Een verschil maken in het leven van ouderen door samen te voetballen

walking football

Samen met het Nationaal Ouderenfonds werken we de komende jaren aan het versterken van de vitaliteit en gezondheid van ouderen. Dat doen we onder andere via OldStars Walking Football oftewel wandelvoetbal.

7 oktober 2016

Met de toenemende vergrijzing neemt ook de eenzaamheid onder ouderen toe. Daar willen we samen met het Nationaal Ouderenfonds iets aan doen via activiteiten die de gezondheid, sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen bevorderen. Zo voelen zij zich vitaler en daardoor gezonder.


OldStars Walking Football

old stars
Onze samenwerking draait om OldStars-Walking Football, oftewel wandelvoetbal. Het doel van Walking Football is het bevorderen van een actieve leefstijl en sociale contacten onder 60-plussers.

Het is ontwikkeld om ouderen op een positieve manier bij elkaar te brengen, ze in beweging te krijgen en gezondheidsonderwerpen (mentaal en fysiek) bespreekbaar te maken.

Tijdens de Nationale Ouderendag (vrijdag 7 oktober) ondertekenen Corina Gielbert (directeur Nationaal Ouderenfonds) en Ruben Wenselaar (bestuursvoorzitter Menzis) in het Olympisch Stadion de driejarige samenwerkingsovereenkomst.

corina gielbert

Corina Gielbert

directeur Nationaal Ouderenfonds

Met deze meerjarige verbintenis kunnen wij de komende jaren nog meer mensen op een sportieve manier met elkaar in contact brengen. Een prachtig middel om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

ruben wenselaar

Ruben Wenselaar

bestuursvoorzitter Menzis

Samen met het nationaal Ouderenfonds willen we de kwaliteit van leven en zelfredzaamheid van ouderen verbeteren. Met het project OldStars kunnen we een verschil maken in het leven van ouderen.

Veel ouderen voelen zich eenzaam. Daar willen we samen wat aan doen. Sporten is niet alleen gezond, een teamsport zorgt ook verbroedering en nieuwe sociale contacten.

Lees meer over Walking Football op oldstars.nl

 

Walking Football in Twente (RTV Oost)

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.