Klimmen, springen en sprinten tijdens Menzis Schoolvaardigheid

schoolvaardigheidsproeven 2016

Ruim 3.500 leerlingen van basisscholen uit Enschede deden 8 en 9 juni mee aan de Menzis Schoolvaardigheid op recreatiepark Het Rutbeek in Enschede.

13 juni 2016

Twee dagen zijn de deelnemers actief en sportief bezig, als individu en als team met de klasgenoten. Na een warming-up op de maat van de muziek beginnen de Vaardigheidsproeven met veertien uitdagende activiteiten zoals hoog- en verspringen, balspelen, hardlopen en een junglebaan.

De kinderen doen ook in schoolteams een minikamp. Op het grote veld van Het Rutbeek strijden de scholen ten slotte tegen elkaar in een eindspel. TV Enschede maakte deze impressie:

Alle deelnemers krijgen een diploma met de persoonlijke score. Plus 200 punten voor spaarprogramma SamenGezond.


Gezonde leefstijl

Via de schoolvaardigheidsproeven willen de gemeente Enschede en een aantal vakdocenten kinderen enthousiast maken om te gaan sporten en bewegen. Daarom steunt Menzis sinds 2014 dit sportieve, tweedaagse evenement. Want sporten en bewegen horen bij een gezonde leefstijl.


Het evenement wordt georganiseerd door Studenten Sport en Bewegen van het ROC van Twente en scholieren van middelbare scholen zorgen voor begeleiding en ondersteuning bij de sportactiviteiten.

Lees meer op bewegingsonderwijsenschede.com.

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.