Gespreid betalen verplicht eigen risico

U betaalt het verplicht eigen risico in 10 termijnen van € 38,50 per maand. Ook als u nog geen zorgkosten heeft gemaakt, betaalt u het maandelijkse termijnbedrag.

Als verzekeringsnemer kunt u gespreid betalen verplicht eigen risico aanvragen voor uzelf en alle verzekerden die 18 jaar en ouder zijn èn op uw polis staan.

Betaling van de termijnbedragen en de eindafrekening van het verplicht eigen risico lopen via de verzekeringsnemer.

Dat kan met ingang van het nieuwe verzekeringsjaar. Het aanvragen van de regeling gespreid betalen verplicht eigen risico kan vanaf november 2017.

Via een automatische incasso wordt het bedrag rond de 4e van elke maand afgeschreven. De eerste termijn is februari en de laatste termijn is in november.

Ja, u kunt een betalingsregeling voor openstaande facturen bij ons aanvragen. Dan kunt u uw facturen in termijnen betalen.

Medio mei 2018 staat de eindafrekening in Mijn Menzis. Als u het verplicht eigen risico niet of deels heeft gebruikt dan ontvangt u het overgebleven bedrag in dezelfde maand terug.

In mei 2018 staat de eindafrekening in Mijn Menzis. U ontvangt in dezelfde maand het niet-gebruikte bedrag automatisch terug.

Zorgaanbieders mogen tot 3 jaar na de behandeling nog een declaratie bij de zorgverzekeraar indienen. Als de behandeling dan valt onder uw verplicht eigen risico, brengen wij dit alsnog bij u in rekening. Hiervoor krijgt u een acceptgiro of u betaalt dit via automatische incasso.

Voor het tussentijds stopzetten van de regeling kunt u contact opnemen met onze Klantenservice.

Menzis schrijft het termijnbedrag voor gespreid betalen verplicht eigen risico van het door u opgegeven rekeningnummer af. Dit gebeurt per automatische incasso rond de 4e van elke maand.

De regeling wordt dan ook stopgezet. De eindafrekening volgt direct en vindt u terug in Mijn Menzis.

Een dergelijke situatie kan voorkomen bij scheiding, als een kind een eigen polis afsluit of bij overlijden. De regeling bij Menzis wordt dan stopgezet. De eindafrekening vindt u terug in Mijn Menzis.

U kunt zich nog niet aanmelden voor gespreid betalen van het eigen risico in 2018. 

Als u een termijn niet betaalt, krijgt u geen herinnering, maar een stornobrief met een acceptgiro voor de gemiste termijn. Betaalt u deze niet, dan wordt de regeling gespreid betalen van eigen risico meteen beëindigd en ontvangt u de eindafrekening.

U kunt zich niet weer aanmelden voor de regeling gespreid betalen voor het lopende jaar. Voor het volgende kalenderjaar kunt u zich wel aanmelden zodra dit op de website mogelijk is.

Zelf regelen?

Uw betaalgegevens wijzigen kan eenvoudig via Mijn Menzis. U kunt direct inloggen met uw DigiD.

Zelf wijzigen via Mijn Menzis

 

Let op:

Heeft u gespreid betalen aangevraagd voor 2017 en ontvangt u toch een factuur voor het verplicht eigen risico over 2017? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Aanvragen gespreid betalen

Wilt u het verplicht eigen risico gespreid betalen? Vraag dat dan nu aan via Mijn Menzis.

Aanvragen gespreid betalen

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.