In de maatschappij

Nieuws

 • 20 maart 2017

  Wat kunnen wij doen voor jonge ouders? Vertel het ons!

  Als je net hebt gehoord dat je een kindje verwacht, staat je leven even op z’n kop. Welke rol kan een zorgverzekeraar spelen tijdens je zwangerschap en na de geboorte? We horen het graag van jullie!

  lees meer

 • 20 maart 2017

  Hoe kunnen wij mensen met borstkanker ondersteunen?

  Als je net hebt gehoord dat je borstkanker hebt, staat je wereld op z’n kop. Welke rol kan een zorgverzekeraar spelen als je gediagnosticeerd bent, een behandeling ondergaat of revalideert van borstkanker? We horen het graag van u.

  lees meer

 • 17 maart 2017

  Bijeenkomst 'Samen verbeteren we de ouderenzorg in regio Twente'

  Op dinsdag 28 februari 2017 organiseerde Menzis in Almelo een bijeenkomst voor zorgaanbieders in regio Twente met het thema ‘samen verbeteren we de ouderenzorg’. Hieronder leest u het verslag van deze bijeenkomst.

  lees meer

 • 10 maart 2017

  Kom kijken hoe uw zorgverzekeraar werkt

  Bent u wel eens nieuwsgierig naar hoe uw zorgverzekeraar werkt? We laten het u - als verzekerde van Menzis - graag zien. In de week van 27 tot en met 31 maart zetten we de deur van onze vestigingen in Groningen, Enschede en Wageningen voor u open. Komt u op bezoek bij Menzis?

  lees meer

 • 23 februari 2017

  Scoor gezond met eten samen met FC Twente

  Berkay (11 jaar) uit Hengelo ontving uit handen van FC Twente speler Bersant Celina het eerste exemplaar van de ‘FC Twente scoor gezond met eten’ klapper. Met dit initiatief stimuleren we met FC Twente gezond en lekker eten.

  lees meer

 • 20 februari 2017

  Samenwerken voor betere mantelzorg in Enschede

  Tegen welke dilemma’s lopen mantelzorgers aan? En hoe kunnen professionele zorgaanbieders en instanties als de gemeente en zorgverzekeraar hen hierbij ondersteunen? Op donderdag 2 februari gingen ruim 15 mantelzorgers en 15 mensen uit de praktijk hierover met elkaar in gesprek in het stadhuis van Enschede.

  lees meer

 • 7 februari 2017

  Deelnemers SamenGezond geven recordbedrag aan goede doelen

  Steeds meer deelnemers aan SamenGezond, waarmee we mensen belonen voor gezonde keuzes in het dagelijkse leven, geven hun gespaarde punten aan een goed doel. Die punten zijn geld waard: zo’n 12.000 mensen gaven in 2016 samen € 60.100 aan een goed doel.

  lees meer

 • 27 januari 2017

  Kom voetballen bij de OldStars van ADO Den Haag

  Iedere week komt er een enthousiaste groep 60-plussers (OldStars) voetballen bij ADO Den Haag. Vanwege het grote succes starten er begin februari twee nieuwe teams. Woont u in Scheveningen of in één van de wijken rondom het Zuiderpark? En vindt u het leuk om op een sportieve, sociale en verantwoorde manier actief te blijven? Of kent u zo iemand? Aanmelden kan vanaf nu!

  lees meer

 • 26 januari 2017

  Een onvergetelijke dag voor oudere klanten Menzis Zorgkantoor

  Veertig ouderen genoten op zondag 15 januari in het Concertgebouw in Amsterdam van een prachtig Zondagochtend Concert. De ouderen waren de speciale gasten van Menzis Zorgkantoor.

  lees meer

 • 23 december 2016

  Ouderen genieten van kerstdiner en elkaars gezelschap bij Menzis

  Op de kortste dag van het jaar genoten ruim 350 ouderen woensdagavond 21 december op onze vestigingen in Enschede, Groningen en Wageningen van een heerlijk kerstdiner en elkaars gezelschap. En dat van de tientallen medewerkers die de avond verzorgden en onze gasten in de watten legden.

