Echtscheiding of beeindiging samenwonen

Splitsing van de gezamenlijke zorgpolis

Scheiden brengt veel emoties met zich mee. Daarbij komt het regelen van allerlei zaken om de scheiding op een zo goed mogelijke manier voor uzelf en de eventuele kinderen te regelen. Menzis helpt u in deze periode met het aanpassen van uw zorgverzekering.


Menzis regelt het voor u

Staan u en uw ex-partner nog samen op één zorgpolis? Dan regelt Menzis voor u dat u een aparte polis krijgt. U hoeft alleen uw nieuw adres door te geven en aan te geven hoe u de premie wilt betalen, automatisch of via een acceptgiro. En als u gebruik kunt maken van collectiviteitskorting, geef dan het collectiviteitsnummer door. Een naamswijziging die u doorgeeft aan de gemeente wordt bij ons automatisch verwerkt.

Heeft u kinderen?

Het is belangrijk dat u doorgeeft aan Menzis of uw kinderen bij u of uw ex-partner gaan wonen. Wonen uw kinderen bij u in huis, dan worden ze meeverzekerd op uw zorgpolis. Geeft u niets door over de woonsituatie van uw kinderen, dan blijven de kinderen op dezelfde polis staan.

Wijzigingen kunt u op twee manieren doorgeven:

  • Telefonisch, via de Klantenservice, 088 222 40 40 (lokaal tarief)
  • Via het contactformulier.

Let op: vermeld altijd uw verzekerdennummer

Ingang nieuwe zorgpolis

Uw nieuwe polis gaat in vanaf de eerste dag van de volgende maand waarop u de wijziging aan Menzis heeft doorgegeven. Bijvoorbeeld: geeft u de wijziging door op 5 juni? Dan wijzigt uw polis per 1 juli.

Vertel het ons als er iets verandert

Geef wijzigingen op tijd aan ons door. Dat kan online, snel en eenvoudig. Zo blijven uw gegevens actueel.

Zelf wijzigen via Mijn Menzis

 

Bellen met de Menzis Zorgadviseur

Komt u er niet uit? Bel 088 222 4040. U bereikt ons Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 19.00 uur. .

Wijzigingen in uw persoonlijke situatie

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.