Met Enschede en KNLTB laten we meer kinderen sporten

schooltennis

Leerlingen van basisscholen in Enschede kunnen binnenkort zelf ervaren hoe leuk tennis is. Een nieuw project van de gemeente Enschede, tennisbond KNLTB en Menzis brengt tennis naar kinderen toe. Met als doel meer kinderen in beweging te brengen en te laten sporten.

1 december 2014

De Enschedese jeugd maakt via dit project kennis met tennis en wordt aangemoedigd om lid te worden van één van de tennisclubs in de regio. Daarom zoekt het project de kinderen op en laat ze kennis maken met tennis op school, buitenschoolse opvang en in hun eigen buurt op straten en pleinen.


Tenniskids

De school- en straattennis activiteiten van dit project lopen door bij de tennisclubs via het KNLTB-programma Tenniskids. Daar kunnen de kinderen meedoen aan leuke activiteiten zoals clinics, proeflessen en open dagen.

Tenniskids

Zo willen we met de clubs, tennisbond en gemeente zorgen dat meer kinderen lid worden van de tennisclub. Het project Tenniskids heeft ook een bijzondere, eigen ambassadeur: voormalig toptennisser Jacco Eltingh.

Enschede heeft de primeur van dit programma. De kick off is op 21 december in de Grolsch Veste, voorafgaand aan de wedstrijd van FC Twente tegen Willem II.


Samenwerking met KNLTB: ruim 12.000 nieuwe jeugdleden

Sinds april van dit jaar is Menzis ‘Jeugdpartner’ van de KNLTB. Samen willen we de jeugd in Nederland stimuleren om meer te bewegen.

Ons gezamenlijke doel is daarom om per jaar 10.000 nieuwe jeugdleden te werven voor de tennisclubs. Dat doel hebben we dit jaar al ruimschoots gehaald: inmiddels zijn via onze samenwerking al meer dan 12.000 kinderen lid geworden van een club.

Om ons doel volgend jaar ook weer te kunnen behalen, ontwikkelen we onze samenwerking verder. Als eerste dus met het project in Enschede, later ook in andere gemeenten.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.