Uw premie

Iedereen van 18 jaar en ouder betaalt premie aan de zorgverzekeraar. De premie die u aan Menzis moet betalen, is afhankelijk van het door u gekozen verzekeringspakket. Daarnaast incasseert de belastingdienst een inkomensafhankelijke bijdrage. De hoogte daarvan hangt af van uw inkomen en van het percentage dat over uw inkomen wordt berekend. Voor vragen daarover kunt u terecht bij de Belastingdienst.

Alleen verzekerden van 18 jaar en ouder moeten premie betalen voor de Basisverzekering. Ze zijn premie verschuldigd vanaf de eerste dag van de maand na hun 18e verjaardag.

Bij Menzis kunt u uw premie op 3 manieren verlagen. Door het afsluiten van een collectieve verzekering, door het nemen van een (hoger) vrijwillig eigen risico of door uw premie per kwartaal, per halfjaar of per jaar te betalen. Lees meer over premiekorting.

Bij automatische incasso van de premie incasseren we de premie omstreeks de 29e van de maand. Bij betaling via acceptgiro sturen we u omstreeks de 20e van de maand een acceptgirokaart.

Als u de premie even niet kunt betalen, kunt u bij Menzis een betalingsregeling aanvragen. U betaalt dan het bedrag dat u open heeft staan in termijnen. Lees meer over een betalingsregeling.

Krijgt u een betalingsherinnering, probeer dan de openstaande premie zo spoedig mogelijk voor de premievervaldatum te betalen. Lukt betalen op dit moment niet, dan kunt u bij Menzis een betalingsregeling aanvragen. U betaalt dan het bedrag dat u open heeft staan in termijnen. Lees meer over een betalingsregeling.

U kunt uw rekeningnummer zelf wijzigen in Mijn Menzis. Lukt dit niet, dan kunt u deze wijziging ook schriftelijk of telefonisch doorgeven. Lees meer over rekeningnummer wijzigingen.
U kunt dit zelf aanpassen in Mijn Menzis. Lukt dit niet, dan kunt u het ook schriftelijk of telefonisch aan ons doorgeven. Lees meer over betalen via automatische incasso.

Nee, per polis wordt gekozen voor één betaalwijze. Als uw kind toch zelf de premie wil betalen, moet hij overgeschreven worden naar een eigen polis.

Nota's voor premie, eigen bijdragen en eigen risico kunt u overboeken naar rekeningnummer NL26 INGB 0676 4233 29 t.n.v. Menzis Zorgverzekeraar NV te Wageningen. BIC-code: INGBNL2A.

Vermeld uw betalingskenmerk als u iets aan ons wilt betalen. Als u geen betalingskenmerk heeft, geef dan uw verzekeringsnummer in de omschrijving mee. 

Als u kortgeleden een wijziging in uw verzekering heeft doorgegeven, bijvoorbeeld een pakketwijziging of bijschrijving van een gezinslid, kan de hoogte van de premienota onjuist zijn. We vragen u het aangegeven bedrag toch te betalen. Na verwerking van uw mutatie volgt dan de verrekening.

De premie voor januari schrijven we rond 9 a 10 januari van uw rekening af. De premie voor februari schrijven we eind januari van uw rekening af.

Bent u overgestapt naar Menzis en heeft uw oude zorgverzekeraar de premie van januari al van uw bankrekening afgeschreven? Dan storten ze deze ook weer terug. Wilt u daar echter niet op wachten? Dan kunt u contact opnemen met uw vorige zorgverzekeraar en vragen wanneer u dit terugkrijgt. Ook heeft u de optie om dit te storneren.

Gezocht, niet gevonden?

De medewerker van onze klantenservice helpen u graag!

Bel: 088 222 4040

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag, van 08.30 tot 19.00 uur

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.