"Voor iedereen een middag om naar uit te kijken"

sether ma en jelle van der heijden

Tientallen cliënten van Twentse zorgcentra voetballen op woensdag 6 april met spelers van FC Twente tijdens het Sander Boschker-toernooi in Hengelo. Wie zeker gaat genieten is Esther Ma: “voetballen met FC Twente spelers is het leukste”.

5 april 2016

Het was vorig jaar even wennen. Sander Boschker was er voor het eerst als speler niet bij, maar de voormalig doelman deed wel de prijsuitreiking van ‘zijn’ toernooi. “Dit jaar natuurlijk weer”, zegt Sander. Hij maakte alle edities mee en door zijn inzet en betrokkenheid bouwde Sander door de jaren heen een persoonlijke band op met de deelnemers:

sander boschker

Het is elk jaar voor iedereen weer een middag om naar uit te kijken. Voor de cliënten, maar ook voor de spelers is het fijn om even de gedachten te verzetten en te genieten van deze geweldige middag.

Wie zeker gaat genieten is Esther Ma:


esther ma

Elke week train ik op de Losserhof. Maar voetballen met FC Twente spelers op het Gehandicaptentoernooi is het leukste. Ik heb wel eens bij Sander in het team gezeten, dat was leuk. Sander is mijn vriend.

Maatschappelijke Selectie

Aan het begin van het seizoen poseerde deelneemster Esther samen met FC Twente speler Jelle van der Heyden voor De Grolsch Veste bij het standbeeld van Sander Boschker. Samen zijn ze het gezicht van het Sander Boschker- toernooi, als ambassadeurs duo binnen de maatschappelijke selectie van Menzis en FC Twente. Jelle, die herstelt van een blessure, zal zelf niet actief zijn op het toernooi, maar komt zeker kijken:

jelle van der heyden

Vorig seizoen heb ik voor het eerst mogen meedoen; ontzettend leuk en waardevol om te doen. Dat ik het ambassadeurschap van Sander heb overgenomen maakt het alleen nog maar specialer. Het is een middag met alleen maar winnaars!

Het toernooi voor mensen met een beperking is één van de maatschappelijke activiteiten die Menzis samen met FC Twente, Scoren in de Wijk organiseert. In de Maatschappelijke Selectie van FC Twente en Menzis geven zes spelers en de trainer met de deelnemers een gezicht aan de projecten.

Bekijk de Maatschappelijke Selectie van FC Twente en Menzis

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.