Digitale acceptgiro

Een acceptgiro per e-mail

Ja, de digitale acceptgiro is veilig. U betaalt met iDEAL en moet daarvoor inloggen met uw internetbankieren. Voordat u de overboeking bevestigt, ziet u onze gegevens in beeld. Deze gegevens vindt u ook op de pagina Rekeningnummer van Menzis, dus u kunt ze controleren.
Voor alle online aankopen geldt dat het belangrijk is om de algemene regels voor veilig internetten te volgen (opent in nieuw venster). 
Aan het e-mailadres waarvan de digitale acceptgiro is verstuurd (mail@mail-menzis.nl) kunt u zien dat wij de afzender zijn. U ziet ook ons logo en onze bedrijfsgegevens in de e-mail.
De e-mail wordt namens ons verstuurd door het bedrijf AcceptEmail. Het logo van AcceptEmail ziet u ook in de e-mail staan, naast ons logo. Als u de acceptgiro gaat betalen via iDEAL, komt u eerst op een beveiligde webpagina. De url van die pagina begint altijd met 'https://transaction.acceptemail.com'. Dat kunt u controleren in uw browser.
Verder hoort bij deze e-mail een specificatie van de rekening die u moet betalen. Die specificatie staat in uw berichtenoverzicht in Mijn Menzis. Het bedrag en het betalingskenmerk die op de specificatie staan vermeld, moeten hetzelfde zijn als in de e-mail. Komen de gegevens overeen, dan horen de specificatie en de digitale acceptgiro bij elkaar. 

Aan de kleur van de betaalstrook kunt u zien of u heeft betaald. De betaalstrook is het bovenste deel van de digitale acceptgiro. Daar staat ons logo, het bedrag dat u moet betalen en de vervaldatum. 

Blauw betekent dat u nog moet betalen. Oranje betekent dat u nog maar een paar dagen heeft om te betalen. Groen betekent dat u heeft betaald. 

Zodra u heeft betaald met iDEAL, verandert de strook van kleur. Betaalt u het bedrag via een andere manier, bijvoorbeeld door het zelf over te maken, dan zal de betaalstrook niet van kleur veranderen.

Op de specificatie staat veel persoonlijke informatie, zoals zorg die u of een medeverzekerde heeft gebruikt. Die informatie is alleen voor u bedoeld. De specificatie in Mijn Menzis aanbieden is veiliger dan meesturen met de e-mail. U logt in met uw DigiD. 

U vindt de specificatie in het berichtenoverzicht in Mijn Menzis

Als u de rekening al heeft betaald, is er niets aan de hand. U mist dan alleen de e-mail. De specificatie blijft staan in uw berichtenoverzicht.
Heeft u nog niet betaalt, dan kunt u het bedrag zelf naar ons overmaken via internetbankieren. Ons rekeningnummer vindt u op de pagina Rekeningnummer van Menzis. Het bedrag en de betaalgegevens van de factuur vindt u in uw facturenoverzicht in Mijn Menzis. Neem het betalingskenmerk van de factuur goed over. 

U kunt nu nog niet vanuit Mijn Menzis betalen met iDEAL, maar dat willen we wel mogelijk maken. Wanneer dat kan, kunnen we helaas nog niet zeggen.

Betaalt u liever per automatische incasso of met een papieren acceptgiro, dan kunt u dat aangeven in Mijn Menzis, in het menu Betaalgegevens wijzigen. Voor de papieren acceptgiro brengen we kosten in rekening. 

Wilt u de acceptgiro door iemand anders laten betalen, dan kunt u de e-mail doorsturen. De ontvanger kan de doorgestuurde e-mail gebruiken om te betalen met iDEAL. Zodra de factuur is betaald, verandert de betaalstrook van kleur, zowel in de originele e-mail als in de doorgestuurde e-mail. Zo kunt u zien wanneer de andere persoon de factuur heeft betaald.

Meestal duurt het enkele werkdagen voordat het bedrag op onze rekening is bijgeschreven. In Mijn Menzis, in het menu Mijn facturen, kunt u zelf zien of wij het bedrag al hebben ontvangen en verwerkt.

Komt u er niet uit? Bel dan gerust de klantenservice via 088 222 40 40.

Gezocht, niet gevonden?

De medewerker van onze klantenservice helpen u graag!

Bel: 088 222 4040

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag, van 08.30 tot 19.00 uur

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.