Gespreid betalen verplicht eigen risico

U betaalt het verplicht eigen risico in 10 termijnen van € 38,50 per maand. Ook als u nog geen zorgkosten heeft gemaakt, betaalt u het maandelijkse termijnbedrag.

Nee dit kan niet meer. U kon zich tot en met 31 januari 2018 aanmelden.

Nee, u moet elk jaar het gespreid betalen van uw eigen risico opnieuw aanvragen.

Via een automatische incasso wordt het bedrag rond de 4e van elke maand afgeschreven. De eerste termijn is februari en de laatste termijn is in november.

Als u een termijn niet betaalt, krijgt u geen herinnering, maar een stornobrief met een acceptgiro voor de gemiste termijn. Betaalt u deze niet, dan wordt de regeling gespreid betalen van eigen risico meteen beëindigd en ontvangt u de eindafrekening.

U kunt zich niet weer aanmelden voor de regeling gespreid betalen voor het lopende jaar. Voor het volgende kalenderjaar kunt u zich wel aanmelden zodra dit op de website mogelijk is.

Voor het tussentijds stopzetten van de regeling kunt u contact opnemen met onze Klantenservice.

Betaalde u uw verplicht eigen risico gespreid in 2017? Dan staat de eindafrekening medio mei in Mijn Menzis. Als u het verplicht eigen risico niet of deels heeft gebruikt dan ontvangt u het overgebleven bedrag in dezelfde maand terug.

De eindafrekening over 2018 vindt u in mei 2019 in Mijn Menzis.

Heeft u in 2017 uw eigen risico niet gebruikt? Dan ontvangt u in mei 2018 het niet-gebruikte bedrag automatisch terug. De eindafrekening in Mijn Menzis.

Betaalt u in 2018 uw eigen risico vooruit, dan krijgt u het resterende bedrag in mei 2019 teruggestort.

Zorgaanbieders mogen tot 3 jaar na de behandeling nog een declaratie bij de zorgverzekeraar indienen. Als de behandeling dan valt onder uw verplicht eigen risico, brengen wij dit alsnog bij u in rekening. Hiervoor krijgt u een acceptgiro of u betaalt dit via automatische incasso.

Als verzekeringsnemer kunt u gespreid betalen verplicht eigen risico aanvragen voor uzelf en alle verzekerden die 18 jaar en ouder zijn èn op uw polis staan.

Betaling van de termijnbedragen en de eindafrekening van het verplicht eigen risico lopen via de verzekeringsnemer.

Dat kan met ingang van het nieuwe verzekeringsjaar.

Dit kan gebeuren bij bijvoorbeeld een scheiding, als een kind een eigen polis afsluit of als iemand op uw polis overijdt. De regeling bij Menzis wordt dan stopgezet. De eindafrekening vindt u terug in Mijn Menzis.

Menzis schrijft het termijnbedrag voor gespreid betalen verplicht eigen risico van het door u opgegeven rekeningnummer af. Dit gebeurt per automatische incasso rond de 4e van elke maand.

De regeling wordt dan ook stopgezet. De eindafrekening volgt direct en vindt u terug in Mijn Menzis.

Zelf regelen?

Uw betaalgegevens wijzigen kan eenvoudig via Mijn Menzis. U kunt direct inloggen met uw DigiD.

Zelf wijzigen via Mijn Menzis

 

Hulp nodig?

Bellen met de Menzis Zorgadviseur

Bel 088 222 4040 Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 19.00 uur.
Of chat met ons

 

Meest bezocht

Let op:

Heeft u gespreid betalen aangevraagd voor 2017 en ontvangt u toch een factuur voor het verplicht eigen risico over 2017? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.