOVI-code weet de zorgaanbieder naar welke zorgverzekeraar de nota gestuurd kan worden.

Zodra u verzekerd bent bij Menzis, krijgt u van ons een zorgpas. Elke verzekerde heeft een eigen zorgpas. Dus ook kinderen.

Gezocht, niet gevonden?

De medewerkers van onze klantenservice helpen u graag!

Jonge vrouw aan de telefoon

Bel 088 222 4040
Maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 19.00 uur

Alle contactmogelijkheden

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.