Gratis fitheidstest

U kunt zich rechtstreeks aanmelden bij een gecontracteerde fysiotherapeut. De gecontracteerde fysiotherapeuten kunt u vinden in de Zorgvinder.

Geef bij soort zorgaanbieder 'fysiofitheidscan' mee. Als u de afspraak heeft gemaakt neem dan wel uw polisblad mee. Hiermee kunt u namelijk aantonen dat u bij Menzis aanvullend verzekerd bent.

In principe kan iedereen meedoen. Ook als u chronisch ziek bent of in een rolstoel zit. U moet geen grote fysieke beperkingen hebben want het gaat wel om een test waarbij de fitheid (kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen) wordt vastgesteld. Maar de fysiotherapeut is prima in staat om iemand goed te begeleiden bij de test.

Eenmaal per kalenderjaar.

Nee, reiskosten worden niet vergoed.

Nee. De kosten vallen niet onder het eigen risico. Het Verplicht Eigen risico heeft alleen betrekking op vergoedingen uit de Basisverzekering en de fitheidstest wordt niet vergoed uit de Basisverzekering. Het is een gratis extra service voor Menzis verzekerden van 18 jaar en ouder met een aanvullende verzekering.

Nee. Een voorwaarde om in aanmerking te komen voor de gratis fitheidstest is dat u bij Menzis verzekerd bent met een aanvullende verzekering. Als u geen aanvullende verzekering heeft wordt de test niet vergoed.

Nee. Op het moment van de fitheidstest moet u 18 jaar of ouder zijn.

Gezocht, niet gevonden?

De medewerker van onze klantenservice helpen u graag!

Bel: 088 222 4040

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag, van 08.30 tot 19.00 uur

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.