Kids United laat kinderen voetballen en zichzelf zijn

Kids United

Samen sporten is niet alleen goed voor de gezondheid: het brengt mensen ook met elkaar in contact. Die sociale kant van sport is vooral belangrijk voor kinderen met een handicap. Want voor hen is ‘meedoen’ in de maatschappij vaak minder vanzelfsprekend.

13 juli 2015

Ook voor de ouders is het belangrijk dat hun kind gewoon mee kan doen bij een sportclub. Want zo komen ze in contact met andere ouders met wie ze ervaringen kunnen delen. Wij willen de drempels weghalen voor deze kinderen en hun ouders. Daarom zijn we Maatschappelijk Partner van Kids United, een voetbalvereniging in de stad Groningen voor kinderen met een handicap.

"Net als iedereen"
Eén van de jonge voetballers bij Kids United is Marvyn. Zijn moeder Astrid schreef onlangs op de website van Kids United een prachtig blog over wat het voor haar zoon en haarzelf betekent dat Marvyn lekker kan voetballen.

Marvyn Kids United

Meneer komt om één uur thuis, schiet in zijn trainingspak, voetbalschoenen aan en dan begint het wachten. 'Gaan we al? Mijn vrienden zijn er vast al!' Vrienden… hij zei het echt. En nooit eerder hoorde ik hem dat zeggen… Bij Kids United vindt Marvyn wat andere kinderen wellicht op school of in de buurt vinden. Daar is hij gewoon Marvyn, niet 'die drukke', 'de jongen met de tics' of 'de autist'. Bij Kids United is hij gewoon net als iedereen!

Het complete verhaal van Astrid Vledderman leest u op de website van Kids United.

Kids United en Menzis

Kids United

We zorgden er onder andere voor dat Kids United United het officiële G-team van FC Groningen werd. Dat maakt FC Groningen de enige Nederlandse profclub met een G-team. Deze adoptie heeft er mede voor gezorgd dat Kids United in drie jaar tijd groeide van veertig leden naar ruim honderd leden.

Meer over Kids United en Menzis op onze website

Kids United voetballen

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.