Mijn Menzis

Zo werkt Mijn Menzis - regel uw zorgzaken online

Met Mijn Menzis heeft u de controle over al uw verzekeringsgegevens. Bovendien kunt u er veilig en eenvoudig online uw zorgverzekeringszaken mee regelen en inzien.

Deze zorgzaken regelt u gemakkelijk via Mijn Menzis

 • Online declareren
 • Uw zorgkosten en eigen risico raadplegen
 • In detail uw facturen inzien met Mijn Facturen.
 • Een overzicht van uw declaraties bekijken
 • Persoonlijke- en betaalgegevens wijzigen
 • Basis- en aanvullende verzekeringen wijzigen
 • Gezinsleden toevoegen aan uw polis of juist op een eigen polis inschrijven
 • U kunt toestemming geven voor automatisch incasso
 • Punten sparen met ons spaarprogramma SamenGezond

Inloggen met DigiD

Wilt u ook gebruikmaken van Mijn Menzis? U kunt direct inloggen met DigiD, uw persoonlijke inlogcode voor websites van de overheid en van organisaties die een overheidstaak uitvoeren. Heeft u nog geen DigiD? Dan kunt u deze aanvragen op de website van DigiD.Wilt u meer weten over DigiD bij Menzis? De meestegestelde vragen vindt u op inloggen met DigiD bij Menzis.


Binnenkort: DigiD én sms

Wij willen uw gegevens nóg beter beschermen. Daarom veranderen we binnenkort de inlogwijze van Mijn Menzis. U logt dan in met uw DigiD én extra sms-controle. Wat betekent DigiD met sms-controle voor u?

Inloggen op Mijn Menzis

Leden vertellen over Mijn Menzis

Is inloggen met DigiD veilig

Bij DigiD kunt u kiezen uit 3 verschillende zekerheidsniveau's. Om veilig in te loggen bij Mijn Menzis heeft u voldoende aan het basisniveau. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een hoger beveiligingsniveau.

Goed om te weten

 • U kunt alleen een account aanvragen als u (ook) een Basisverzekering bij Menzis heeft.
 • Uw account is pas actief op het moment dat uw verzekering ingaat. Gaat uw verzekering op 1 januari in, dan kunt u vanaf 1 januari inloggen.
 • U kunt geen zorgkosten inzien van andere verzekerden op de polis van 16 jaar en ouder. Dat heeft de overheid zo bepaald in de privacywetgeving. Deze verzekerden kunnen wel zelf inloggen op Mijn Menzis.
 • Bent u overgestapt naar een andere verzekeraar dan is uw verzekering niet meer actief. U kunt dan niet meer in Mijn Menzis inloggen. Wilt u een zorgkostenoverzicht ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice
 • Als u in het buitenland woont, kunt u geen DigiD aanvragen via Digid.nl. U kunt dan alleen terecht bij een aantal balies in Nederland. Ontvangt u AOW van de Sociale Verzekeringsbank (SVB), dan kunt u ook een DigiD aanvragen via de website van de SVB. Meer informatie over het aanvragen van een DigiD vanuit het buitenland leest u op de website van de Rijksoverheid: 'Kan ik een DigiD aanvragen als ik in het buitenland woon?'

Nieuwe klant in 2017?

Bent u nieuw bij Menzis in 2017? U kunt vanaf de startdatum van uw verzekering inloggen op Mijn Menzis.

Inloggen op Mijn Menzis

Denk mee over Mijn Menzis

Denk mee over de toekomst van Mijn
Menzis. Dat kan nu via MedeMenz. Geef
aan wat uw wensen en klachten zijn, zodat
wij Mijn Menzis kunnen verbeteren.

Discussieer over Mijn Menzis

Gezocht, niet gevonden?

De medewerkers van onze klantenservice helpen u graag!

Bel: 088 222 4040

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag, van 08.30 tot 19.00 uur

Veelgestelde vragen Mijn Menzis

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.