Dit zijn de winnaars van de FC Twente Cup 2015

FC Twente Cup 2015

Op de trainingsvelden van FC Twente in Hengelo streden tientallen jongeren op woensdag 3 juni in de finale van de FC Twente Cup. Dit is één van de sportieve maatschappelijke projecten waarmee we met FC Twente de Twentse jeugd in beweging brengen.

4 juni 2015
Zesentwintig wijkteams begonnen enkele maanden geleden aan het toernooi om de FC Twente Cup. Ze trainden samen en speelden oefenwedstrijden. Naast die sportieve onderdelen deden ze ook een educatieve workshop en deden ze maatschappelijke klussen in hun buurt.

 
FC Twente Cup
Onder andere organiseerden ze een bingo voor bewoners van het verzorgingshuis, hielden een collecte voor het goede doel en hielpen bij de schoonmaak van het plaatselijke zwembad. De jongeren werden zo echte ambassadeurs van hun eigen wijk.

Finale

De zeventien teams die met die activiteiten de meeste punten wisten te scoren, plaatsten zich voor de finale in Hengelo. Daar viel op het veld de beslissing over de verdeling van de hoofdprijzen. Dit zijn de winnende teams van de FC Twente Cup 2015:

 FC Twente Cup  Team
 meiden  LE van HB (Haaksbergen)
jongens jong FC Walk In (Delden)
jongens 't Veldje (Enschede)
jongens oud FC De Posten (Enschede)


 Fair Play Cup Team
meiden FC Kip (Enschede)
jongens jong FC Skillz / Chill-out (Hengelo)
jongens Eylardus Kickers (Bad Bentheim)
jongens oud Multi Culti 2 (Enschede)


Over de FC Twente Cup

Dit toernooi is één van de maatschappelijke projecten van FC Twente en Menzis. Die projecten draaien om sport, gezondheid en educatie. Zo versterken we met elkaar de leefkracht van inwoners van Twente.

Lees meer over FC twente en Menzis

FC Twente Cup 2015

Sportieve en fanatieke strijd om de FC Twente Cup 2015 (foto: FC Twente Media)

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.