Tennis

Met KNLTB meer kinderen laten tennissen

Sport is belangrijk voor kinderen: het legt de gezonde basis voor hun toekomst. Door samen met leeftijdsgenootjes te tennissen, leren kinderen spelenderwijs bovendien veel meer dan alleen de regels van het spelletje. Bijvoorbeeld over samenspelen en fair play, doorzettingsvermogen en inzicht. Dat brengt kinderen verder in hun ontwikkeling.

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) zet zich net als wij in om meer kinderen te laten sporten. Daarom is Menzis Jeugdpartner van de KNLTB en samen willen we kinderen enthousiast maken voor tennis. Dat doen we zo:

  • Schooltennis: schoolkinderen maken tijdens de gymles kennis met tennis
  • Straattennis: een mix van tennisles, freestyle tennis en spelletjes voor kids van vijf tot en met twaalf jaar
  • via verenigingen: nieuwe vormen van tennisles, wedstrijden en competities maken jeugdtennis verslavend leuk

School, straat, vereniging

Met de KNLTB willen we jaarlijks 10.000 kinderen structureel aan het tennissen krijgen. Daarvoor hebben we het programma ‘School-Straat-Vereniging’ ontwikkeld dat de doorstroom van jeugdactiviteiten naar de vereniging verbetert.

Eind 2014 startte in de gemeente Enschede een pilot voor dit project, in samenwerking met 22 basisscholen en zeven lokale tennisclubs. Zo maakten 1.750 leerlingen kennis met de tennissport. De pilot werd afgesloten met een geslaagde wereldrecordpoging 'balletje hooghouden'.

Via deze projecten en initiatieven laten we kinderen zien hoe leuk tennis is. En door tennisclubs bij de projecten te betrekken, willen we dat meer kinderen lid worden van een tennisclub. Ons doel is dat elk jaar 10.000 kinderen zo lid worden van een tennisclub.

Menzis KNLTB Polis

Speciaal voor leden van de KNLTB: de Menzis KNLTB Polis.

jeugdpartner

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.