Verzekering opzeggen

Uw zorgverzekering bij Menzis opzeggen

Past uw zorgverzekering nog bij u?

We zijn blij dat u klant bij Menzis bent. En we vinden het belangrijk dat u tevreden blijft met ons. Wellicht is uw zorgsituatie veranderd en zoekt u een (aanvullende) verzekering die beter bij u past? 

Onze PakketCoach denkt graag met u mee. De PakketCoach is bereikbaar via 088 222 40 40. Is het helder wat uw (nieuwe) wensen zijn? Check dan de Online Pakketcoach - Online Pakketcoach Menzis. In een paar stappen ziet u welk pakket het beste bij uw huidige situatie past.


Direct Opzeggen

Opzeggen kan via e-mail of per brief

Het beëindigen van uw verzekering vanaf 1 januari moet u uiterlijk 31 december aan ons doorgeven.

Wat wilt u wijzigen?

U wilt uw zorgverzekering opzeggen omdat:

Soms moet u (tussentijds) een verzekering opzeggen. Dit is noodzakelijk als u:
- In Nederland woont en voor een buitenlandse werkgever gaat werken in het buitenland. 
- Emigreert naar het buitenland. 
- In het buitenland woont en stopt met werken in Nederland
Heeft u moeten betalen voor zorg en vallen die kosten tegen? De overheid heeft het verplichte eigen risico voor 2016 vastgesteld op € 385. Dat is dus bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Ook de vergoedingen vanuit de Basisverzekering zijn bij elke verzekeraar hetzelfde.
U kunt eens bekijken of er een pakket is dat beter bij uw persoonlijke situatie aansluit. Bel met de Menzis Pakketcoach, via 0888 222 40 40 (of check de Online Pakketcoach - Online Pakketcoach Menzis), en ontdek welke Basisverzekering en/of aanvullende verzekeringen het beste bij u passen.
Heeft u overwogen een hoger vrijwillig eigen risico te nemen? Daarmee verlaagt u de premie aanzienlijk. Dit past vooral bij u, als u verwacht weinig zorg nodig te hebben. Ook via collectieve kortingen als die van PMA of FNV krijgt u veel prijsvoordeel.
Service is van het allergrootste belang voor Menzis. We luisteren naar de mening van onze verzekerden. Overal, vooral aan de telefoon, op social media en op MedeMenz. Heeft u een slechte ervaring gehad? Laat het ons dan weten. Misschien kunnen we er iets aan verbeteren.
U kunt de verzekering opzeggen als Menzis de verzekeringsvoorwaarden verandert en de nieuwe voorwaarden nadelig voor u zijn. Uw opzegging moeten we dan ontvangen binnen 30 dagen nadat wij u over de wijziging hebben geïnformeerd

Het beleid van Menzis is dat de arts en patiënt altijd samen in de spreekkamer bepalen welk middel er wordt voorgeschreven. Dit betekent dat de dokter zoveel als mogelijk het medicijn voorschrijft dat in de daarvoor bedoelde richtlijnen staat. 

Voor sommige producten maakt Menzis de keus voor de goedkoopste variant. Dat loont! Volgens het Zorginstituut en volgens de minister besparen we jaarlijks honderden miljoenen op kosten voor geneesmiddelen door dit beleid. Ook de DVN onderschrijft de Menzis slogan: 'Goedkoop als het kan, duur als het moet'. Zie ook het nieuwsbericht over het Menzis-beleid diabeteszorg.

Als u bij Menzis verzekerd bent en u moet onverhoopt naar het ziekenhuis dan kunt u in 2016 in elk ziekenhuis in Nederland terecht. Precies zoals u gewend bent.
Of u er nu komt voor specialistische zorg of spoedeisende hulp, u kunt in elk ziekenhuis in Nederland terecht. Ook het ziekenhuis bij u in de buurt. Dat vinden wij heel normaal. 
Wilt u weten met welke zorgaanbieders Menzis afspraken heeft?

Wat u mist als u uw zorgverzekering opzegt bij Menzis

Als u uw zorgverzekering opzegt bij Menzis mist u:

Hoe zegt u uw zorgverzekering op? 

Opzeggen kan via e-mail of per brief. Het beëindigen van uw verzekering vanaf 1 januari moet u uiterlijk 31 december aan ons doorgeven. (In een aantal situaties is tussentijds opzeggen mogelijk). U kunt uw verzekering overigens niet opzeggen als u nog een premieachterstand heeft.

Let op: u bent verplicht voor 1 februari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. De nieuwe verzekering gaat dan alsnog met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari.

Wat gebeurt er met de aanvullende- en tandartsverzekering bij opzegging? 

Als u de Basisverzekering bij Menzis opzegt, kunt u uw aanvullende verzekeringen bij Menzis aanhouden. Dat kan zolang u in Nederland blijft wonen. We brengen u daarvoor geen toeslag in rekening. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, moet u dit uitdrukkelijk aan ons doorgeven. Zie ook: Veelgestelde Vragen - Opzeggen Zorgverzekering.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.