Peter van Lieshout lid en toekomstig voorzitter Raad van Commissarissen Menzis

trappenhuis menzis groningen

Met ingang van 1 januari 2016 is Peter van Lieshout toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Menzis. Onze Ledenraad benoemde hem als commissaris voor een termijn van vier jaar.

25 februari 2016
peter van lieshout
Peter van Lieshout (1958) is hoogleraar Theorie van de Zorg aan de Universiteit van Utrecht en zelfstandig gevestigd bestuursadviseur.

Zijn drive om zich verdienstelijk te willen maken voor de maatschappij en de zorg blijkt uit de rijke ervaring die hij opdeed als wetenschapper, bestuurder, toezichthouder en adviseur op de thema’s gezondheid, wonen, jeugd en onderwijs.


Achtergrond en ervaring

Naast zijn succesvol afgeronde studies psychologie en filosofie promoveerde hij aan de Rijksuniversiteit Groningen in de wijsbegeerte.

Peter begon zijn carrière als onderzoekscoördinator bij het Centrum voor Geestelijke Volksgezondheid, werkte voor het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn, het Ministerie van VWS (als DG Gezondheidszorg), het Ministerie van SZW (als project-DG Sociale Zekerheid en Zorg) en als lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

Sinds 2005 is Peter van Lieshout zelfstandig gevestigd bestuursadviseur en Hoogleraar Theorie van de Zorg aan de Universiteit Utrecht. Tevens is hij columnist voor het Financieele Dagblad en OneWorld Magazine. Daarnaast heeft hij diverse publicaties en boeken op zijn naam staan.


Voorzitter RvC

In de Raad van Commissarissen volgt Peter van Lieshout per 1 juli 2016 drs. Heino van Essen op als voorzitter. De tweede zittingstermijn van Heino van Essen loopt dan af.

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy