"Kinderen vergeten even hun beperking"

watersportweek

Veertien leerlingen van Het Kroonpad uit Apeldoorn beleefden deze week een onvergetelijke watersportweek op de Loosdrechtse Plassen. De kinderen leerden zeilen en genoten van een actieve en gezellige week op en rond het water.

25 september 2015

Woensdag verrasten de speciale gasten Bert van Marwijk en Monique Kalkman de kinderen met een programma aan wal. De kinderen voetbalden met de oud-bondscoach van het Nederlands Elftal en kregen een speciale tennisclinic van de tennis- en golfkampioene.

Deze ervaring laat kinderen hun beperking even vergeten

Frank Spiegelenberg directeur Het Kroonpad

Het Kroonpad is aangesloten bij Special Heroes, het landelijke programma dat kinderen met een beperking laat sporten. Menzis is partner van Special Heroes en bood de kinderen deze watersportweek aan, in samenwerking met SailWise (onderdeel van Fonds Gehandicaptensport).

Het is goed dat de kinderen hier een beetje zelfstandigheid krijgen. Ze zijn met elkaar buiten bezig en leren nieuwe dingen.

Frank van den Wall Bake Fonds Gehandicaptensport

Iedereen moet kunnen sporten

Wij vinden dat iedereen moet kunnen sporten. Juist mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is zoals kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Daarom ondersteunen we initiatieven die deze kinderen in beweging brengen en laten kennismaken met sport.

Mensen die beweging zijn over het algemeen gezond en zijn ook gelukkig. Dat willen we alleen maar stimuleren.

Frank Janssen Raad van Bestuur, Menzis
watersportweek 2015

Tussen de zeillessen door trappen de kinderen van Het Kroonpad een balletje met Bert van Marwijk (links) en Frank Janssen (rechts)

Kijk op menzis.nl hoe we mensen in beweging brengen

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy