Kids United laat kinderen voetballen en zichzelf zijn

Kids United

Samen sporten is niet alleen goed voor de gezondheid: het brengt mensen ook met elkaar in contact. Die sociale kant van sport is vooral belangrijk voor kinderen met een handicap. Want voor hen is ‘meedoen’ in de maatschappij vaak minder vanzelfsprekend.

13 juli 2015

Ook voor de ouders is het belangrijk dat hun kind gewoon mee kan doen bij een sportclub. Want zo komen ze in contact met andere ouders met wie ze ervaringen kunnen delen. Wij willen de drempels weghalen voor deze kinderen en hun ouders. Daarom zijn we Maatschappelijk Partner van Kids United, een voetbalvereniging in de stad Groningen voor kinderen met een handicap.

"Net als iedereen"
Eén van de jonge voetballers bij Kids United is Marvyn. Zijn moeder Astrid schreef onlangs op de website van Kids United een prachtig blog over wat het voor haar zoon en haarzelf betekent dat Marvyn lekker kan voetballen.

Marvyn Kids United

Meneer komt om één uur thuis, schiet in zijn trainingspak, voetbalschoenen aan en dan begint het wachten. 'Gaan we al? Mijn vrienden zijn er vast al!' Vrienden… hij zei het echt. En nooit eerder hoorde ik hem dat zeggen… Bij Kids United vindt Marvyn wat andere kinderen wellicht op school of in de buurt vinden. Daar is hij gewoon Marvyn, niet 'die drukke', 'de jongen met de tics' of 'de autist'. Bij Kids United is hij gewoon net als iedereen!

Het complete verhaal van Astrid Vledderman leest u op de website van Kids United.

Kids United en Menzis

Kids United

We zorgden er onder andere voor dat Kids United United het officiële G-team van FC Groningen werd. Dat maakt FC Groningen de enige Nederlandse profclub met een G-team. Deze adoptie heeft er mede voor gezorgd dat Kids United in drie jaar tijd groeide van veertig leden naar ruim honderd leden.

Meer over Kids United en Menzis op onze website

Kids United voetballen
Voor mobiel graag portret weergave gebruiken als u wilt chatten.
Connectie maken
Let op! Op mobiel kan de verbinding verloren gaan, als u een andere app opent of een andere pagina.
Medewerker is aan het typen
Chat reeds actief

U heeft al een chat scherm open in een andere tab. U kunt maar 1 chat venster actief hebben.

Stoppen met chat?

Weet u zeker dat u de chat wilt stoppen?

..

{1}

{2}

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy