Hoe werkt de Menzis app?

De Menzis app heeft nu meer mogelijkheden dan ooit. En werkt heel eenvoudig. Altijd inzicht in uw zorgverzekering.

De Menzis app heeft nu meer mogelijkheden dan ooit

En werkt heel eenvoudig.

• Altijd uw zorgpas en Europese zorgkaart (EHIC) bij de hand.
  • Bekijk uw rekeningen onder 'Mijn geldzaken'.
  • Vraag makkelijk en snel een betalingsregeling aan en bepaal zelf op welke data de bedragen worden geïncasseerd.
  • Bekijk direct de stand van uw eigen risico. U ziet in één oogopslag hoeveel eigen risico u heeft gebruikt.
  • Online declareren? Maak een foto van uw factuur en verstuur deze direct!
  • Altijd inzicht in declaraties en betalingen.
  • Contact opnemen vanuit de app.
  • In de nieuwste versie van de Menzis app kunt u in het najaar vanuit de app uw polis wijzigen. Na klikken op de tegel op het overzichtsscherm sturen we u direct naar de juiste plek in de Mijn Omgeving. U wordt automatisch ingelogd en kunt direct uw polis aanpassen.

Download de app

De Menzis app werkt op iOS 12.0 of hoger en is compatibel met iPhone en iPad.

De Menzis app werkt op Android 9.0 of hoger.

Voor de app heeft u DigiD nodig

Vraag deze aan op de website van DigiD. Lees onze antwoorden op de meest gestelde vragen over inloggen met DigiD bij Menzis.

Heeft u problemen met het inloggen via DigiD? Op de website van DigiD helpen ze u verder. Kies de door u gekozen inlogmethode om oplossingen voor veelvoorkomende foutmeldingen te zien.

Goed om te weten

• U kunt de app direct downloaden
    Pas wanneer uw verzekering ingaat, kunt u van alle functies gebruik maken.
  • U kunt niets inzien van andere verzekerden op uw polis van 16 jaar en ouder.
    Dat geldt voor alle gezinsleden van 16 jaar en ouder die op uw polis staan. Dat heeft de overheid zo bepaald in de privacywetgeving. Uw partner, kinderen en andere meeverzekerden op uw polis kunnen natuurlijk wel zelf inloggen.
  • Overgestapt naar een andere verzekeraar?
    Wilt u een zorgkostenoverzicht? Log dan in op Mijn Menzis. Tot 3 jaar na opzegging kunt u nog zorgkosten inzien en downloaden.
  • Woont u in het buitenland?
    Dan kunt u geen DigiD aanvragen via DigiD.nl. Lees meer op de website van de Rijksoverheid.
  • Ervaart u problemen met de Menzis app?
    Bekijk de veelgestelde vragen over de Menzis app.
Menzis app 50procent