Bijzonder kerstconcert voor patiënten Martini Ziekenhuis

frommerkerst

Patiënten, medewerkers en vrijwilligers van het Martini Ziekenhuis Groningen genoten op donderdag 17 december van een bijzonder kerstoptreden van zanggroep Frommermann. De muziek kwam zo naar mensen toe die zelf niet naar de muziek kunnen komen.

18 december 2015

Onder de titel 'Frommerkerst' trad het vocale kwintet op voor mensen die in deze kerstperiode in het ziekenhuis verblijven. Aanwezig waren ook  vrijwilligers van het ziekenhuis en ziekenhuismedewerkers.


Meezingen, kolder en vermaak

In het theatrale kerstconcert lieten de heren van Frommermann hun licht schijnen over het jaarlijkse feestgedruis rond de kerstboom. Naast onverslijtbare evergreens en hemelse melodieën lieten ze ook horen hoe ‘Merry Christmas’ op z’n Hawaiiaans klinkt. Momenten van geestelijke verdieping en bezinning werden afgewisseld met kolder en vermaak. En natuurlijk was er gelegenheid tot meezingen.


Muziek toegankelijk voor iedereen

Menzis is ervan overtuigd dat muziek de ‘leefkracht’ van mensen bevordert en toegankelijk moet zijn voor iedereen. Die overtuiging onderstrepen we door dit kerstconcert in het Martini Ziekenhuis muziek mogelijk te maken. Zo brengen we muziek naar mensen die door de omstandigheden niet zelf naar de muziek kunnen komen.

Daarom is Menzis sinds 2007 sponsor van Het Zondagochtend Concert, de concertserie die Het Concertgebouw organiseert in samenwerking met AVROTROS. Op 27 december wordt Frommerkerst uitgezonden op Radio4.

frommerkerst groningen

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.