Wat kan ik doen met mijn zorgpas?

De gegevens van uw zorgpas voortaan handig in de app

U heeft de gegevens van uw zorgpas nodig wanneer u naar een arts, apotheker of andere zorgaanbieder gaat. Omdat iedereen tegenwoordig bijna altijd een mobiele telefoon op zak heeft, staat uw zorgpas voortaan in de Menzis App. Daarnaast is deze ook offline beschikbaar. U heeft uw gegevens dus altijd bij de hand.

Sluit u bij Menzis een zorgverzekering af? Dan vindt u voortaan de gegevens van uw zorgpas in een app. U krijgt dus geen fysieke zorgpas meer toegestuurd. Maar kunt de gegevens in de Menzis-app gebruiken. In de app vindt u ook al uw andere gegevens. U kunt de app gebruiken om uw rekeningen te declareren.

Download de Menzis-app voor Iphone of Android

Zodra u de zorgpolis ontvangen hebt, kunt u de Menzis-app downloaden en gebruiken. Daarin vindt u uw zorgpas. De gegevens van de Menzis-zorgpas, vindt u in de Menzis-app. De gegevens zijn geldig zolang u bij Menzis verzekerd bent en zolang de gegevens op uw zorgpas kloppen.

U heeft de gegevens van uw zorgpas nodig wanneer u naar een arts, apotheker of andere zorgaanbieder gaat. Een zorgaanbieder kan ook vragen om een legitimatiebewijs als een paspoort of ID-kaart.

Heeft u geen DigiD? U kunt geen zorgpas-gegevens in de Menzis-app gebruiken. Een zorgaanbieder vraagt naar een legitimatiebewijs, zoals een paspoort of id-kaart. Neemt u die dus altijd mee.

Heeft u nog een fysieke pas? U kunt deze gewoon gebruiken. De pas blijft gewoon geldig.  Is uw pas kwijt of kapot? Dan kunt u geen nieuwe meer aanvragen. U vindt de gegevens van de nieuwe zorgpas in de app. De app kunt u downloaden.

Zodra u verzekerd bent bij Menzis, kunt u de Menzis-app downloaden. U vindt in de app de gegevens van de zorgpas. Bent  u de verzekeringsnemer? Dan ziet u ook de gegevens van uw medeverzekerden, zoals uw kinderen of uw partner. Bent u medeverzekerde,? U ziet alleen uw eigen gegevens.

In het buitenland zijn de gegevens in de Menzis-app niet voldoende. Bij tijdelijk verblijf in het buitenland is het verstandig om een Europese zorgkaart (EHIC) of een 111-formulier mee te nemen. Heeft u medische hulp nodig in het buitenland? Neem altijd contact op met de Menzis Alarmcentrale. De Alarmcentrale is dag en nacht bereikbaar: (0031) 317 455 555.

Elke zorgverzekeraar heeft een Unieke ZorgverzekeraarsIdentificatie -code. De UZOVI-code van Menzis is 3332. Met de UZOVI-code weet de zorgaanbieder naar welke zorgverzekeraar hij de rekening kan sturen.

Gezocht, niet gevonden?

De medewerkers van onze klantenservice helpen u graag!

Jonge vrouw aan de telefoon

Bel 088 222 4040
maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 19.00 uur. .

Alle contactmogelijkheden

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy