De zorgpas

Als u bij Menzis een zorgverzekering afsluit, vindt u voortaan de gegevens van uw zorgpas in de app. U krijgt dus geen fysieke zorgpas meer toegestuurd, maar u kunt de gegevens in de Menzis-app gebruiken. In de app vindt u ook al uw andere gegevens en u kunt de app gebruiken om uw rekeningen te declareren.

Download de Menzis-app voor Iphone of Android

Zodra u de zorgpolis ontvangen hebt, kunt u de Menzis-app downloaden en gebruiken, daarin vindt u uw zorgpas. De gegevens van de Menzis-zorgpas, vindt in de Menzis-app en zijn geldig zolang u bij Menzis verzekerd bent en zolang de gegevens op uw zorgpas kloppen

U heeft de gegevens van uw zorgpas nodig wanneer u naar een arts, apotheker of andere zorgaanbieder gaat. Een zorgaanbieder kan ook vragen om een legitimatiebewijs als een paspoort of ID-kaart.

Heeft u geen DigiD? Dan kunt u geen gebruikmaken van zorgpas-gegevens in de Menzis-app. Neem dan uw geprinte zorgpolis mee naar de zorgaanbieder, als verzekeringsbewijs.

Heeft u nog een fysieke pas, dan kunt u deze gewoon gebruiken. De pas blijft gewoon geldig, maar als de pas kwijt is of kapot, dan kunt u geen nieuwe meer aanvragen. U vindt de gegevens van de nieuwe zorgpas in de app. De app kunt u downloaden.

Zodra u verzekerd bent bij Menzis, kunt u de Menzis-app downloaden en vindt u in de app de gegevens van de zorgpas. Als u de verzekeringsnemer bent, ziet u ook de gegevens van uw mede-verzekerden, zoals uw kinderen of uw partner. Bent u mede-verzekerde, dan ziet u alleen uw eigen gegevens.

In het buitenland zijn de gegevens in de Menzis-app niet voldoende. Bij tijdelijk verblijf in het buitenland is het verstandig om een Europese zorgkaart (EHIC) of een 111-formulier mee te nemen. Neem altijd contact op met de Menzis Alarmcentrale als u medische hulp in het buitenland nodig heeft. De Alarmcentrale is dag en nacht bereikbaar op nummer: (0031) 317 455 555. Dit telefoonnummer staat ook op de achterkant van uw EHIC (zorgpas).

Elke zorgverzekeraar heeft een eigen UZOVI-code. De UZOVI-code van Menzis is 3332. Aan de hand van de UZOVI-code weet de zorgaanbieder naar welke zorgverzekeraar de nota gestuurd kan worden.

Gezocht, niet gevonden?

De medewerkers van onze klantenservice helpen u graag!

Jonge vrouw aan de telefoon

Bel 088 222 4040
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 19.00 uur. .

Alle contactmogelijkheden

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.