Verzekering opzeggen

Uw zorgverzekering bij Menzis opzeggen

Past uw zorgverzekering nog bij u?

We zijn blij dat u klant bij Menzis bent. En we vinden het belangrijk dat u tevreden blijft met ons. Wellicht is uw zorgsituatie veranderd en zoekt u een (aanvullende) verzekering die beter bij u past? 

Onze PakketCoach denkt graag met u mee. De PakketCoach is bereikbaar via 088 222 40 40. Is het helder wat uw (nieuwe) wensen zijn? Check dan de Online Pakketcoach - Online Pakketcoach Menzis. In een paar stappen ziet u welk pakket het beste bij uw huidige situatie past.

 

 

Direct Opzeggen

Opzeggen kan via e-mail of per brief

Het beëindigen van uw verzekering vanaf 1 januari moet u uiterlijk 31 december aan ons doorgeven.

Wat wilt u wijzigen?

U wilt uw zorgverzekering opzeggen omdat:

Soms moet u (tussentijds) een verzekering opzeggen. Dit is noodzakelijk als u:
- In Nederland woont en voor een buitenlandse werkgever gaat werken in het buitenland. 
- Emigreert naar het buitenland. 
- In het buitenland woont en stopt met werken in Nederland
Heeft u moeten betalen voor zorg en vallen die kosten tegen? De overheid heeft het verplichte eigen risico voor 2016 vastgesteld op € 385. Dat is dus bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Ook de vergoedingen vanuit de Basisverzekering zijn bij elke verzekeraar hetzelfde.
U kunt eens bekijken of er een pakket is dat beter bij uw persoonlijke situatie aansluit. Bel met de Menzis Pakketcoach, via 0888 222 40 40 (of check de Online Pakketcoach - Online Pakketcoach Menzis), en ontdek welke Basisverzekering en/of aanvullende verzekeringen het beste bij u passen.
Heeft u overwogen een hoger vrijwillig eigen risico te nemen? Daarmee verlaagt u de premie aanzienlijk. Dit past vooral bij u, als u verwacht weinig zorg nodig te hebben. Ook via collectieve kortingen als die van PMA of FNV krijgt u veel prijsvoordeel.
Service is van het allergrootste belang voor Menzis. We luisteren naar de mening van onze verzekerden. Overal, vooral aan de telefoon, op social media en op MedeMenz. Heeft u een slechte ervaring gehad? Laat het ons dan weten. Misschien kunnen we er iets aan verbeteren.
U kunt de verzekering opzeggen als Menzis de verzekeringsvoorwaarden verandert en de nieuwe voorwaarden nadelig voor u zijn. Uw opzegging moeten we dan ontvangen binnen 30 dagen nadat wij u over de wijziging hebben geïnformeerd

Wat u mist als u uw zorgverzekering opzegt bij Menzis

Als u uw zorgverzekering opzegt bij Menzis mist u:

Hoe zegt u uw zorgverzekering op? 

Opzeggen kan via e-mail of per brief. Het beëindigen van uw verzekering vanaf 1 januari moet u uiterlijk 31 december aan ons doorgeven. (In een aantal situaties is tussentijds opzeggen mogelijk). U kunt uw verzekering overigens niet opzeggen als u nog een premieachterstand heeft.

Let op: u bent verplicht voor 1 februari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. De nieuwe verzekering gaat dan alsnog met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari.

Wat gebeurt er met de aanvullende- en tandartsverzekering bij opzegging? 

Als u de Basisverzekering bij Menzis opzegt, kunt u uw aanvullende verzekeringen bij Menzis aanhouden. Dat kan zolang u in Nederland blijft wonen. We brengen u daarvoor geen toeslag in rekening. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, moet u dit uitdrukkelijk aan ons doorgeven. Zie ook: Veelgestelde Vragen - Opzeggen Zorgverzekering.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.