Declareren

Rekeningen kunt u tot drie jaar na de factuurdatum declareren.

Zorgkosten die u heeft gemaakt in het buitenland kunt u niet online declareren. Stuur de originele rekening naar ons op, samen met het

declaratieformulier ziektekosten buitenland

U kunt de rekeningen online declareren via Mijn Menzis of gebruik de declaratie-app. Dat is gemakkelijk, snel en veilig. Maak een goed leesbare foto of scan uw rekening, en declareer uw rekening in een paar eenvoudige stappen. U kunt dan de status van uw declaratie volgen. U kunt uw declaratie ook per post opsturen.

Voor het declareren van vervoerskosten of zorgkosten in het buitenland heeft u een declaratieformulier nodig. Voor het declareren van kosten die horen bij uw PGB heeft u een declaratieformulier PGB nodig. Nederlandse zorgrekeningen declareert u gemakkelijk online.

We streven er naar om binnen 2 weken uw declaratie te verwerken. Bekijk wat de gemiddelde doorlooptijd is.

Gezocht, niet gevonden?

De medewerkers van onze klantenservice helpen u graag!

Bel: 088 222 4040

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag, van 08.30 tot 19.00 uur

Drie manieren om zorgkosten te declareren

Geef uw mening

Hoe kunnen we zorgnota's verbeteren? Deel uw idee├źn en mening op MedeMenz.

Ga naar MedeMenz

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.