Let op voor namaak 'Menzis acties' via social media, e-mail en SMS

man schrijft aan tafel

Op internet en via SMS zijn er kortings- en winacties in omloop die de naam en het logo van Menzis misbruiken. Bij een zo’n nepactie wordt u bijvoorbeeld een ‘gratis zorgverzekering’ aangeboden. Deze acties en aanbiedingen komen niet van Menzis maar zijn een vorm van oplichting. Doe er dus niet aan mee.

11 november 2015
Ontvangt u een zogenaamde ‘Menzis-aanbieding’ via social media, e-mail of SMS? Doe er niet aan mee: Menzis mag geen gratis zorgverzekeringen aanbieden, dat is wettelijk bepaald. Ook geven we geen cadeaubonnen weg.


Bij deze nep aanbiedingen misbruiken fraudeurs de naam en het logo van Menzis, bijvoorbeeld om uw gegevens te verzamelen of om u te verleiden naar een (duur) 0909-nummer te laten bellen. Vaak zien de nep aanbiedingen er  professioneel en betrouwbaar uit.


Meer informatie, klacht indienen

Twijfelt u of een e-mail of aanbieding echt van Menzis afkomstig is? Ga er dan niet op in en neem contact op met onze Klantenservice.

Bij de Autoriteit Consument & Markt kunt u een klacht indienen als u een nep aanbieding ontvangt.

Op de website van het consumentenprogramma Radar leest u meer over het onderwerp van nep acties.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.