Hoe kan ik declareren met de Menzis app?

Simpel mobiel declareren

Met de Menzis app declareert u door een foto te maken van een rekening of een pdf in te sturen. Daarnaast heeft u altijd een overzicht van uw declaraties. Verder vindt u uw verzekeringsgegevens terug in de app en bij vragen neemt u contact op via de app. En omdat we tegenwoordig bijna altijd een telefoon op zak hebben, staat de zorgpas in de app en is deze ook offline beschikbaar.

Ja dat kan. We adviseren u wel om toch de nieuwste versie te downloaden. In de nieuwe versie worden uw verzekeringsgegevens gekoppeld aan de app zo helpen we u zo optimaal mogelijke foto's te maken. waardoor behandeling van de declaratie gemakkelijker en sneller verloopt.

Als u nu inlogt met een pincode in de app en u wilt dat veranderen naar fingerprint, dan moet u de app opnieuw koppelen met uw DigiD. Zorg dat u uw DigiD bij de hand hebt.

• Ga naar de startpagina van de app.
• Klik op de link ‘Pincode opnieuw instellen’.
• U krijgt de vraag of u de account wilt resetten. Klik op ‘ja’. Daarmee wordt het account gereset en daarna kunt u opnieuw inloggen met uw DigiD.
• Tijdens dat proces kunt u aangeven of u in het vervolg wilt inloggen met pincode of fingerprint.

Let op: sommige toestellen van Huawei werken niet goed met de fingerprint-functie. Als u een foutmelding krijgt, kies dan voor pincode.

Kies niet voor inloggen met de DigiD-app, want die methode werkt niet. Gebruik dus uw DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord.

Nee dit kan niet. De Menzis app is alleen beschikbaar voor Android en IOS.

Deze app werkt op toestellen met iOS 9.0 of Android 5.0 of nieuwer. Met sommige oudere besturingssystemen kan de app wel worden geïnstalleerd maar werkt deze dan niet foutloos.

U kunt de toegangscode resetten. Houd er rekening mee dat u dan wel weer eenmalig moet inloggen met uw DigiD.

Ja. U moet een DigiD hebben. Heeft u geen DigiD? Dan kunt u alleen schriftelijk declareren.

Dit kan alleen als u hoofdverzekerde bent.

Dit kan omdat u:

• Geen klant bent bij Menzis
  • Nu nog geen klant bent, maar wel in de toekomst.
  • Ex-klant bent van Menzis en dit langer dan drie jaar is geleden.

Ja, dit kan in de nieuwste versie van de Menzis app. In de app kunt u de status zien van een declaratie die u via de app heeft ingediend. De specificaties van de declaratie kunt u terugvinden in Mijn Menzis. Gebruikt u nog de oudere versie van de app? Dan is deze functionaliteit niet beschikbaar.

Zelf regelen

In 2019 het eigen risico gespreid betalen?

Zelf aanvragen via Mijn Menzis
Voor mobiel graag portret weergave gebruiken als u wilt chatten.
Connectie maken
Let op! Op mobiel kan de verbinding verloren gaan, als u een andere app opent of een andere pagina.
Medewerker is aan het typen
Chat reeds actief

U heeft al een chat scherm open in een andere tab. U kunt maar 1 chat venster actief hebben.

Stoppen met chat?

Weet u zeker dat u de chat wilt stoppen?

..

{1}

{2}

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy