Twentse jongeren gaan sportieve strijd aan bij de FC Twente Cup

fc twente cup 2016

Op de velden van Sparta Enschede streden tientallen jongeren op woensdag 13 juli in de finale van de FC Twente Cup. In dit toernooi nemen Twentse jongeren het in wijkteams tegen elkaar op. Op het voetbalveld én daarbuiten.

14 juli 2016
Jongeren uit Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Goor, Haaksbergen, Delden, Borne en Bad Bentheim (Duitsland) begonnen ruim zes maanden geleden aan het toernooi om de FC Twente Cup.


Ze trainden samen en speelden oefenwedstrijden. Naast die sportieve onderdelen deden ze maatschappelijke klussen in hun buurt. De deelnemende jongeren waren zo echte ambassadeurs van hun eigen wijk.

De teams die met die activiteiten de meeste punten wisten te scoren, plaatsten zich voor de finale in Enschede. Daar viel op het veld de beslissing over de hoofdprijzen.


Dit zijn de winnende teams van de FC Twente Cup 2016:

  • fair play:           La Covergoonz, Impuls VDB
  • meiden:            074-meiden
  • jongens (jong):  Streetboyz
  • jongens:            ’t Veldje
  • jongens (oud):   FC Ga Slapen

Sport, gezondheid en educatie

Over de FC Twente Cup De FC Twente Cup is één van de maatschappelijke projecten van FC Twente en Menzis. Die projecten draaien om sport, gezondheid en educatie. Zo versterken we met elkaar de leefkracht van inwoners van Twente.

Lees meer over de FC Twente Cup op menzis.nl

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.