In de maatschappij

Nieuws

 • 21 december 2017

  Kerstdiner bezorgt vierhonderd ouderen onvergetelijke avond

  Het kerstdiner van Menzis voor vierhonderd eenzame ouderen op 20 december is een groot succes geworden. Vooral ook dankzij het enthousiasme waarmee zo’n 115 vrijwilligers van Menzis en andere organisaties hebben gezorgd voor vervoer, ontvangst, eten, muziek en gezelligheid.

  lees meer

 • 19 december 2017

  Menzis zet vierhonderd ouderen in zonnetje tijdens kerstdiner

  Op 20 december zet Menzis bijna vierhonderd eenzame ouderen in het zonnetje. Dan staat de tweede editie van het kerstdiner voor ouderen op het programma. Zo’n 115 vrijwilligers van Menzis en andere organisaties zorgen voor eten, ontvangst, muziek, vervoer én gezelligheid.

  lees meer

 • 30 november 2017

  Spannende finale Gezond Scoren-quiz

  Het was op 29 november een drukke boel in de Groningse bioscoop Kinepolis. Hier speelden basisschoolleerlingen de spannende finalequiz van Gezond Scoren. Met dit project stimuleren FC Groningen en Menzis bewegen en gezond eten onder kinderen.

  lees meer

 • 30 november 2017

  Eerste Walking Football-toernooi in Enschede

  Op 29 november vond bij Sportclub Enschede het eerste Enschedese Walking Football-toernooi plaats. Wethouder Sport Jurgen van Houdt verzorgde de opening bij deze nieuwe sport voor senioren, met Menzis als een van de initiatiefnemers.

  lees meer

 • 6 oktober 2017

  Extra impuls voor Walking Football tijdens Nationale Ouderendag

  Vandaag, tijdens Nationale Ouderendag, zet het Ouderenfonds duizenden ouderen extra in het zonnetje. Met activiteiten die zorgen voor sociale contacten en onvergetelijke momenten. Zoals Walking Football. Menzis draagt hieraan ook een steentje bij.

  lees meer

 • 22 september 2017

  Walking Football afgetrapt voor Groningse senioren

  Op vrijdag 22 september is bij voetbalvereniging Winsum ‘Walking Football’ letterlijk afgetrapt. Het is een initiatief van FC Groningen, HEALTH i PORT en Menzis om senioren in beweging te krijgen.

  lees meer

 • 21 september 2017

  Alle startbewijzen 4 Mijl vergeven; inschrijven voor 4Mijl4You kan nog

  Aftellen tot de Menzis 4 Mijl van Groningen: op zondag 8 oktober rennen 23.000 deelnemers 6,437 kilometer van Haren naar Groningen. Een dag eerder, op zaterdag 7 oktober, staat de Menzis 4Mijl4You op het programma. Voor deze alternatieve loop kunt u zich nog inschrijven.

  lees meer

 • 13 juni 2017

  De Old Stars van ADO Den Haag

  Iedere week komt een enthousiaste groep 60-plussers voetballen bij ADO Den Haag. Ze noemen zichzelf de Old Stars. Naast bewegen zijn ook gezelligheid en sociaal contact heel belangrijk.

  lees meer

 • 13 juni 2017

  Kinderen in Presikhaaf werken aan gezonde leefstijl

  In de Arnhemse wijk Presikhaaf vond op 17 mei de aftrap van GO! Presikhaaf plaats. Het doel van dit programma is om kinderen en jongeren met overgewicht in hun eigen omgeving te coachen naar een gezondere leefstijl.

  lees meer

 • 13 juni 2017

  Begeleid boodschappen doen voor ouderen

  Menzis, Albert Heijn en Stichting Informele Zorg Twente werken samen: ze helpen ouderen die nog maar moeilijk zelf boodschappen kunnen doen. Vrijwilligers halen de ouderen thuis op en rijden hen naar een AH-winkel. Daar worden ze opgevangen door een AH-medewerker, drinken koffie, ontmoeten er buurtbewoners en worden weer thuisgebracht. "Dit doet mensen zó goed."

