Meedoen met WeHelpen geeft je een goed gevoel

vrouw en man met laptop

Wehelpen.nl – opgericht door diverse partijen waaronder Menzis en Rabobank – wil helpen vanzelfsprekend maken. De website maakt het makkelijk om hulp te vragen, aan te bieden of te organiseren. We praten erover met Rick Visser, een van de vrijwilligers.

8 oktober 2015
Rick (29) gaat elke donderdagochtend naar Marcel (50), die herstellende is van een beroerte. Marcel heeft nog moeite met praten en bewegen. Rick: “Ik doe taaloefeningen met hem en we gaan ook wel eens een stukje lopen of fietsen.”

Rick studeerde Civiele Techniek aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Met zijn diploma op zak vertrok hij naar Azië. Hij deed vrijwilligerswerk in Thailand: Engels doceren op een middelbare school. Drie maanden backpacken gaf hem tijd na te denken over wat hij écht wil met zijn leven. Inmiddels weet hij het: “Ik vind techniek nog steeds mooi, maar een ander helpen, geeft me zó’n goed gevoel.”


“Je maakt elkaar een beter mens”

we helpen
Rick werkt nu als pakketsorteerder en zoekt een vaste baan als onderwijsassistent of bijlesdocent. Liefst vier dagen in de week, zodat hij tijd overhoudt voor vrijwilligerswerk.


Als we hem vragen of hij Marcel helemaal belangeloos helpt, veert hij op: “Het valt me op dat we in onze maatschappij ‘belangeloos’ altijd vertalen in ‘niet betaald’. Alles wordt in geld uitgedrukt. Ik denk liever in welzijn, voor de ander en voor mezelf. Ik mag bijdragen aan Marcels welzijn, dat geeft heel veel voldoening. Marcel maakt mij ook een beter mens – ik word geduldiger, leer beter luisteren.”


“Prettiger samenleving”

Rick heeft zich ook aangemeld bij Vrijwilligers053. Dit platform stimuleert en ondersteunt vrijwilligerswerk in Enschede. Met als doel: meer sociale binding en daarmee een betere leefkwaliteit. Rick gaat voor Vrijwilligers053 de Enschedese wijken in om WeHelpen te promoten.

Hij heeft goede hoop dat dit lukt, waardoor zijn droom waarheid wordt: “Als iedereen meer aandacht zou geven aan de ander, krijgen we een prettigere samenleving.”


Zo makkelijk werkt WeHelpen

Op wehelpen.nl kunt u aangeven dat u best iemand een handje wilt helpen. Of waar u zelf hulp bij kunt gebruiken. Iets voor u? Maak eerst een account aan. U heeft alleen een e-mailadres nodig, waarna u een paar gegevens invult en een foto toevoegt. Daarna kunt u gelijk hulp aanbieden of vragen. WeHelpen is gratis en voor iedereen vanaf 16 jaar.

Kijk op wehelpen.nl
Voor mobiel graag portret weergave gebruiken als u wilt chatten.
Connectie maken
Let op! Op mobiel kan de verbinding verloren gaan, als u een andere app opent of een andere pagina.
Medewerker is aan het typen
Chat reeds actief

U heeft al een chat scherm open in een andere tab. U kunt maar 1 chat venster actief hebben.

Stoppen met chat?

Weet u zeker dat u de chat wilt stoppen?

..

{1}

{2}

Op de website van Menzis worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies om u relevante persoonsgerichte inhoud te kunnen laten zien en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in onze cookiepolicy