  lees meer

 • 22 december 2016

  Steeds meer jongeren sporten structureel via sportieve projecten Menzis

  91.666 jongeren kwamen in 2016 in beweging door de sportieve projecten die Menzis samen met zijn maatschappelijke partners organiseerde. Dat zijn er ruim 10.000 meer dan in 2015. Het aantal jongeren dat via een project op school of bij een sportclub structureel is gaan sporten groeide dit jaar fors.

  lees meer

 • 19 december 2016

  ADO Den Haag OldStars voetballen tegen eenzaamheid

  Wat is uw antwoord op eenzaamheid? Het antwoord van de ADO Den Haag OldStars is: samen voetballen! In het Kyocera Stadion van ADO Den Haag is op donderdag 21 december het team van Haagse Luikjes de tegenstander van een bijzondere vriendschappelijke wedstrijd.

  lees meer

 • 2 december 2016

  Zorg op maat voor heuppatiënt via nieuwe techniek

  Via een nieuwe slimme digitale oplossing krijgen mensen na een heupoperatie zorg die naadloos aansluit op wat zij nodig hebben. Dat helpt om sneller te herstellen en verbetert de kwaliteit van leven voor de patiënt. Menzis investeert in de ontwikkeling van deze vernieuwende dienst.

  lees meer

 • 18 oktober 2016

  "Ouderen moeten een stem hebben bij de vormgeving van hun zorg"

  De meeste ouderen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Maar hoe lukt dat als je kwetsbaarder wordt? Dat kun je als verzekeraar bedenken vanachter je bureau, maar Menzis pakt het anders aan. Onze medewerkers leefden zelf een dag en een nacht mee met ouderen. En met de inzichten die dat opleverde, gingen we aan de slag.

  lees meer

 • 17 oktober 2016

  "Samen sporten geeft kinderen met een handicap zelfvertrouwen"

  Elf leerlingen van de school Het Mariëndael uit Doetinchem beleefden samen onlangs een onvergetelijke watersportweek op de Loosdrechtse Plassen. "Samen sporten helpt deze kinderen uit hun isolement te halen en geeft ze zelfvertrouwen."

  lees meer

 • 11 oktober 2016

  Groningse kinderen op bezoek bij ouderen tijdens Ouderendag

  Tientallen kinderen van kinderopvang SKSG uit Groningen bezochten afgelopen vrijdag (7 oktober) de bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen ter gelegenheid van nationale Ouderendag. Kinderen en ouderen beleefden samen een gezellige, actieve dag.

  lees meer

 • 7 oktober 2016

  Een verschil maken in het leven van ouderen door samen te voetballen

  Samen met het Nationaal Ouderenfonds werken we de komende jaren aan het versterken van de vitaliteit en gezondheid van ouderen. Dat doen we onder andere via OldStars Walking Football oftewel wandelvoetbal.

  lees meer

 • 9 september 2016

  "Vergeet jezelf niet bij het zorgen voor een ander"

  Hoe blijf je als mantelzorger ook goed voor jezelf zorgen, naast je zorgtaak? Die vraag stond centraal tijdens de 'avond van de mantelzorg' op 6 september in Oldenzaal.

  lees meer

 • 15 juli 2016

  150 Twentse kinderen kunnen op vakantie dankzij Eurobudget

  Gemeenten die bij Menzis een collectieve zorgverzekering hebben voor inwoners met een smalle beurs, kunnen aanspraak maken op een Eurobudget. Met dit budget kan de gemeente maatschappelijke en ondersteunende projecten voor haar inwoners doen. Zo kunnen 150 kinderen uit drie Twentse gemeenten deze zomer lekker op kamp.

  lees meer

 • 14 juli 2016

  Twentse jongeren gaan sportieve strijd aan bij de FC Twente Cup

  Op de velden van Sparta Enschede streden tientallen jongeren op woensdag 13 juli in de finale van de FC Twente Cup. In dit toernooi nemen Twentse jongeren het in wijkteams tegen elkaar op. Op het voetbalveld én daarbuiten.

  lees meer

 • 20 juni 2016

  Gemeenten en Menzis vinden elkaar steeds vaker

  Als het gaat om het organiseren van de zorg en ondersteuning voor burgers werken gemeenten en Menzis de afgelopen twee jaar steeds vaker samen en weten elkaar beter te vinden. Dat is een van de conclusies van de conferentie van de betrokken gemeenten, regio’s en Menzis op 9 juni. Maar ook dat er samen nog veel meer kan.

  lees meer

 • 17 juni 2016

  Netwerken bouwen voor kwetsbare ouderen in Oost-Achterhoek

  Gemeenten, partijen uit de zorg en Menzis werken samen om de positie van kwetsbare ouderen in de regio Oost-Achterhoek te verbeteren. Een netwerk van zorgverleners rondom de huisartsenpraktijk begeleidt de zorg en versterkt het sociale netwerk van de oudere.

  lees meer

 • 13 juni 2016

  Klimmen, springen en sprinten tijdens Menzis Schoolvaardigheid

  Ruim 3.500 leerlingen van basisscholen uit Enschede deden 8 en 9 juni mee aan de Menzis Schoolvaardigheid op recreatiepark Het Rutbeek in Enschede.

  lees meer

 • 10 juni 2016

  Ledenraad onderzoekt invloed van voeding op ziekte en herstel

  Wat is de invloed van voeding op ziekte en herstel van mensen? Dat was het thema van het werkbezoek van de Menzis Ledenraad aan de Wageningen Universiteit en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede op vrijdag 3 juni.

  lees meer

 • 9 juni 2016

  Eerst mensen, dan regels: samen voor betere gezondheid Enschedeërs

  Een betere gezondheid voor de inwoners van Enschede, daar werken we sinds 2011 aan met de gemeente Enschede. En daar gaan we ook de komende vier jaar mee door. Gisteren (woensdag 8 juni) verlengden we onze samenwerking.

  lees meer

 • 8 juni 2016

  Menzis, Zilveren Kruis en CZ investeren samen in draagbare kunstnier

  Menzis, Zilveren Kruis en CZ participeren in het initiatief van de Nierstichting om een draagbare kunstnier te ontwikkelen. Gezamenlijk dragen we als zorgverzekeraars, naast kennis en expertise, € 6,8 miljoen bij. Met als drijfveer: een betere kwaliteit van leven voor mensen die moeten dialyseren mogelijk maken tegen lagere kosten.

  lees meer

 • 6 juni 2016

  60.000 kinderen de tennisbaan op via partnership KNLTB en Menzis

  Samen met de KNLTB willen we de komende drie jaar minimaal 20.000 kinderen per jaar structureel laten tennissen. Dat spraken we afgelopen vrijdag (3 juni) in Arnhem af bij de verlenging van ons partnership met de tennisbond. Want voldoende sporten en bewegen horen bij een gezonde leefstijl.

  lees meer

 • 26 mei 2016

  Twentse kinderen zijn even een echte topatleet

  Tijdens het grootste atletiekevenement van Nederland, de AA Drink FBK Games in Hengelo, lieten ook Twentse kinderen het publiek in het stadion genieten van mooie sport.

  lees meer

 • 19 mei 2016

  Menzis blijft maatschappelijk partner van FC Twente

  Op woensdag 18 mei werd bekend dat FC Twente volgend seizoen waarschijnlijk wordt teruggezet van de Eredivisie naar de Jupiler League. Als maatschappelijk partner brengt Menzis samen met FC Twente al jarenlang duizenden mensen in de regio Twente in beweging. Daar gaan we mee door, ongeacht op welk niveau de club komend seizoen profvoetbal speelt.

