Maatschappelijke Selecties trappen af voor seizoen vol beweging

maatschappelijke selectie fc twente

Duizenden jongeren in Twente, Groningen en Gelderland komen dit voetbalseizoen weer in beweging met FC Twente, FC Groningen, Vitesse en Menzis. Samen met onze partnerclubs maken we van topsport weer toegankelijke sport voor iedereen.

14 augustus 2015

Voor veel jongeren zijn voetballers echte voorbeelden. Die voorbeeldrol gebruiken we om jongeren in beweging te brengen én te houden. Zo werken we samen aan een sportievere samenleving en versterken we de leefkracht van jongeren.


In de Maatschappelijke Selecties van FC Twente, FC Groningen en Vitesse geven jongeren samen met spelers en coaches van de clubs een gezicht aan onze sportieve projecten en evenementen. Ze vertellen u over wat meedoen voor hen betekent. Zoals Nune, die voetbalt bij Kids United, het G-team van FC Groningen:

nune van lint, kids united

Mijn broertje wilde nooit op voetbal. Toch was hij wel jaloers, omdat ik steeds van die leuke dingen ging doen. Nu zit hij ook bij Kids United en vindt hij voetbal hartstikke leuk. Zo komen er steeds meer kinderen bij.

Bekijk de Selecties

Wilt u de complete nieuwe Maatschappelijke Selecties van FC Twente, FC Groningen en Vitesse bekijken en zien hoe we samen de jeugd in beweging brengen?


Nieuwe gezichten en bekende namen uit de regio

Op de teamfoto’s van de Maatschappelijke Selecties ziet u aan het begin van het seizoen naast vertrouwde spelers en kinderen ook een aantal nieuwe gezichten.

Alle jongeren uit de Selecties komen uit Twente, Groningen en Gelderland en doen mee aan één van de sportieve projecten. Sommigen zijn inmiddels echte routiniers, zoals Ester Ma (Oldenzaal) en Nune van Lint (Groningen): beiden doen al voor het derde jaar mee.

Ook een deel van de voetballers komt zelf uit de regio. Zoals Hidde ter Avest (Wierden) van FC Twente, Hans Hateboer (Beerta) van FC Groningen en Kevin Diks (Apeldoorn) van Vitesse. Ze kennen de leefwereld van de jongeren en weten wat er leeft in de regio. Dat maakt het voor hen net iets makkelijker om de jongeren te betrekken en enthousiast te maken.

Voor mobiel graag portret weergave gebruiken als u wilt chatten.
Connectie maken
Let op! Op mobiel kan de verbinding verloren gaan, als u een andere app opent of een andere pagina.
Medewerker is aan het typen
Chat reeds actief

U heeft al een chat scherm open in een andere tab. U kunt maar 1 chat venster actief hebben.

Stoppen met chat?

Weet u zeker dat u de chat wilt stoppen?

..

{1}

{2}

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy