Ruben Wenselaar bepleit fonds voor noodzakelijke verandering zorg

ruben wenselaar

Om de Nederlandse zorg goed, toegankelijk en betaalbaar te houden, moet de zorg en de financiering ervan op de schop. Daarvoor pleit Ruben Wenselaar (bestuursvoorzitter, Menzis) vandaag in een interview in het Financieele Dagblad.

15 januari 2016

In het interview geeft Ruben Wenselaar zijn visie op de toekomst van ons zorgstelsel. We hebben in Nederland de zorgkosten nog lang niet onder controle, is één van zijn conclusies.


In 2011 werd in het hoofdlijnenakkoord weliswaar afgesproken dat de zorguitgaven niet ongeremd mochten blijven groeien. Maar die afspraken lopen dit jaar af. Ruben Wenselaar waarschuwt dat dit, gecombineerd met ontwikkelingen als vergrijzing, een krimpende beroepsbevolking en kleinere groep premiebetalers, ervoor kan zorgen dat ons zorgstelsel onhoudbaar wordt.


Verandering en vernieuwing

Om dat te voorkomen, pleit hij voor structurele verandering en vernieuwing in de zorg. Betere medicijnen, minder behandelingen en meer focus op preventie. Een nieuw fonds waarin pensioenfondsen, banken en verzekeraars samen investeren, kan die verandering mogelijk maken.

Lees het interview met Ruben Wenselaar op fd.nl

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy