Ledenraad stelt jaarrekening Menzis vast

Op donderdag 23 april kwam de Ledenraad in Wageningen bij elkaar met bestuurders en commissarissen van Menzis. Tijdens deze bijeenkomst stelde de Ledenraad onder andere de jaarrekeningen van Menzis vast.

24 april 2015

Toetsing is de kerntaak van de Ledenraad. Daarnaast heeft de Ledenraad een aantal statutaire taken en bevoegdheden, waaronder het beslissen over de vaststelling van de jaarrekening.

Na een aantal kritische vragen aan de accountant van Menzis stelde de Ledenraad de jaarrekeningen van Coöperatie Menzis U.A. en Stichting Menzis Beheer vast. Ook verleende de Raad decharge aan de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen over het gevoerde beleid.

Vragen uit de praktijk

Vragen en signalen uit de praktijk over uiteenlopende en actuele zorgonderwerpen kan de Ledenraad direct neerleggen bij het bestuur van Menzis. Zo informeerde één van de leden naar de relatie van Menzis met huisartsen. 

Ria Stegehuis (directeur Zorg) meldde dat de relatie van Menzis met de huisartsen in het werkgebied van Menzis goed is. Menzis heeft met alle huisartsen een contract kunnen sluiten. Onlangs organiseerde Menzis ook een bijeenkomst voor huisartsen over innovatieve ontwikkelingen. Het werd een inspirerende bijeenkomst in een goede sfeer.

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy