Wat kan ik doen met mijn zorgpas?

De gegevens van uw zorgpas voortaan handig in de app

U heeft de gegevens van uw zorgpas nodig wanneer u naar een arts, apotheker of andere zorgaanbieder gaat. Omdat iedereen tegenwoordig bijna altijd een mobiele telefoon op zak heeft, staat uw zorgpas voortaan in de Menzis App. Daarnaast is deze ook offline beschikbaar. U heeft uw gegevens dus altijd bij de hand.

Als u bij Menzis een zorgverzekering afsluit, vindt u voortaan de gegevens van uw zorgpas in de app. U krijgt dus geen fysieke zorgpas meer toegestuurd, maar u kunt de gegevens in de Menzis-app gebruiken. In de app vindt u ook al uw andere gegevens en u kunt de app gebruiken om uw rekeningen te declareren.

Download de Menzis-app voor Iphone of Android

Zodra u de zorgpolis ontvangen hebt, kunt u de Menzis-app downloaden en gebruiken, daarin vindt u uw zorgpas. De gegevens van de Menzis-zorgpas, vindt in de Menzis-app en zijn geldig zolang u bij Menzis verzekerd bent en zolang de gegevens op uw zorgpas kloppen

U heeft de gegevens van uw zorgpas nodig wanneer u naar een arts, apotheker of andere zorgaanbieder gaat. Een zorgaanbieder kan ook vragen om een legitimatiebewijs als een paspoort of ID-kaart.

Heeft u geen DigiD? Dan kunt u geen gebruikmaken van zorgpas-gegevens in de Menzis-app. Een zorgaanbieder vraagt naar een legitimatiebewijs zoals een paspoort of id-kaart. Neemt u die dus altijd mee.

Heeft u nog een fysieke pas, dan kunt u deze gewoon gebruiken. De pas blijft gewoon geldig, maar als de pas kwijt is of kapot, dan kunt u geen nieuwe meer aanvragen. U vindt de gegevens van de nieuwe zorgpas in de app. De app kunt u downloaden.

Zodra u verzekerd bent bij Menzis, kunt u de Menzis-app downloaden en vindt u in de app de gegevens van de zorgpas. Als u de verzekeringsnemer bent, ziet u ook de gegevens van uw mede-verzekerden, zoals uw kinderen of uw partner. Bent u mede-verzekerde, dan ziet u alleen uw eigen gegevens.

In het buitenland zijn de gegevens in de Menzis-app niet voldoende. Bij tijdelijk verblijf in het buitenland is het verstandig om een Europese zorgkaart (EHIC) of een 111-formulier mee te nemen. Neem altijd contact op met de Menzis Alarmcentrale als u medische hulp in het buitenland nodig heeft. De Alarmcentrale is dag en nacht bereikbaar op nummer: (0031) 317 455 555.

Elke zorgverzekeraar heeft een eigen UZOVI-code. De UZOVI-code van Menzis is 3332. Aan de hand van de UZOVI-code weet de zorgaanbieder naar welke zorgverzekeraar de nota gestuurd kan worden.

Gezocht, niet gevonden?

De medewerkers van onze klantenservice helpen u graag!

Jonge vrouw aan de telefoon

Bel 088 222 4040
Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur, zaterdag van 9.00 tot 16.00.

Alle contactmogelijkheden

Voor mobiel graag portret weergave gebruiken als u wilt chatten.
Connectie maken
Let op! Op mobiel kan de verbinding verloren gaan, als u een andere app opent of een andere pagina.
Medewerker is aan het typen
Chat reeds actief

U heeft al een chat scherm open in een andere tab. U kunt maar 1 chat venster actief hebben.

Stoppen met chat?

Weet u zeker dat u de chat wilt stoppen?

..

{1}

{2}

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy