Groningse kinderen op bezoek bij ouderen tijdens Ouderendag

ouderendag 2016

Tientallen kinderen van kinderopvang SKSG uit Groningen bezochten afgelopen vrijdag (7 oktober) de bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen ter gelegenheid van nationale Ouderendag. Kinderen en ouderen beleefden samen een gezellige, actieve dag.

11 oktober 2016

Kinderen en ouderen konden bijvoorbeeld samen bakken, gymnastiek doen, verven en knutselen.

Ouderendag is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Voor deze dag konden ouderen bij het fonds hun wensen indienen. Eén daarvan is de wens om minder alleen te zijn.

Samen met kinderopvang SKSG willen we helpen die wens te vervullen, via deze bezoekjes van kinderen aan de bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen.

Dit is één van de manieren waarop we de fitheid, participatie en zelfredzaamheid van ouderen willen helpen verbeteren. Want daardoor voelen ouderen zich vitaler en daardoor gezonder.

 

Lees ook:

Een verschil maken in het leven van ouderen door samen te voetballen

Op de website van Menzis maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.