23.000 lopers zorgen voor prachtig 4 Mijl-weekend

4 mijl van groningen

Afgelopen weekend stond Groningen in het teken van de 4Mijl4You en de 4 Mijl van Groningen. Ongeveer 23.000 lopers liepen de afstand van ruim 6 km van Haren naar Groningen.

13 oktober 2015
Het 4 Mijl weekend begon zaterdagavond met de vijfde editie van de 4Mijl4You. Aan deze 'alternatieve versie' van de 4 Mijl deed een recordaantal van 1.250 deelnemers mee. Ze legden het parcours af onder meer op de fiets, skeelers of in een rolstoel.


Zeventig voetballertjes van Kids United, het G-voetbalteam van FC Groningen liepen op uitnodiging van Menzis mee. Ook liepen dertig kinderen van basisschool De Wingerd mee. Deze school is aangesloten bij Special Heroes, het project dat kinderen uit het speciaal onderwijs laat sporten.


4 Mijl van Groningen

Zondagmiddag klonk het startschot voor de 29ste editie van de 4 Mijl van Groningen. Winnaars bij de topatleten waren de Ethiopiër Yomi Kejelcha en de Keniaanse Viola Kibiwott. Zij krijgt vanaf nu officieel de titel Miss 4 Mijl omdat ze voor de vierde keer de snelste vrouw was.

Na de wedstrijdloop was het de beurt aan de recreanten in de bedrijvenloop en tot slot de recreantenloop. Onder hen waren ook ongeveer dertig  Menzrunners, het hardloopteam van Menzis. Het snelste team van Menzis eindigde op een keurige twintigste plek van in totaal 1.142 teams. In de recreantenloop liepen ook zo’n honderd kinderen van leefstijlproject BSlim, vijftig kinderen van kinderopvang SKSG en honderd medewerkers van Menzis mee. 


Uitdagend

De 4 mijl van Groningen is uitdagend voor elke hardloper: van jong tot oud, van beginnend tot ervaren. Menzis vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen gaan bewegen en zo in actie komen voor een gezonde leefstijl. Daarom steunt Menzis de 4 Mijl van Groningen.

Lees meer over menzis en de 4 Mijl van Groningen

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.