SamenGezond

Wij vinden onszelf geen autoriteit op het gebied van gezond gedrag. We vinden het belangrijk dat onze klanten én wetenschappers, zoals Ivan Wolfers, bepalen wat gezond gedrag is. De spaarmogelijkheden die nu in SamenGezond beschikbaar zijn, hebben we op basis van de wensen van onze klanten opgenomen.

We zijn heel blij dat u gezond leeft en daar krijgt u natuurlijk ook punten voor. Gezond gedrag belonen we namelijk graag. Rookt u bijvoorbeeld niet, dan krijgt u punten. Bent u gestopt met roken dan krijgt u ook punten. Naast een gezonde leefstijl stimuleren wij met ons spaarprogramma ook andere initiatieven waar u punten voor kunt sparen. Zo ontvangt u bijvoorbeeld spaarpunten als u mantelzorger bent of vrijwilligerswerk doet.

We vertrouwen erop dat u vragenlijsten naar waarheid invult. We controleren dit niet.

Vertrouwen in elkaar is een kostbare zaak. Maar tegenwoordig is vertrouwen niet vanzelfsprekend. Wij willen er graag aan bijdragen dat er meer vertrouwen komt in Nederland. Met het SamenGezond spaarprogramma belonen wij mensen voor gezond gedrag als zij zelf aangeven gezond te leven. Dat gaan we niet controleren. Wij geven eerst vertrouwen aan onze klanten en verwachten dat vertrouwen dan pas terug. En dat vertrouwen is niet teleurgesteld tot nu toe.

De webshop wordt regelmatig voorzien van nieuwe producten. U wordt hiervan op de hoogte gehouden door onze digitale nieuwsbrief.

Nee, aan SamenGezond zijn geen kosten verbonden.

Met SamenGezond wil Menzis verzekerden stimuleren gezonder te leven. Als u gezond leeft, zit u lekkerder in uw vel en heeft u meer energie. Wij geloven dat iedereen hier een bijdrage aan kan leveren en willen deze inzet dan ook waarderen.

Er zijn veel verschillende spaarmogelijkheden. Zoals sparen met RunKeeper of foto-uploads. Er zijn ook spaarmogelijkheden die actiematig worden aangeboden. Zo belonen we bijvoorbeeld deelname aan de 4 Mijl in Groningen. Door de communicatie rondom SamenGezond goed in de gaten te houden zijn veel extra punten te verdienen.

Deelname aan SamenGezond gaat per polis. Als u met uw gezin samen op een polis staat dan spaart u samen punten. Wanneer één persoon op de polis zich aanmeldt dan is de hele polis aangemeld. Medeverzekerden kunnen zelf ook punten sparen voor de polis door zelf in te loggen in Mijn Menzis met hun eigen DigiD. Zo loopt het puntensaldo extra snel op.

De gegevens die u invult binnen SamenGezond zijn vertrouwelijk. Menzis gebruikt de gegevens alleen om na te gaan of u in aanmerking komt voor SamenGezond-punten en om u gerichte aanbiedingen te kunnen doen. 

Om punten toe te kennen haalt Menzis voor een aantal spaarmogelijkheden informatie uit het administratiesysteem. Dit doen we voor de volgende spaarmogelijkheden: 'aantal jaren dat u klant bent', 'beweegprogramma', 'betalen via automatische incasso', '1e tandartscontrole van een kind', 'digitale polis en online declareren'. De gegevens worden alleen gebruikt om punten toe te kennen. 

Punten sparen met apps is erg eenvoudig. Als SamenGezond-deelnemer kunt u diverse apps koppelen aan SamenGezond. Om dat te doen logt u eerst in via Mijn Menzis en koppelt u de app van uw keuze. Gebruikt u de app? Bijvoorbeeld om te hardlopen of fietsen? Dan worden de punten automatisch bijgeschreven.

De gegevens over uw app-gebruik worden alleen gebruikt om SamenGezond-punten toe te kennen.

SamenGezond beloont uw gezonde momenten. Eet u een gezonde lunch? Of doet u mee aan een sportevenement? Maak hier een foto van en upload deze in SamenGezond. Uw foto is 50 punten waard.

De foto’s die u uploadt worden samen met uw voorletter(s) en achternaam getoond in het overzicht ‘wie doen er mee bij u in de buurt’ in SamenGezond. Ze zijn zichtbaar voor andere SamenGezond-deelnemers die bij u in de buurt wonen. In het overzicht ziet u zelf ook foto’s van andere SamenGezond-deelnemers bij u in de buurt.

U kunt de volgende apps koppelen aan SamenGezond:


  • Natuur Routes van Natuurmonumenten. Met deze app vindt u de mooiste wandel- en fietsroutes in de natuur. Bekijkt u tijdens de route informatie via de app? Dan ontvangt u automatisch 25 punten.
  • RunKeeper. Met RunKeeper wordt uw fietstocht, wandeling of hardlooptraining beloond. Legt u meer dan 1 kilometer af? Dan ontvangt u automatisch 25 punten.
  • Strava. Met deze fiets-app wordt uw fietstocht beloond. Legt u meer dan 1 kilometer af? Dan ontvangt u automatisch 25 punten.
  • VirtuaGym. Met deze beweeg-app kunt u thuis bewegen en een work-out of oefeningen doen. Voor uw work-out of oefening ontvangt u 25 punten (maximaal 25 punten per dag).
  • VirtuaGym Food stelt een persoonlijk en gratis voedingsplan op. U ontvangt 50 punten als u VirtuaGym Food koppelt aan SamenGezond. Per bijgehouden dag ontvangt u 25 punten. 

Ja. Iedereen van 16 jaar en ouder die verzekerd is bij Menzis kan meedoen aan SamenGezond.
Heeft u een premieachterstand? Dan kunt u alleen sparen en uw punten niet inwisselen (zie de algemene voorwaarden).

Bent u niet verzekerd bij Menzis? Dan kunt u ook deelnemen aan SamenGezond. Als niet-verzekerde kunt u alleen punten sparen, geen punten inwisselen. U kunt punten inwisselen als u verzekerd bent bij Menzis. 

Uw SamenGezond punten zijn geldig zo lang u lid bent SamenGezond. Uw punten vervallen wanneer u de Basisverzekering beëindigt.

Logt u 2 jaar lang niet in op SamenGezond? Dan wordt uw account gesloten. U kunt zich wel opnieuw aanmelden, maar de opgebouwde punten komen te vervallen.

Sparen voor SamenGezond

Alles wat u doet, telt op. SamenGezond-punten sparen doet u makkelijk met gezondheidsapps.

Gezocht, niet gevonden?

De medewerker van onze klantenservice helpen u graag!

Bel: 088 222 4040

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag, van 08.30 tot 19.00 uur

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.