  lees meer

 • 13 juni 2017

  Fit worden met wandelvoetbal

  Voetballen zonder rennen. Dat is Walking Football in een notendop. Er zijn geen keepers, geen buitenspel, geen slidings, altijd één voet aan de grond en de bal komt niet boven heuphoogte. Spelregels die de fysieke belasting laag houden, zodat blessures worden voorkomen. Spelplezier staat voorop.

  lees meer

 • 15 mei 2017

  Meedoen is belangrijker dan winnen voor deelnemers Olympiades Ede

  Ruim 3.800 kinderen kwamen op 9 en 10 mei in beweging tijdens de Schoolsport en Junior Olympiade in Ede, een initiatief van Sportservice Ede. Met elkaar konden de kinderen ervaren hoe leuke het is om samen te sporten.

  lees meer

 • 4 mei 2017

  Parkeer op bevrijdingsdag bij Menzis en steun KiKa

  Kom je morgen naar het bevrijdingsfestival in Wageningen en wil je parkeren aan de rand van het centrum? En wil je tegelijk ook KiKa steunen? Voor een bijdrage bij één van onze KiKa-collectanten kun je morgen parkeren op ons parkeerterrein.

  lees meer

 • 2 mei 2017

  Betere zorg en ondersteuning voor Groningers met klachten door aardbevingen

  Veel mensen in de provincie Groningen voelen de gevolgen van aardbevingen door de gasboringen. Ze hebben niet alleen last van materiële schade, maar krijgen door de bevingen ook lichamelijke en psychische klachten. Samen met de bewoners van Warffum, Eenrum en Middelstum en huisartsen zoeken we naar oplossing voor deze klachten.

  lees meer

 • 12 april 2017

  Inschrijving 4 Mijl eerder open via Menzis SamenGezond

  Op woensdag 19 april start de inschrijving voor de 4 Mijl van Groningen. De 31e editie van dit traditionele loopfeest is op zondag 8 oktober, met dit jaar Kids United als goede doel. Speciaal voor verzekerden van Menzis, hoofdsponsor van de 4 Mijl, opent de inschrijving een week eerder.

  lees meer

 • 20 maart 2017

  Hoe kunnen wij mensen met borstkanker ondersteunen?

  Als je net hebt gehoord dat je borstkanker hebt, staat je wereld op z’n kop. Welke rol kan een zorgverzekeraar spelen als je gediagnosticeerd bent, een behandeling ondergaat of revalideert van borstkanker? We horen het graag van u.

  lees meer

 • 20 maart 2017

  Wat kunnen wij doen voor jonge ouders? Vertel het ons!

  Als je net hebt gehoord dat je een kindje verwacht, staat je leven even op z’n kop. Welke rol kan een zorgverzekeraar spelen tijdens je zwangerschap en na de geboorte? We horen het graag van jullie!

  lees meer

 • 17 maart 2017

  Bijeenkomst 'Samen verbeteren we de ouderenzorg in regio Twente'

  Op dinsdag 28 februari 2017 organiseerde Menzis in Almelo een bijeenkomst voor zorgaanbieders in regio Twente met het thema ‘samen verbeteren we de ouderenzorg’. Hieronder leest u het verslag van deze bijeenkomst.

  lees meer

 • 10 maart 2017

  Kom kijken hoe uw zorgverzekeraar werkt

  Bent u wel eens nieuwsgierig naar hoe uw zorgverzekeraar werkt? We laten het u - als verzekerde van Menzis - graag zien. In de week van 27 tot en met 31 maart zetten we de deur van onze vestigingen in Groningen, Enschede en Wageningen voor u open. Komt u op bezoek bij Menzis?

  lees meer

 • 23 februari 2017

  Scoor gezond met eten samen met FC Twente

  Berkay (11 jaar) uit Hengelo ontving uit handen van FC Twente speler Bersant Celina het eerste exemplaar van de ‘FC Twente scoor gezond met eten’ klapper. Met dit initiatief stimuleren we met FC Twente gezond en lekker eten.

