Gezinslid bijschrijven

Wilt u een gezinslid bijschrijven op uw zorgpolis?

U kunt een gezinslid laten bijschrijven op uw Menzis-zorgpolis. Daarbij maakt het verschil of het gezinslid al verzekerd is bij Menzis of nog niet.

Gezinslid al verzekerd bij Menzis

Heeft het gezinslid een eigen zorgpolis bij Menzis, dan kunt u de bijschrijving als volgt aan ons doorgeven:

Gezinslid nog niet verzekerd bij Menzis?

Als het gezinslid nog geen eigen zorgpolis bij Menzis heeft, dan moet hij of zij een verzekering aanvragen bij Menzis. Als u als verzekeringsnemer de aanvraag invult, kunt u het gezinslid direct op uw polis laten bijschrijven. Dit kan als volgt:

Per wanneer?

Is het gezinslid al verzekerd bij Menzis, dan wordt hij of zij vanaf de 1e dag van de volgende maand bijgeschreven. Is het gezinslid nog niet verzekerd bij Menzis, dan gelden de regels voor nieuwe klanten.

Trouwen of samenwonen

Gaat u trouwen of samenwonen en wilt u met uw partner op één polis? Geef dan ook door of uw betaalgegevens veranderen.

Adoptie van een kindje

Heeft u een kindje geadopteerd uit Nederland? Dan kunt u bovenstaande aanmeldingsprocedure volgen. Heeft u een kindje geadopteerd uit het buitenland? Dan kunt u de procedure volgen zoals omschreven bij adoptie uit het buitenland.

Wijzigingen doorgeven

Een wijziging kunt u online doorgeven via Mijn Menzis.

Log in op Mijn Menzis

Komt u er niet uit? Bel onze Klantenservice op 088 222 4040.

Openingstijden:

  • maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 19.00 uur

Wijzigingen in uw persoonlijke situatie

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.