Jaarrekeningen 2015 vastgesteld door de Ledenraad

ledenraad menzis 2016

Tijdens een bijeenkomst met bestuurders en commissarissen op ons hoofdkantoor in Wageningen stelde de Ledenraad gisteren (donderdag 21 april) formeel de jaarrekeningen van Menzis over 2015 vast. Zo gaven ze uitvoering aan een van de kerntaken de Ledenraad: toetsing.

22 april 2016
Na een aantal kritische vragen aan de accountant van Menzis stelde de Ledenraad de jaarrekeningen van Coöperatie Menzis U.A. en Stichting Menzis Beheer vast.


Ook is decharge verleent aan de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen ten aanzien van het respectievelijk gevoerde en toezicht op het gevoerde beleid.

Vragen uit de praktijk

Vragen en signalen uit de praktijk over uiteenlopende en actuele zorgonderwerpen kan de Ledenraad direct terecht neerleggen bij het bestuur van Menzis.

Zo vroeg één van de leden aandacht voor de hoogte van parkeergelden bij ziekenhuizen. Die mogen volgens ons raadslid geen drempel opwerpen voor mensen om bijvoorbeeld een dierbare te bezoeken in het ziekenhuis.

Een ander raadslid informeerde naar welke impact de onder toezicht stelling van Het Universitair Medisch Centrum Utrecht heeft voor verzekerden. Joris van Eijck (directeur Zorg) gaf een toelichting op wat de onder verscherpt toezicht stelling inhoudt. De Inspectie voor de Gezondheidszorg wil dat het ziekenhuis de plannen voor het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van de zorg sneller doorvoert.

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy