Een naaste is overleden

Wat moet u regelen?

Gecondoleerd met uw verlies. Na het overlijden van een naaste breekt vaak een intensieve periode aan, waarin u ook veel moet regelen. We begrijpen dat dit een zware tijd voor u is en helpen u daarom graag bij praktische zaken rondom de zorgverzekering. 

We beëindigen de verzekering

Het overlijden hoeft u niet aan ons door te geven. Via de Basisregistratie Personen (BRP) krijgen wij hiervan vanzelf bericht. Nadat we door de BRP op de hoogte zijn gesteld, beëindigen wij de huidige zorgpolis. U ontvangt van ons een brief. De eventueel teveel betaalde premie storten we binnen 3 weken terug op het rekeningnummer dat bij ons bekend is.

Meer verzekerden op 1 zorgpolis? Dan krijgt u een nieuwe zorgpolis

Staat u als verzekeringnemer of als verzekerde met de overledene op een zorgpolis? Dan blijft u verzekerd en krijgt u binnen een week een nieuwe zorgpolis met dezelfde voorwaarden en vergoedingen.

Premienota

Vanaf de ingangsdatum van uw nieuwe zorgpolis, wordt de nieuwe premie in rekening gebracht. Het kan zijn dat u deze nota al ontvangt, voordat de teveel betaalde premie van de oude zorgpolis teruggestort wordt. Als dit tot problemen leidt, neem dan gerust contact met ons op.

Gegevens wijzigen

Wilt u wijzigingen doorgeven? Dat kan snel en veilig via Mijn Menzis. Heeft u geen toegang tot Mijn Menzis? Maak dan gebruik van het contactformulier. Of neem contact op met onze Klantenservice. 


Veelgestelde vragen

Wij passen de gegevens op verschillende plekken aan in onze administratie. Het kan zijn dat dit elkaar kruist en u daardoor toch nog post ontvangt. Onze excuses hiervoor. U hoeft niets te doen: de gegevens worden overal in onze administratie aangepast.

Het kan soms maanden duren voordat wij de rekeningen ontvangen van zorgverleners. Daarom gebeurt het soms dat u na lange tijd toch nog een nota van ons krijgt voor de eventuele rekening voor het eigen risico of de eigen bijdrage.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.