Forse toename sportende kinderen in beweegprogramma’s Menzis

Meer dan 70.000 kinderen kwamen dit jaar in beweging met de sportieve projecten die Menzis met partners organiseert en ontwikkelt. Dat zijn ruim 40.000 meer kinderen dan vorig jaar.

19 december 2014

Deze grote toename van het aantal kinderen dat met ons in beweging komt, komt vooral voor rekening van onze sportieve projecten die kinderen structureel laten sporten, bij een club of op school.

“Dat laat zien dat onze manier om kinderen in beweging te brengen werkt en aanslaat bij de kinderen”, zegt Ruben Wenselaar (Raad van Bestuur,  Menzis). “Voor ons is dit een aanmoediging om voluit te blijven werken aan de gezonde toekomst van onze jeugd.”

Drempels wegnemen

Speciale aandacht geven we daarbij aan kinderen die een belemmering hebben om te gaan bewegen. Omdat ze door een fysieke of mentale beperking niet mee kunnen doen bij een sportclub of omdat er in hun gezin geen geld is om de contributie te betalen.

Dit jaar namen we voor 29.000 kinderen drempels weg om te gaan bewegen. Voor het merendeel (ruim 24.500 kinderen) is sport en beweging nu een vast onderdeel in hun leven geworden.

Stimulans om te bewegen

Eén van de projecten waarmee we dit bereikt hebben, is Special Heroes, het zeer succesvolle beweegprogramma voor kinderen in het speciaal onderwijs. Julia Nouwen (16 jaar) is één van hen:

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.