  lees meer

 • 20 februari 2017

  Samenwerken voor betere mantelzorg in Enschede

  Tegen welke dilemma’s lopen mantelzorgers aan? En hoe kunnen professionele zorgaanbieders en instanties als de gemeente en zorgverzekeraar hen hierbij ondersteunen? Op donderdag 2 februari gingen ruim 15 mantelzorgers en 15 mensen uit de praktijk hierover met elkaar in gesprek in het stadhuis van Enschede.

  lees meer

 • 7 februari 2017

  Deelnemers SamenGezond geven recordbedrag aan goede doelen

  Steeds meer deelnemers aan SamenGezond, waarmee we mensen belonen voor gezonde keuzes in het dagelijkse leven, geven hun gespaarde punten aan een goed doel. Die punten zijn geld waard: zo’n 12.000 mensen gaven in 2016 samen € 60.100 aan een goed doel.

  lees meer

 • 27 januari 2017

  Kom voetballen bij de OldStars van ADO Den Haag

  Iedere week komt er een enthousiaste groep 60-plussers (OldStars) voetballen bij ADO Den Haag. Vanwege het grote succes starten er begin februari twee nieuwe teams. Woont u in Scheveningen of in één van de wijken rondom het Zuiderpark? En vindt u het leuk om op een sportieve, sociale en verantwoorde manier actief te blijven? Of kent u zo iemand? Aanmelden kan vanaf nu!

  lees meer

 • 26 januari 2017

  Een onvergetelijke dag voor oudere klanten Menzis Zorgkantoor

  Veertig ouderen genoten op zondag 15 januari in het Concertgebouw in Amsterdam van een prachtig Zondagochtend Concert. De ouderen waren de speciale gasten van Menzis Zorgkantoor.

  lees meer

 • 23 december 2016

  Ouderen genieten van kerstdiner en elkaars gezelschap bij Menzis

  Op de kortste dag van het jaar genoten ruim 350 ouderen woensdagavond 21 december op onze vestigingen in Enschede, Groningen en Wageningen van een heerlijk kerstdiner en elkaars gezelschap. En dat van de tientallen medewerkers die de avond verzorgden en onze gasten in de watten legden.

  lees meer

 • 22 december 2016

  Steeds meer jongeren sporten structureel via sportieve projecten Menzis

  91.666 jongeren kwamen in 2016 in beweging door de sportieve projecten die Menzis samen met zijn maatschappelijke partners organiseerde. Dat zijn er ruim 10.000 meer dan in 2015. Het aantal jongeren dat via een project op school of bij een sportclub structureel is gaan sporten groeide dit jaar fors.

  lees meer

 • 19 december 2016

  ADO Den Haag OldStars voetballen tegen eenzaamheid

  Wat is uw antwoord op eenzaamheid? Het antwoord van de ADO Den Haag OldStars is: samen voetballen! In het Kyocera Stadion van ADO Den Haag is op donderdag 21 december het team van Haagse Luikjes de tegenstander van een bijzondere vriendschappelijke wedstrijd.

  lees meer

 • 2 december 2016

  Zorg op maat voor heuppatiënt via nieuwe techniek

  Via een nieuwe slimme digitale oplossing krijgen mensen na een heupoperatie zorg die naadloos aansluit op wat zij nodig hebben. Dat helpt om sneller te herstellen en verbetert de kwaliteit van leven voor de patiënt. Menzis investeert in de ontwikkeling van deze vernieuwende dienst.

  lees meer

 • 18 oktober 2016

  "Ouderen moeten een stem hebben bij de vormgeving van hun zorg"

  De meeste ouderen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Maar hoe lukt dat als je kwetsbaarder wordt? Dat kun je als verzekeraar bedenken vanachter je bureau, maar Menzis pakt het anders aan. Onze medewerkers leefden zelf een dag en een nacht mee met ouderen. En met de inzichten die dat opleverde, gingen we aan de slag.

  lees meer

 • 17 oktober 2016

  "Samen sporten geeft kinderen met een handicap zelfvertrouwen"

