Fysiofitheidscan

Nee. Om de fitheidstest te kunnen doen, moet u bij Menzis verzekerd zijn met een aanvullende verzekering*. Als u geen aanvullende verzekering heeft, kunt u geen SamenGezond voucher bestellen in de webshop.

* Het gaat om een van de volgende aanvullende verzekeringen: ExtraVerzorgd, JongerenVerzorgd, Aanvullend, Extra Aanvullend of een collectieve verzekering FNV, ZorgPlus of GarantVerzorgd.

Eenmaal per kalenderjaar.

Nee. Op het moment van de fitheidstest moet u 18 jaar of ouder zijn.

In principe kan iedereen meedoen. Ook als u chronisch ziek bent of in een rolstoel zit. U moet geen grote fysieke beperkingen hebben want het gaat wel om een test waarbij de fitheid (kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen) wordt vastgesteld. Maar de fysiotherapeut is prima in staat om iemand goed te begeleiden bij de test.

Nee. De kosten vallen niet onder het eigen risico. Het verplicht eigen risico heeft alleen betrekking op vergoedingen uit de Basisverzekering. De fitheidstest wordt niet vergoed uit de Basisverzekering. Het is een extra service voor Menzis verzekerden van 18 jaar en ouder met een aanvullende verzekering die lid zijn van Menzis SamenGezond.

U kunt zich rechtstreeks aanmelden bij een gecontracteerde fysiotherapeut. De gecontracteerde fysiotherapeuten kunt u vinden in de Zorgvinder.

Geef bij soort zorgaanbieder 'fysiofitheidscan' mee. Als u de afspraak heeft gemaakt, neem dan wel uw zorgpas en SamenGezond voucher mee.

Nee, reiskosten worden niet vergoed.

Ontdek Menzis SamenGezond

Menzis SamenGezond

Iedereen weet wel welke keuzes gezonder zijn. Toch is het fijn om een steuntje in de rug te krijgen. Menzis SamenGezond helpt daarbij.

Voordelen van meedoen

  • Beloning voor uw gezonde leefstijl
  • Sparen voor een fysiofitheidstest
  • U hoeft niet gezond te zijn, als u maar gezond probeert te leven

Fitheid testen

Gezocht, niet gevonden?

De medewerkers van onze klantenservice helpen u graag!

Jonge vrouw aan de telefoon

Bel 088 222 4040
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 19.00 uur.

Alle contactmogelijkheden

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.