  lees meer

 • 10 mei 2016

  Laat je betoveren tijdens de Midzomernachtloop

  In de nacht van zaterdag 18 juni op zondag 19 juni vindt de Midzomernachtloop van Natuurmonumenten plaats. Ook dit jaar is Menzis partner van dit bijzondere evenement. Loop ook mee en laat je betoveren door de geuren, geluiden en kleuren van de natuur in het donker!

  lees meer

 • 2 mei 2016

  Bedankt Vitesse, voor tien mooie jaren samenwerking

  Ruim tien jaar brachten Vitesse en Menzis samen mensen in beweging. Duizenden kinderen uit Arnhem en omstreken kwamen met ons in beweging via projecten als Vitesse Hattrick, de Menzis Vitesse G-trofee en Vitesse in de wijk. Gisteren bedankten we Vitesse in de Gelredome voor die tien mooie jaren.

  lees meer

 • 18 april 2016

  Recordaantal deelnemers bij Enschede Marathon

  Ruim 10.700 hardlopers liepen op zondag 17 april mee tijdens de Enschede Marathon. Een record voor de 48ste editie van de 'oudste marathon van Nederland'.

  lees meer

 • 7 april 2016

  FC Jui'ng wint twaalfde Sander Boschker toernooi

  Tientallen cliënten van Twentse zorgcentra en spelers en begeleiders van FC Twente beleefden woensdag 6 april samen een leuke, sportieve middag tijdens de twaalfde editie van het Sander Boschker Toernooi op het trainingscomplex in Hengelo.

  lees meer

 • 5 april 2016

  "Voor iedereen een middag om naar uit te kijken"

  Tientallen cliënten van Twentse zorgcentra voetballen op woensdag 6 april met spelers van FC Twente tijdens het Sander Boschker-toernooi in Hengelo. Wie zeker gaat genieten is Esther Ma: “voetballen met FC Twente spelers is het leukste”.

  lees meer

 • 31 maart 2016

  "Ik ben anders maar kan wel heel veel"

  Nune van Lint is al jaren een bekend gezicht in de Maatschappelijke Selectie van FC Groningen en Menzis. En nu trekken zijn voetbalkunsten zelfs de aandacht van over de hele wereld.

  lees meer

 • 24 maart 2016

  Bijna duizend kinderen lopen Menzis Rondje Nederland

  Bijna duizend kinderen en ongeveer 800 volwassenen liepen zondag 20 maart het Menzis Rondje Nederland in het Openluchtmuseum in Arnhem.

  lees meer

 • 18 maart 2016

  Gezond Onderweg coacht kinderen naar een gezondere leefstijl

  Op het Hendrik Pierson College in Zetten klonk op vrijdag 18 maart het startschot van het programma Gezond Onderweg in Herveld en Zetten. Gezond Onderweg, oftewel GO! coacht jongeren met overgewicht in hun eigen omgeving naar een gezondere leefstijl.

  lees meer

 • 24 februari 2016

  Partnerschap Vitesse en Menzis eindigt na ruim tien jaar

  Met ingang van het voetbalseizoen 2016 - 2017 komt er een einde aan onze jarenlange partnerovereenkomst met Vitesse. Menzis en Vitesse hebben de afgelopen jaren zowel op commercieel als op maatschappelijk gebied samengewerkt.

  lees meer

 • 24 december 2015

  Muzikale opkikker voor mantelzorgers

  Mantelzorgers kunnen vanaf 1 januari regelmatig gratis genieten van klassieke muziek bij het Zondagochtend Concert. Via onze gezamenlijke actie met AVRO/TROS, het Koninklijk Concertgebouw en mantelzorgvereniging Mezzo geven we leden van Mezzo dan regelmatig de kans om te genieten van mooie muziek.

  lees meer

 • 22 december 2015

  Steeds meer jongeren naar een sportclub via sportieve projecten Menzis

  80.363 jongeren kwamen in 2015 in beweging door de sportieve projecten die Menzis samen met zijn maatschappelijke partners organiseerde. Dat zijn er ruim 10.000 meer dan in 2014.

