Hoe kan ik declareren met de Menzis app?

Simpel mobiel declareren

Met de Menzis app declareert u door een foto te maken van een rekening of een pdf in te sturen. Daarnaast heeft u altijd een overzicht van uw declaraties. Verder vindt u uw verzekeringsgegevens terug in de app. Bij vragen neemt u ook contact op via de app. En omdat we tegenwoordig bijna altijd een telefoon op zak hebben, staat de zorgpas in de app en is deze ook offline beschikbaar.

• Maak een foto van uw factuur en verstuur deze direct
  • Altijd inzicht in declaraties en betalingen
  • Uw zorgpas altijd bij de hand
  • Contact opnemen met Menzis vanuit de app

Menzis app voor iOS (Apple)

De Menzis app voor iOS werkt op iOS 9.0 of nieuwer en is compatibel met iPhone en iPad.

Menzis app voor Android

Voor Android heeft u 6.0 of hoger nodig.

Ja dat kan. We adviseren u wel de nieuwste versie te downloaden. In de nieuwe versie koppelen we uw verzekeringsgegevens aan de app. Zo helpen we u zo goed mogelijke foto's te maken. De behandeling van uw declaratie loopt zo gemakkelijker en sneller.

Logt u nu in met een pincode in de app? Wilt u dat veranderen naar fingerprint? Dan moet u de app opnieuw koppelen met uw DigiD. Zorg dat u uw DigiD bij de hand hebt.

• Ga naar de startpagina van de app.
  • Klik op de link ‘Pincode opnieuw instellen’.
  • U krijgt de vraag of u uw account wilt resetten. Klik op ‘ja’. Daarmee wordt uw account gereset. Daarna kunt u opnieuw inloggen met uw DigiD.

Tijdens deze stappen geeft u aan of u voortaan wilt inloggen: met pincode of fingerprint.

Let op: sommige toestellen van Huawei werken niet goed met de fingerprint-functie. Krijgt u een foutmelding? Kies dan voor pincode.

Kies niet voor inloggen met de DigiD-app. Die methode werkt niet. Gebruik uw DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord.

Nee dat kan niet. De Menzis app is alleen beschikbaar voor Android en iOS.

Onze app werkt op toestellen met iOS 9.0 of Android 6.0 of nieuwer. Op sommige oudere besturingssystemen kan de app wel worden geïnstalleerd. Deze werkt dan niet foutloos.

U kunt de toegangscode resetten. Houd er rekening mee dat u dan wel weer eenmalig moet inloggen met uw DigiD.

Ja. U moet een DigiD hebben. Heeft u geen DigiD? Dan kunt u alleen schriftelijk declareren.

Dit kan alleen als u hoofdverzekerde bent.

Dit kan omdat u:

• Geen klant bent bij Menzis.
  • Nu nog geen klant bent, maar wel in de toekomst.
  • Ex-klant bent van Menzis en dit langer dan drie jaar geleden is.

Ja, dit kan in de nieuwste versie van de Menzis app. In de app ziet u de status van een declaratie die u via de app heeft ingediend. De specificaties van de declaratie kunt u terugvinden in Mijn Menzis.

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy