Uw zorgverzekering opzeggen

Is uw zorgsituatie gewijzigd en wilt u daarom overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Vraag dan de OverstapCoach om een goed advies. Hij zoekt een zorgpakket wat bij uw wensen en uw situatie past.

Welke zorgverzekering past bij u?

We zijn blij dat u klant bij Menzis bent. En we vinden het belangrijk dat u tevreden blijft met ons. Wellicht is uw zorgsituatie veranderd en zoekt u een (aanvullende) verzekering die beter bij u past? 

Onze PakketCoach denkt graag met u mee. De PakketCoach is bereikbaar via 088 222 40 40. Vindt u het prettiger om zelf uw verzekering te kiezen? Maak dan gebruik van onze online Keuzehulp. In een paar stappen ziet u welk pakket bij uw huidige situatie past en welke premie daarbij hoort.

Hoe zegt u uw zorgverzekering op? 

Opzeggen kan via e-mail of per brief. Het beëindigen van uw verzekering vanaf 1 januari moet u uiterlijk 31 december aan ons doorgeven. (In een aantal situaties is tussentijds opzeggen mogelijk). U kunt uw verzekering overigens niet opzeggen als u nog een premieachterstand heeft.

Let op: u bent verplicht voor 1 februari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. De nieuwe verzekering gaat dan alsnog met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari.

Direct Opzeggen

Opzeggen kan via e-mail of per brief

Het beëindigen van uw verzekering vanaf 1 januari moet u uiterlijk 31 december aan ons doorgeven.

Wat wilt u wijzigen?

U wilt opzeggen, omdat

Soms moet u (tussentijds) een verzekering opzeggen. Dit is noodzakelijk als u:
- In Nederland woont en voor een buitenlandse werkgever gaat werken in het buitenland. 
- Emigreert naar het buitenland. 
- In het buitenland woont en stopt met werken in Nederland
Heeft u moeten betalen voor zorg en vallen die kosten tegen? De overheid heeft het verplichte eigen risico vastgesteld op € 385. Dat is dus bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Ook de vergoedingen vanuit de Basisverzekering zijn bij elke verzekeraar hetzelfde.
U kunt eens bekijken of er een pakket is dat beter bij uw persoonlijke situatie aansluit. Bel met de Menzis Pakketcoach, via 0888 222 40 40 (of check de Online Pakketcoach - Online Pakketcoach Menzis), en ontdek welke Basisverzekering en/of aanvullende verzekeringen het beste bij u passen.
Heeft u overwogen een hoger vrijwillig eigen risico te nemen? Daarmee verlaagt u de premie aanzienlijk. Dit past vooral bij u, als u verwacht weinig zorg nodig te hebben. Ook via collectieve kortingen als die van PMA of FNV krijgt u veel prijsvoordeel.
Service is van het allergrootste belang voor Menzis. We luisteren naar de mening van onze verzekerden. Overal, vooral aan de telefoon, op social media en op MedeMenz. Heeft u een slechte ervaring gehad? Laat het ons dan weten. Misschien kunnen we er iets aan verbeteren.
U kunt de verzekering opzeggen als Menzis de verzekeringsvoorwaarden verandert en de nieuwe voorwaarden nadelig voor u zijn. Uw opzegging moeten we dan ontvangen binnen 30 dagen nadat wij u over de wijziging hebben geïnformeerd

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.