Samen werken aan duurzamere zorg met Green Deal

thuiszorg

Vanuit een nieuw fonds voor duurzame ontwikkeling wil Menzis zorgaanbieders gaan ondersteunen bij het duurzamer maken van hun bedrijfsvoering. Die ambitie sprak Frank Janssen (CFO, Menzis) uit bij de ondertekening van de Green Deal ‘Nederland op weg naar duurzame zorg’ op dinsdag 27 oktober in Amsterdam.

28 oktober 2015

In de Green Deal maken 54 partijen uit de zorg afspraken om de zorg sneller duurzamer te maken. Onder de ondertekenaars zijn minister Schippers van Volksgezondheid, ziekenhuizen en Menzis, als eerste zorgverzekeraar.

Frank Janssen

CFO, Menzis

Met deze Green Deal laat Menzis zien dat ‘duurzaamheid’ voor ons veel meer is dan alleen 'groen'. Het gaat bij ons ook om het centraal zetten van de mens en om het duurzaam betaalbaar en beschikbaar houden van de zorg.

Wij willen met onze partners werken aan een sociale, solidaire én gezonde samenleving. Daarbij hoort dat we bewust en verantwoord omgaan met het milieu en met verworvenheden, zoals goede zorg. En daar willen we via dit nieuwe fonds een concrete, actieve bijdrage aan leveren.
De afspraken in de Green Deal raken alle vlakken van de bedrijfsvoering van zorgaanbieders. Van het verbruik van energie, water en voedsel, bedrijfskleding en bouw tot het medicijnverbruik en het omgaan met medicijnresten in afvalwater.

De ondertekenaars van de Green Deal spreken af hun kennis en ervaringen te delen en duurzame bedrijfsvoering hoog op de agenda te houden.

Lees meer over Green Deals op greendeals.nl.


Financieringsfonds

Om zorgaanbieders hierbij te ondersteunen, onderzoekt Menzis momenteel of hiervoor een speciaal fonds kan worden opgericht met rendementen uit de bestaande beleggingen. Vanuit dit fonds kunnen projecten en initiatieven worden gefinancierd waarmee zorgaanbieders hun bedrijfsvoering duurzamer maken.

Voor mobiel graag portret weergave gebruiken als u wilt chatten.
Connectie maken
Let op! Op mobiel kan de verbinding verloren gaan, als u een andere app opent of een andere pagina.
Medewerker is aan het typen
Chat reeds actief

U heeft al een chat scherm open in een andere tab. U kunt maar 1 chat venster actief hebben.

Stoppen met chat?

Weet u zeker dat u de chat wilt stoppen?

..

{1}

{2}

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy