Gecontracteerde of niet-gecontracteerde zorg

Voordelen gecontracteerde zorg
Gaat u naar een zorgaanbieder die met ons een contract heeft, dan heeft dat voordelen. U weet dan dat er afspraken zijn over de kwaliteit van de zorg en over de wachttijden in de zorg. U weet ook dat de zorgaanbieder zich zal houden aan de prijsafspraken die met Menzis zijn gemaakt. En de rekening gaat direct naar Menzis. U hoeft dus niet voor te schieten.

Tip: Menzis contracteert ontzettend veel zorgaanbieders. Kijk in de Menzis zorgvinder.

Naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder

Heeft u Menzis Basis of Menzis Basis Voordelig en gaat u voor een zorgaanbieder die geen contract met Menzis heeft? Dan moet u de nota zelf betalen aan de zorgaanbieder en vervolgens bij ons declareren. Dan kan het gebeuren dat u de nota niet helemaal vergoed krijgt. Dat is het geval als de zorgaanbieder meer in rekening brengt dan wat in Nederland gebruikelijk is. Hoeveel u bij een niet-gecontracteerde aanbieder vergoed krijgt, is afhankelijk van uw Basisverzekering.

Kiest u echter voor een zorgaanbieder zonder contract, dan krijgt u niet alles vergoed. Gaat u naar een zorgaanbieder zonder contract, dan krijgt u 65% van het gemiddeld gecontracteerde tarief vergoed, tot maximaal 65% van het gemiddeld afgesproken tarief. De rest betaalt u zelf. Wilt u uw eigen zorgkosten laag houden? Dan is het het beste om voor een zorgaanbieder met contract te kiezen. U vindt een zorgaanbieder die bij u past in de Zorgvinder.

Heeft u de Basisverzekering Menzis Basis en kiest u een zorgaanbieder die geen overeenkomst met Menzis heeft gesloten, dan krijgt u 75% van het gemiddeld gecontracteerde tarief vergoed, tot maximaal 75% van het gemiddeld afgesproken tarief.. De rest betaalt u zelf. Voor uw portemonnee is het dus het beste om voor een zorgaanbieder met contract te kiezen. U vindt een zorgaanbieder die bij u past in de Zorgvinder.
Met Menzis Basis Vrij krijgt u 100% van uw zorg vergoed. Maar als uw zorgverlener onredelijk hoge tarieven rekent, vergeleken met andere zorgverleners in de Nederlandse markt, krijgt u het deel dat onredelijk hoog is, niet vergoed. Heeft u de Basisverzekering Menzis Basis Vrij, dan kiest u zelf uw zorgaanbieder. Als u kiest voor een zorgaanbieder met een contract bij Menzis, dan betalen wij uw rekening direct aan de zorgaanbieder. Kiest u voor een arts, specialist of zorgaanbieder zonder contract, dan schiet u zelf de rekening voor en declareert u daarna uw zorgkosten bij Menzis. U vindt zorgaanbieders die bij u passen in de Zorgvinder.
 
Volledige vergoeding van niet-gecontracteerde zorg met een restitutiepolis
Wilt u zo min mogelijk te maken hebben met wel en niet-gecontracteerde zorg? Kies dan voor onze restitutiepolis, de Menzis Basis Vrij. U krijgt de volledige vergoeding als u kiest voor een niet-gecontracteerde zorgaanbieder. Maar let op: ook bij de restitutiepolis vergoeden wij nooit meer dan wat in Nederland gebruikelijk is. Als de zorgaanbieder meer vraagt, zijn de extra kosten voor uw eigen rekening. Als u zelf uw zorgaanbieder kiest, kunt u het beste vooraf vragen wat hij in rekening brengt.
 

Vergoeding niet-gecontracteerde aanbieders | Menzis Basis Voordelig

Kiest u echter voor een zorgaanbieder zonder contract, dan krijgt u niet alles vergoed. Afhankelijk van het type zorg ontvangt u dan 65% of 75% van het gemiddeld gecontracteerde tarief. Gaat u naar een zorgaanbieder zonder contract, dan krijgt 65% van het gemiddeld gecontracteerde tarief vergoed voor hulpmiddelen, de apotheek, ergotherapie, fysiotherapie, oefentherapie en logopedie. Voor andere zorgaanbieders zonder contract geldt een vergoeding van 75% van het gemiddelde gecontracteerde tarief. De rest betaalt u zelf. Wilt u uw eigen zorgkosten laag houden? Dan is het het beste om voor een zorgaanbieder met contract te kiezen. U vindt een zorgaanbieder die bij u past in de Zorgvinder.

Vergoeding niet-gecontracteerde aanbieders | Menzis Basis

Heeft u de Basisverzekering Menzis Basis en kiest u een zorgaanbieder die geen overeenkomst met Menzis heeft gesloten, dan krijgt u 75% van het gemiddeld gecontracteerde tarief vergoed. De rest betaalt u zelf. Voor uw portemonnee is het dus het beste om voor een zorgaanbieder met contract te kiezen. U vindt een zorgaanbieder die bij u past in de Zorgvinder.

Vergoeding niet-gecontracteerde aanbieders | Menzis Basis Vrij

Heeft u de Basisverzekering Menzis Basis Vrij, dan kiest u zelf uw zorgaanbieder. Als u kiest voor een zorgaanbieder met een contract bij Menzis, dan betalen wij uw rekening direct aan de zorgaanbieder. Kiest u voor een arts, specialist of zorgaanbieder zonder contract, dan schiet u zelf de rekening voor en declareert u daarna uw zorgkosten bij Menzis. U vindt zorgaanbieders die bij u passen in de Zorgvinder.
Het kan zijn dat in de verzekeringsvoorwaarden is bepaald dat u een gedeelte zelf moet betalen als u voor een niet-gecontracteerde zorgaanbieder kiest. Wilt u precies weten hoeveel u dan zelf moet betalen, kijk dan in uw verzekeringsvoorwaarden

Wilt u meer informatie over hoe Menzis omgaat met het arrest van de Hoge Raad? Bekijk dan de pagina Hoogte vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg.

Verzekeringsvoorwaarden

Het kan zijn dat in de verzekeringsvoorwaarden is bepaald dat u een gedeelte zelf moet betalen als u voor een niet-gecontracteerde zorgaanbieder kiest. Wilt u precies weten hoeveel u dan zelf moet betalen, kijk dan in uw verzekeringsvoorwaarden.

Wilt u meer informatie over hoe Menzis omgaat met het arrest van de Hoge Raad? Bekijk dan de pagina Hoogte vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg.

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.