"Ik ben anders maar kan wel heel veel"

Maatschappelijke Selectie FC Groningen

Nune van Lint is al jaren een bekend gezicht in de Maatschappelijke Selectie van FC Groningen en Menzis. En nu trekken zijn voetbalkunsten zelfs de aandacht van over de hele wereld.

31 maart 2016

De elfjarige Nune voetbalt bij Kids United, het G-team van FC Groningen. Onlangs deed hij met zijn ploeggenoten in een vol Euroborg stadion mee aan een penalty shoot out.

Zijn onhoudbare pingel was al het bekijken waard, maar wat Nune daarna deed maakte het helemaal bijzonder. Na zijn goal gaf hij een strakke Ronaldo-imitatie weg.

En die actie trekt nu wereldwijd volop aandacht. Onder andere op sociale media en ook het Jeugdjournaal besteedt ruim aandacht aan de actie van Nune. Het verslag op jeugdjournaal.nl gaat ook in op Nune’s bijzondere verhaal en waarom voetballen voor hem extra belangrijk is:

Ik ben wel anders dan anderen maar ik kan wel heel veel.

Maatschappelijke Selectie

Samen met FC Groningen-speler Michael de Leeuw is Nune het gezicht van Kids United in de Maatschappelijke Selectie van FC Groningen en Menzis. Op onze website leest u meer over de Maatschappelijke Selectie.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.