  lees meer

 • 18 december 2015

  Bijzonder kerstconcert voor patiënten Martini Ziekenhuis

  Patiënten, medewerkers en vrijwilligers van het Martini Ziekenhuis Groningen genoten op donderdag 17 december van een bijzonder kerstoptreden van zanggroep Frommermann. De muziek kwam zo naar mensen toe die zelf niet naar de muziek kunnen komen.

  lees meer

 • 24 november 2015

  'Scoren door bewegen 55+' zet senioren in beweging

  Ruim 170 deelnemers uit Hengelo namen de afgelopen twee jaar deel aan ‘Scoren door bewegen 55+’. Bijna 100 daarvan zijn structureel gaan sporten. “Een prachtig resultaat”, zegt projectleider Laura Höfte.

  lees meer

 • 20 november 2015

  Hoe krijg je kinderen aan het bewegen en gezond eten?

  Hoe zorgt u ervoor dat kinderen hun mobieltje en tablet even vergeten? En dat ze de chips en cola wat meer laten staan? Harry Dost (voormalig trainer FC Twente) en Anouk Dekker (aanvoerster FC Twente vrouwen) weten hoe je kinderen van alle leeftijden motiveert om in beweging te komen. Ze helpen u graag op weg tijdens een informatieavond in de Grolsch Veste.

  lees meer

 • 13 oktober 2015

  23.000 lopers zorgen voor prachtig 4 Mijl-weekend

  Afgelopen weekend stond Groningen in het teken van de 4Mijl4You en de 4 Mijl van Groningen. Ongeveer 23.000 lopers liepen de afstand van ruim 6 km van Haren naar Groningen.

  lees meer

 • 9 oktober 2015

  Sportiviteit en plezier bij FC Groningen G-Toernooi

  Meer dan honderd G-voetballers en spelers en trainers van FC Groningen beleefden woensdag 7 oktober samen een gezellige sportieve middag tijdens de twaalfde editie van het FC Groningen G-Toernooi.

  lees meer

 • 8 oktober 2015

  Meedoen met WeHelpen geeft je een goed gevoel

  Wehelpen.nl – opgericht door diverse partijen waaronder Menzis en Rabobank – wil helpen vanzelfsprekend maken. De website maakt het makkelijk om hulp te vragen, aan te bieden of te organiseren. We praten erover met Rick Visser, een van de vrijwilligers.

  lees meer

 • 25 september 2015

  "Kinderen vergeten even hun beperking"

  Veertien leerlingen van Het Kroonpad uit Apeldoorn beleefden deze week een onvergetelijke watersportweek op de Loosdrechtse Plassen. De kinderen leerden zeilen en genoten van een actieve en gezellige week op en rond het water.

  lees meer

 • 24 september 2015

  Nederlander fysiek, sociaal én mentaal in balans

  Wat doe jij om je goed te voelen? Deze vraag legde we voor aan meer dan 1.500 Nederlanders. Uit het onderzoek blijkt dat men het liefst een compliment geeft om zich goed te voelen (85%), gevolgd door een knuffel geven (80%) en voor een naaste zorgen (64%).

  lees meer

 • 17 september 2015

  Veel lol en sportiviteit bij Vitesse Menzis G-Trofee

  Zo'n 150 bewoners van woonvoorzieningen en gezinsvervangende tehuizen uit de regio Arnhem beleefden gisteren een gezellige en sportieve middag bij de Vitesse Menzis G-Trofee. Samen met spelers en trainers van Vitesse maakten ze één groot spektakel van het voetbaltoernooi.

  lees meer

 • 14 augustus 2015

  Maatschappelijke Selecties trappen af voor seizoen vol beweging

  Duizenden jongeren in Twente, Groningen en Gelderland komen dit voetbalseizoen weer in beweging met FC Twente, FC Groningen, Vitesse en Menzis. Samen met onze partnerclubs maken we van topsport weer toegankelijke sport voor iedereen.

  lees meer

Om de website van Menzis goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op "ik ga akkoord" drukt. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.