Gronings zorgproject 'beste burgerinitiatief van Nederland'

kern met pit 2016

Zorgproject ‘Wedde dat ’t lukt’ uit Wedde won zaterdag 19 maart de landelijke leefbaarheidswedstrijd 'Kern met Pit'. Het initiatief van huisarts Hans Berg versterkt de leefbaarheid van het Groningse dorp doordat bewoners met elkaar en voor elkaar zorgen.

21 maart 2016
Met de 'Gouden Kern met Pit' beloont de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) jaarlijks een project of initiatief dat de leefbaarheid in buurten en dorpen verbetert.

kern met pit
In totaal deden dit jaar 124 initiatieven en projecten mee aan deze landelijke verkiezing. In de finale in Utrecht werd ‘Wedde dat ’t lukt’ door de jury en het publiek uit de twaalf provinciale finalisten gekozen tot het allerbeste project van 2016.

Volgens de deelnemers, het publiek en de vakjury “verbindt het project de informele en formele zorg en is het project goed te kopiëren naar andere plekken”. Naast de titel ‘Gouden Kern met Pit’ ontving ‘Wedde dat ’t lukt’ een cheque van € 3.000.

Het is in korte tijd de tweede keer dat ‘Wedde dat ’t lukt’ in de prijzen valt bij een toonaangevende landelijke verkiezing. Eind vorig jaar veroverde het project ook de Niek de Jong prijs, die wordt toegekend door Zorgverzekeraars Nederland.

Zorg toegankelijk houden

De landelijke erkenning voor dit project is belangrijk, vindt Etty ter Steeg (regiomanager Noord bij Menzis):

Lees meer

Kijk op de website van 'Wedde dat 't Lukt' voor uitgebreide informatie over het project.

Meer informatie over de Kern met Pit prijs leest u op kernmetpit.nl.

Op menzis.nl/groningen leest u meer over hoe Menzis met partners werkt aan toegankelijke en betaalbare zorg in Groningen.

In de regio Wedde staat de huisartsenzorg onder druk. Er dreigt een tekort aan huisartsen, het bevolkingsaantal krimpt en de bewoners worden gemiddeld steeds ouder. 

Samen met partijen in de regio zetten wij ons daarom in om de zorg toegankelijk én betaalbaar te houden, nu en in de toekomst. Dit project in Wedde draagt daar aan bij.

Nieuwsthema's:

Meer over Groningen

Wilt u meer lezen over de zorg in Groningen?

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.