'Scoren door bewegen 55+' zet senioren in beweging

dame in beweging

Ruim 170 deelnemers uit Hengelo namen de afgelopen twee jaar deel aan ‘Scoren door bewegen 55+’. Bijna 100 daarvan zijn structureel gaan sporten. “Een prachtig resultaat”, zegt projectleider Laura Höfte.

24 november 2015
Bij 'Scoren door bewegen 55+' volgden 55-plussers twaalf weken lang een programma waarin ze kennis maakten met diverse sporten. “Nu kon ik eindelijk eens sporten proberen die ik altijd al eens wilde proberen”, zei een van de deelnemers “Ik had dit anders nooit gedaan”, zei een ander. “Ik ben lid geworden van de tennisvereniging en voel me na een uurtje tennissen lekker fit. Bovendien is het hartstikke gezellig.”

Een groot deel van de deelnemers is zich echt bewust geworden van het belang van een gezonde leefstijl. “Ik ben veel gezonder gaan leven. Mijn gewicht en bloeddruk zijn weer onder controle, dat is ontzettend fijn.”


Sportief én sociaal

Niet alleen het sportieve, maar ook het sociale aspect was belangrijk bij ‘Scoren door bewegen 55+’. Vriendschappen werden gesloten en veel deelnemers gingen als groep door. “Samen sporten is veel leuker dan in je eentje. Bovendien motiveer je elkaar”, licht projectleider Laura Höfte toe, die veel gemotiveerde en gedreven 55-plussers zag sporten:

Ze zijn enorm fanatiek en dat is prachtig om te zien.En we zijn erg trots op de studenten van het ROC, die onder begeleiding van de docenten, met veel betrokkenheid de beweegactiviteiten hebben georganiseerd en uitgevoerd.

Waardering van wethouder

Tijdens de afsluitende middag in oktober was ook wethouder Schoonhoven onder de toeschouwers. Hij sprak zijn waardering uit over het project. Samen met de deelnemers schoof hij aan bij de gezonde lunch, bereid door leerlingen van Praktijkschool ’t Genseler, waarmee het project in stijl werd afgesloten.


Met dank aan

‘Scoren door bewegen 55+’  was een samenwerking tussen Stichting FC Twente, Scoren in de wijk, het ROC van Twente, Achilles ’12, Gemeente Hengelo, Wijkcentrum Hengelose Es, Welbions, Scala Welzijn, Carintreggeland en Menzis.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.