  Elf leerlingen van de school Het Mariëndael uit Doetinchem beleefden samen onlangs een onvergetelijke watersportweek op de Loosdrechtse Plassen. "Samen sporten helpt deze kinderen uit hun isolement te halen en geeft ze zelfvertrouwen."

  lees meer

 • 11 oktober 2016

  Groningse kinderen op bezoek bij ouderen tijdens Ouderendag

  Tientallen kinderen van kinderopvang SKSG uit Groningen bezochten afgelopen vrijdag (7 oktober) de bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen ter gelegenheid van nationale Ouderendag. Kinderen en ouderen beleefden samen een gezellige, actieve dag.

  lees meer

 • 7 oktober 2016

  Een verschil maken in het leven van ouderen door samen te voetballen

  Samen met het Nationaal Ouderenfonds werken we de komende jaren aan het versterken van de vitaliteit en gezondheid van ouderen. Dat doen we onder andere via OldStars Walking Football oftewel wandelvoetbal.

  lees meer

 • 9 september 2016

  "Vergeet jezelf niet bij het zorgen voor een ander"

  Hoe blijf je als mantelzorger ook goed voor jezelf zorgen, naast je zorgtaak? Die vraag stond centraal tijdens de 'avond van de mantelzorg' op 6 september in Oldenzaal.

  lees meer

 • 15 juli 2016

  150 Twentse kinderen kunnen op vakantie dankzij Eurobudget

  Gemeenten die bij Menzis een collectieve zorgverzekering hebben voor inwoners met een smalle beurs, kunnen aanspraak maken op een Eurobudget. Met dit budget kan de gemeente maatschappelijke en ondersteunende projecten voor haar inwoners doen. Zo kunnen 150 kinderen uit drie Twentse gemeenten deze zomer lekker op kamp.

  lees meer

 • 14 juli 2016

  Twentse jongeren gaan sportieve strijd aan bij de FC Twente Cup

  Op de velden van Sparta Enschede streden tientallen jongeren op woensdag 13 juli in de finale van de FC Twente Cup. In dit toernooi nemen Twentse jongeren het in wijkteams tegen elkaar op. Op het voetbalveld én daarbuiten.

  lees meer

 • 20 juni 2016

  Gemeenten en Menzis vinden elkaar steeds vaker

  Als het gaat om het organiseren van de zorg en ondersteuning voor burgers werken gemeenten en Menzis de afgelopen twee jaar steeds vaker samen en weten elkaar beter te vinden. Dat is een van de conclusies van de conferentie van de betrokken gemeenten, regio’s en Menzis op 9 juni. Maar ook dat er samen nog veel meer kan.

  lees meer

 • 17 juni 2016

  Netwerken bouwen voor kwetsbare ouderen in Oost-Achterhoek

  Gemeenten, partijen uit de zorg en Menzis werken samen om de positie van kwetsbare ouderen in de regio Oost-Achterhoek te verbeteren. Een netwerk van zorgverleners rondom de huisartsenpraktijk begeleidt de zorg en versterkt het sociale netwerk van de oudere.

  lees meer

 • 13 juni 2016

  Klimmen, springen en sprinten tijdens Menzis Schoolvaardigheid

  Ruim 3.500 leerlingen van basisscholen uit Enschede deden 8 en 9 juni mee aan de Menzis Schoolvaardigheid op recreatiepark Het Rutbeek in Enschede.

  lees meer

 • 10 juni 2016

  Ledenraad onderzoekt invloed van voeding op ziekte en herstel

  Wat is de invloed van voeding op ziekte en herstel van mensen? Dat was het thema van het werkbezoek van de Menzis Ledenraad aan de Wageningen Universiteit en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede op vrijdag 3 juni.

  lees meer

 • 9 juni 2016

  Eerst mensen, dan regels: samen voor betere gezondheid Enschedeërs

  Een betere gezondheid voor de inwoners van Enschede, daar werken we sinds 2011 aan met de gemeente Enschede. En daar gaan we ook de komende vier jaar mee door. Gisteren (woensdag 8 juni) verlengden we onze samenwerking.

