Persoonlijk voedingsadvies helpt mensen gezondere keuzes te maken

dames eten op terras

Een voedingsadvies dat precies aansluit bij wat iemand nodig heeft, kan mensen helpen gezondere keuzes te maken. Om zo’n voedings- en gezondheidsadvies op grote schaal mogelijk te maken, sluit Menzis zich aan bij 'Personalised Nutrition and Health', een initiatief van de Wageningen Universiteit en TNO.

13 december 2016

In dit internationale consortium werken we samen met onder andere Philips, Google Food, Albert Heijn, Jumbo en FrieslandCampina. Vanuit verschillende disciplines onderzoeken we hoe technologie en kennis kunnen omzetten naar effectieve, persoonlijke en wetenschappelijk onderbouwde producten en diensten die mensen helpen gezondere voedingskeuzes te maken.

En om dit voedings- en gezondheidsadvies 'op maat' op grote schaal mogelijk te maken. Bijvoorbeeld met persoonlijke adviezen en boodschappenlijstjes of apps waarmee mensen hun gezondheid nauwkeurig in de gaten kunnen houden en waarmee ze gemotiveerd worden gezondere keuzes te maken.

 

Meerwaarde

Menzis wil meerwaarde bieden voor mens en maatschappij. Als wij naar de wereld kijken zien we mensen: allemaal uniek, verschillend en bijzonder. Maar in één ding zijn ze gelijk: ze willen hun leven leiden op hun eigen manier.

Daarom denken we, praten we en werken we met onze partners binnen en buiten de zorg én klanten aan slimme, duurzame oplossingen voor de zorg van nu en de toekomst. Voedingsadvies dat precies aansluit bij wat iemand nodig heeft, past daarbij. En heeft grote potentie voor de maatschappij, bijvoorbeeld om welvaartsziekten als overgewicht en diabetes te helpen voorkomen.

Met de resultaten uit het onderzoek investeren we in kennis om daarmee de leefkracht van de mensen te versterken. Daar ondersteunen we mensen graag bij.

personalised nutrition and health

Wilt u meer weten over Personalised Nutrition and Health?


Bekijk de website (Engels).

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.