  lees meer

 • 8 juni 2016

  Menzis, Zilveren Kruis en CZ investeren samen in draagbare kunstnier

  Menzis, Zilveren Kruis en CZ participeren in het initiatief van de Nierstichting om een draagbare kunstnier te ontwikkelen. Gezamenlijk dragen we als zorgverzekeraars, naast kennis en expertise, € 6,8 miljoen bij. Met als drijfveer: een betere kwaliteit van leven voor mensen die moeten dialyseren mogelijk maken tegen lagere kosten.

  lees meer

 • 6 juni 2016

  60.000 kinderen de tennisbaan op via partnership KNLTB en Menzis

  Samen met de KNLTB willen we de komende drie jaar minimaal 20.000 kinderen per jaar structureel laten tennissen. Dat spraken we afgelopen vrijdag (3 juni) in Arnhem af bij de verlenging van ons partnership met de tennisbond. Want voldoende sporten en bewegen horen bij een gezonde leefstijl.

  lees meer

 • 26 mei 2016

  Twentse kinderen zijn even een echte topatleet

  Tijdens het grootste atletiekevenement van Nederland, de AA Drink FBK Games in Hengelo, lieten ook Twentse kinderen het publiek in het stadion genieten van mooie sport.

  lees meer

 • 19 mei 2016

  Menzis blijft maatschappelijk partner van FC Twente

  Op woensdag 18 mei werd bekend dat FC Twente volgend seizoen waarschijnlijk wordt teruggezet van de Eredivisie naar de Jupiler League. Als maatschappelijk partner brengt Menzis samen met FC Twente al jarenlang duizenden mensen in de regio Twente in beweging. Daar gaan we mee door, ongeacht op welk niveau de club komend seizoen profvoetbal speelt.

  lees meer

 • 10 mei 2016

  Laat je betoveren tijdens de Midzomernachtloop

  In de nacht van zaterdag 18 juni op zondag 19 juni vindt de Midzomernachtloop van Natuurmonumenten plaats. Ook dit jaar is Menzis partner van dit bijzondere evenement. Loop ook mee en laat je betoveren door de geuren, geluiden en kleuren van de natuur in het donker!

  lees meer

 • 2 mei 2016

  Bedankt Vitesse, voor tien mooie jaren samenwerking

  Ruim tien jaar brachten Vitesse en Menzis samen mensen in beweging. Duizenden kinderen uit Arnhem en omstreken kwamen met ons in beweging via projecten als Vitesse Hattrick, de Menzis Vitesse G-trofee en Vitesse in de wijk. Gisteren bedankten we Vitesse in de Gelredome voor die tien mooie jaren.

  lees meer

 • 18 april 2016

  Recordaantal deelnemers bij Enschede Marathon

  Ruim 10.700 hardlopers liepen op zondag 17 april mee tijdens de Enschede Marathon. Een record voor de 48ste editie van de 'oudste marathon van Nederland'.

  lees meer

 • 7 april 2016

  FC Jui'ng wint twaalfde Sander Boschker toernooi

  Tientallen cliënten van Twentse zorgcentra en spelers en begeleiders van FC Twente beleefden woensdag 6 april samen een leuke, sportieve middag tijdens de twaalfde editie van het Sander Boschker Toernooi op het trainingscomplex in Hengelo.

  lees meer

 • 5 april 2016

  "Voor iedereen een middag om naar uit te kijken"

  Tientallen cliënten van Twentse zorgcentra voetballen op woensdag 6 april met spelers van FC Twente tijdens het Sander Boschker-toernooi in Hengelo. Wie zeker gaat genieten is Esther Ma: “voetballen met FC Twente spelers is het leukste”.

  lees meer

 • 31 maart 2016

  "Ik ben anders maar kan wel heel veel"

  Nune van Lint is al jaren een bekend gezicht in de Maatschappelijke Selectie van FC Groningen en Menzis. En nu trekken zijn voetbalkunsten zelfs de aandacht van over de hele wereld.

  lees meer

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.